Hore

Gorily v hmle

Veľké kúdoly dymu, ťažká sladká omamná vôňa, jemný bublot vody a občasné pípnutie zábleskového svetla či cvaknutie zrkadielka. Že to celé nejde dokopy? Ale ide – iba ďalšia podoba pracovného dňa v ePhote :-)

Dňa 8. decembra 2012 v bratislavskom Axioma Café náš kolega Timo Jančár krstil svoju prvotinu. Tentokrát nie potomka, ale knižný výtvor. Spolu s ďalším kamarátom Miroslavom Sedláčkom sa pred zhruba dvomi rokmi rozhodli napísať knihu, ktorá by zasvätila ešte stále trochu ospalé Slovensko do sveta vodných fajok.

Keďže sám som dlhoročným milovníkom vodných fajok, počas týchto dvoch rokov som s chalanmi ochotne spolupracoval, radil, či recenzoval samotnú knihu pred oficiálnym vydaním. Preto ju beriem tak trochu ako vlastného potomka a keď ma Timo poprosil, či by som jeho a Mira nenafotil s vodnou fajkou v ateliéri kvôli rozhovoru pre jeden life-stylový magazín a následne aj samotný krst knihy, nemohol som samozrejme povedať nie.

Skôr ako sa pustíme do samotného fotografovania si dáme malú odbočku pre tých, ktorí ešte do kontaktu s vodnou fajkou neprišli. Nasledujúcu pasáž teda napíše odborník na slovo vzatý (veď už aj publikoval :-) ) - Timo.

"Vodná fajka je v súčasnosti jedným z najsofistikovanejších druhov fajčenia. Svoje kultúrne korene nachádza v Turecku, no jej história sa tiahne až do Etiópie a Indie. Práve odtiaľ sa neskôr rozšírili do Iránu a neskôr do celého arabského sveta. Princíp fungovania vodnej fajky spočíva vo filtrovaní dymu z melasovaného tabaku vo vode a jeho následnom vydychovaní. Práve vďaka filtrácii cez vodu dym neštípe, je jemný, neškriabe v krku, vodnú fajku si teda môžu vychutnať bez výčitiek aj úplní nefajčiari. Fajčenie škodí zdraviu – o pravdivosti tohto výroku niet pochýb, no…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
marcus_labeo
2012-12-14 09:11:43
Dym a oheň majú vždy atmosféru a fotky sú naozaj vydarené.
P.S. Teším sa na avizovanú recenziu D600.
 
Seemann Martin
2012-12-14 09:35:20
fajne napísaný aj nafotený článok...
ja osobne sa teším na recenziu A99.. lebo ako pozerám to video a aj nedávne fotografie portrétov, tak to vyzerá byť zaujímavá mašinka..
teším sa na ďalšie podobné články.
 
kukacek
2012-12-14 13:02:47
fotiek s vodnou ma kazda baba na fb 349 ale tieto su 300 krat krajsie, skvely clanok
 
tomis.ales
2012-12-14 14:50:39
Taraz ste mi uroboli chute. Uz dva roky fajku nefajcim, ale mozno jednu s tych styroch co mam, oprasim a zabublam si
 
markato1
2012-12-14 15:18:41
Fotky fajn,aj video bafkanie..timelapse video dost slabe
 
b.a.f.o.a.r.t.
2012-12-14 21:25:44
no pekne pekne a mna nikto nezavolal
 

Ďalší článok z kategórie

Z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované