Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Čo sa vyplatí viac?

Čo sa vyplatí viac?

Chystáte sa kúpiť svoj prvý systémový fotoaparát a neviete sa rozhodnúť či zrkadlovku alebo bezzrkadlovku? Možno vám pomôže naše malé porovnanie.

2020-11-10 06:00:00
Karol Srnec
1
4601
 
 
  • 7486
    11

    Čo (zatiaľ) nepotrebujete

    K napísaniu tohto článku ma inšpiroval blog, ktorý som si nedávno prečítal. Bol o fotovýbave, konkrétne príslušenstve, ktoré by v nej nemalo chýbať. Autor zjavne už nejaký ten rok fotí a popis príslušenstva a jeho použitia má hlavu aj pätu. Prečo potom s ním nesúhlasím?

  • 11387
    1

    Fotoaparát pre nováčika, samozrejme pod stromček

    Ešte máte pár týždňov premýšľať nad tým, čo kúpiť nádejnému začínajúcemu fotografovi. Ak máte hromadu peňazí, kľudne mu kúpte to najlepšie a najdrahšie.

  • 13279
    10

    Ako ušetriť na príslušenstve

    Keď si začiatočník kúpi svoj prvý seriózny fotoaparát, má tendenciu čo najrýchlejšie kúpiť príslušenstvo, o ktorom sa dočítal v odborných článkoch.

  • 12480
    7

    Brašne typu Messenger

    Pred niekoľkými rokmi fotografi nosili veľké brašny, alebo klasické jednokomorové batohy, do ktorých sa zmestila zrkadlovka a aspoň 5 veľkých objektívov.

  • 13716
    2

    Kompaktné LED svetlo vo fotografii

    Boli časy, keď som holdoval technike strobist. Strobist je použitie malých systémových bleskov tak, aby nahradili veľké štúdiové blesky, ktoré majú veľké obmedzenia.

  • 18219
    50

    Bezzrkadlovky Sony 2017

    Sony v tomto roku potvrdilo, že sa chce sústrediť na profesionálnych fotografov. Zároveň chce presvedčiť zrkadlovkárov, že ich CSC sú nielen rovnocenné zrkadlovkám, ale lepšie. Najmä čo sa týka rýchlosti.

  • 15189
    68

    Panasonic Lumix G 2017

    Panasonic nám ku koncu roka nadelil peknú novinku v podobe modelu G9. Zároveň prešiel na nové označenie bezzrkadloviek, miesto skratky DMC nájdete pred označením fotoaparátov skratku DC. Zmenilo sa aj označovanie jednotlivých radov. V tomto prehľade si v tom urobíme poriadok. Najprv však všeobecný úvod.

  • 18121
    8

    Najlepšie fotoaparáty pod stromček

    Nedávno sme si predstavili 15 fotoaparátov pre začiatočníkov a mierne pokročilých, najnovších modelov, ale aj tých výbehových, ktoré zoženiete do 700€. Dnes sa pozrieme na najzaujímavejšie novinky a aktuálne modely a pekne sa pri tom rozšupneme. Cena tentoraz nebude zohrávať úlohu. To však neznamená, že tu nenájdete cenovo dostupnejšie kúsky.

  • 15417
    9

    15 fotoaparátov pod stromček do 700€

    Blížia sa Vianoce a tí šťastnejší sa môžu tešiť, že pod stromčekom nájdu fotoaparát. Pozrime sa na aktuálnu ponuku najzaujímavejších, cenovo dostupnejších fotoaparátov pre začiatočníkov a mierne pokročilých. Pohybovať sa budeme do limitu 700€. Pri hľadaní najlepšej ceny využite niektorý z porovnávačov cien. Často môžete naraziť na výrazne nižšie ceny, ako odporúča dovozca.

  • 15283
    13

    Základný prehľad DSLR Canon 2017

    Po prehľade DSLR Nikon, tu máme najväčšieho konkurenta. Aj Canon používa dve veľkosti snímača, APS-C a FF. Kedysi používal aj medziformát APS-H. Canon pre zrkadlovky, s rôzne veľkým snímačom, nemá špeciálne označenie ako Nikon s FX a DX formátom.

  • 18426
    16

    Základné rozdelenie DSLR Nikon 2017

    Blíži sa koniec roka a s najväčšou pravdepodobnosťou nás už žiadne zásadné novinky nečakajú. Výrobcovia a predajcovia sa pripravujú na Vianoce. U Nikonu si ich niektorí užili skôr, vďaka Nikonu D850, novinke, ktorá naplno oslávila 100. výročie značky.

  • 16965
    3

    Investovať do tela alebo objektívu?

    Rozpočet začiatočníkov býva často obmedzený. Poprípade po pár mesiacoch zistia, že technická kvalita fotografií ich neuspokojuje. V čom je chyba, vo fotoaparáte alebo objektíve? Do čoho investovať, aby sa technická kvalita zlepšila?

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.