Hore

Mazutka 555.3008

Dva roky za sebou sa mi pošťastilo fotografovať na podujatí Rendez. Tento rok sme sa s Izzinom zúčastnili aj nočného fotografovania. Zavadzalo nám však veľa fotografov a kým prišlo dobré svetlo, začalo pršať. Z fotenia nebolo takmer nič. S radosťou sme preto privítali ponuku Andreja s Rendezu, či si nechceme večer súkromne nafotiť parnú lokomotívu Mazutku.

Celkový pohľad na scénu. Izzino si rozkladá výbavu.

Izzinov fotoaparát.

S Izzinom sme vyskúšali dva spôsoby maľovania svetlom. Ja som použil výkonnú LED baterku a Peter svietil bleskami. Rozdiel je nielen v spôsobe fotografovania, ale aj vo výsledku. Práca s trvalým svetlom (baterkou) sa skutočne podobá na maľovanie. Po objekte prechádzate svetlom ako štetcom. Svetlo je užšie, môžete ním svietiť samostatne aj malé detaily. Naviac ho môžete zamerať presne tam, kde chcete s veľkou presnosťou. Môžete tak zvýrazňovať len určité časti objektu. Okraje svetla sú mäkké. Pre maľovanie baterkou musíte mať cit, vedieť ako dlho kam svietiť.

Maľovanie s LED baterkou (Karol Srnec)

Nikon D800ENikon AF-S 16-35/4G VRStatív Velbon GEOKáblová spúšťVýkonná LED baterka 

Aby sme mohli začať maľovať svetlom, museli sme si počkať, až sa zotmie. Bojovať bleskami alebo LED-kou, proti silnému jasu oblohy sa nedá.

Fotografia exponovaná na tiene.

Fotografia exponovaná na svetlá.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
vetinari
2015-07-13 08:35:27
velka parada!
 
alexmenti
2015-07-13 17:11:29
zaujímavé hry so svetlom...viac sa mi páčia tie zábery vymaľované s LED lampou...
 
Puff
2015-07-13 22:04:45
Parádna práca a ďakujem aj za dôkladnú historiu uvedenej mašiny .
 
Daniel Urban
2015-07-14 17:46:29
Mne sa tiež páčia viac fotky maľované LED baterkou od Karola.
 
DEVOTEE
ocenenie redakciou 2015-07-14 22:10:47
s D800 by som už aj z jedneho Rawka vypeckoval take HDRKo že až ale pekne pekne... este to vsadit do ineho prostredia a bola by "bagrovka" jak še patri.
 
zvonec
2015-07-15 13:43:53
Dobre duo ste sa tam zisli, vdaka za clanok... Super...
 
seifi
2015-07-15 21:00:03
škoda toho "krovia" nad komínom
 

Ďalší článok z kategórie

Z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované