Hore

Zoznámte sa s fotografickým programom Zoner Photo Studio X

Ste v Zoner Photo Studiu X noví a tápate, kde v programe začať? Program disponuje niekoľkými modulmi, ktoré však majú jednotné rozhranie pre intuitívne ovládanie. Poďme si ho bližšie predstaviť.

Navigátor slúži na prechádzanie fotiek a albumov. Jeho najdôležitejšou časťou je Katalóg, ktorý umožňuje najrýchlejšiu prácu s fotkami - náhľady sa načítajú okamžite a medzi fotkami môžete okamžite vyhľadávať.

Používanie Katalógu vám rozhodne odporúčame, preto si prečítajte, ako sa s katalógom pracuje.

Prostredná časť programu sa venuje tomu hlavnému - vašej fotke. Zobrazíte tu obsah albumu aj veľký náhľad jednej fotky. Môžete tu tiež vedľa seba porovnať podobné fotky a vybrať z nich tú vydarenejšiu.

V pravej časti nájdete ovládací panel s informáciami o fotke a nástrojmi na jej úpravu. Obsah tohto panelu sa líši podľa toho, v akom module aktuálne pracujete. Pozrite sa na krátke video, kde vám celé užívateľské prostredie ukážeme:

Na čo slúžia jednotlivé moduly ZPS X?

SPRÁVCA

V Správcovi nájdete všetky informácie o fotke - názov a popis, miesto zhotovenia aj technické údaje o nastavení fotoaparátu. Informácie v editovateľných poliach môžete rovno upraviť.

VYVOLAŤ

Modul Vyvolať slúži k nedeštruktívnym úpravám s fotkami. Všetky úpravy, ktoré tu vykonáte, tak môžete kedykoľvek zmeniť alebo vrátiť späť. Orez, vyrovnanie línií, úpravy expozície, prechodový filter aj HDR, to všetko v module Vyvolať nájdete.

EDITOR

Pre podrobnejšie úpravy ako retuše portrétu, odstránenie rušivých prvkov alebo klonovanie objektov tu je modul Editor, ktorý podporuje prácu s vrstvami. S desiatkami nástrojov, efektov a prednastavených filtrov ľahko upravíte každý pixel vašej fotky.

VYTVORIŤ

V module Vytvoriť, vytvoríte z fotiek fotoknihu, kalendár alebo obraz. Na jeden klik si fotopredmet objednáte a za pár dní už bude robit radosť vašim blízkym alebo priamo vám. Taktiež  vytvoríte pohľadnicu, video, koláž alebo tlačovú zostavu.


Už ste len krok od skvelých fotiek.

Vyskúšajte si Zoner Photo Studio X na 30 dní zadarmo a bez záväzkov!

Zdroj: Milujemefotografii.cz 

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované