Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Natáčíme živý hudební klip

Natáčíme živý hudební klip

Hudební klip hraný živě není vůbec marnou záležitostí. Posluchači jsou totiž přesyceni sešněrovanými studiovými nahrávkami s „haldou efektů“. Výsledek je sice dokonalý, ale stále stejný a umělý.

2018-11-29 06:00:00
DISK.cz
1
9989
 
 
  • 31955
    36

    Video digitálnou zrkadlovkou

    Myšlienka videa v DSLR sa donedávna zdala nelogická. Dnes je to inak.

  • 9441
    20

    Video s CSC fotoaprátom I. - úvod

    Úvodná časť seriálu o snímaní videa s CSC fotoaparátmi v ktorej si porovnáme výhody a nevýhody CSC oproti zrkadlovkám, kompaktom a videokameram.

  • 6016
    0

    Video s Olympus CSC II. - svetlo a zvuk

    Snímať video dnes môžete ktorýmkoľvek fotoaparátom ihneď po vybalení, vložení batérie a pamäťovej karty. Lepšie výsledky ale dosiahnete so správnym príslušenstvom.

  • 11348
    23

    Panasonic AG-AC90: Prečo natáčať videokamerou?

    Prienik videorežimu do digitálnych zrkadloviek zmenil nákupné rozhodnutia mnohých používateľov. Láka ich najmä malá hĺbka ostrosti a integrácia do jedného zariadenia. Stále je však mnoho dôvodov, pre ktoré by si mal aj spotrebiteľ vybrať dedikovanú videokameru.

  • 11226
    10

    Nikon sRAW a Time Lapse video

    Vysoké rozlíšenie súčasných zrkadloviek Nikon je niekedy na prekážku. Najmä ak máte model s 36 Mpx a stačilo by vám niekedy aj 3x menej. Až donedávna to bolo možné len pri snímaní do formátu JPG, ktorý mnohých náročných fotografov neuspokojí. Riešením je formát sRAW, ktorý sa po prvýkrát objavil v Nikone D4s. Rozlíšenie je približne 9 Mpx (3680x2456 bodov). To postačuje na kvalitnú tlač formátu A3. My sa pozrieme na využitie tohto zmenšeného…

  • 5708
    0

    Fotoaparáty a video

    V poslednej dobe sa nielen v amatérskej, ale aj profesionálnej praxi využívajú na nakrúcanie okrem videokamier aj digitálne fotoaparáty a mobilné telefóny. Často sa stretávam s otázkou, či sa dá dobré video nakrútiť aj na fotoaparát, alebo mobilný telefón. Odpoveď je pomerne jednoduchá – áno dá!

  • 11132
    6

    Fotoaparát ako kamera - pre a proti

    Fotoaparáty pred rokmi pridali medzi svoje funkcie aj video. Medzi fotografmi sa nájde dosť jedincov, ktorí majú radi aj filmovanie a radi by video občas využili pre nakrútenie pekných záberov z dovolenky, výletu, či rodinnej oslavy.

  • 7030
    2

    Video s fotoaparátom I. - nastavenia

    Vitajte pri prvom diely videoškoly, určenej začínajúcim videografom. Video je súčasťou každého fotoaparátu a niektoré ho zvládajú tak dobre, že s nimi môžete nakrútiť dokument pre televízne vysielanie, videoklip, či dokonca film s veľkým F.

  • 4559
    0

    Video s fotoaparátom II. - spracovanie

    Pokračujeme v našej škole pre začínajúcich “filmárov” a prinášame základné rady pre spracovanie surového materiálu.

  • 12544
    0

    Mikrofony RODE pro zrcadlovky

    Test mikrofonů VideoMic GO, VideoMic Pro a SmartLav+.

  • 13930
    1

    Tři tipy jak natočit dokument se skvělým zvukem

    Dokumenty představují důležitý způsob, jakým se dají sdělovat fakta či skutečné lidské příběhy ve filmovém formátu. Nepotřebují tak vysoký rozpočet jako velké hollywoodské trháky, a při tom dokáží lehce vyprávět silný příběh s minimálními náklady.

  • 18324
    7

    Zvuk v amatérskom videu

    Či už točíte rodinné videá, vlogy na YouTube, či amatérske videoklipy, skôr či neskôr budete musieť riešiť kvalitu zvukovej zložky videa.

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.