Hore

Video s Olympus CSC II. - svetlo a zvuk

Snímať video dnes môžete ktorýmkoľvek fotoaparátom ihneď po vybalení, vložení batérie a pamäťovej karty. Lepšie výsledky ale dosiahnete so správnym príslušenstvom.

Fotoaparáty dnes plnia úlohu univerzálneho zariadenia pre snímanie fotografii a videa. Nároky na kvalitu videa neustále narastajú a aj amatérsky filmári vyžadujú Full HD rozlíšenie, filmový look, kvalitný zvuk. Toto všetko im bez zbytočne vysokých nárokov na obsluhu a vybavenie ponúkajú CSC fotoaparáty. Tie postupne vytláčajú prémiové kompakty a ultrazoomy, zároveň ukrajujú z podielu digitálnych zrkadloviek. V niektorých krajinách je počet predaných CSC fotoaparátov rovný  počtu predaných zrkadloviek.

O fotografii je k dispozícii množstvo informácii v knihách, časopisoch a internete. O videu sa toho dozviete menej, rozhodli sme sa to zmeniť a pripravili sme pre vás seriál o snímaní videa s CSC fotoaparátom, určený začínajúcim filmárom. Aj keď budeme používať techniku Olympus, informácie môžete aplikovať aj na iné značky CSC fotoaparátov a dokonca aj na videokamery, mobilné telefóny a zrkadlovky.

Pokračujeme v našom seriále o snímaní videa s CSC fotoaparátmi. V predchádzajúcej časti sme prebrali základnú výbavu. Dnes k nej pridáme užitočné príslušenstvo, ktoré určite vylepší vaše domáce videá. Nebudeme z vás robiť profesionálov. Nezruinujeme vašu domácu ekonomiku a ani nebudete potrebovať sprievodný kamión.

Svetlo

Pri nízkych hladinách osvetlenia a vysokej hodnote ISO dochádza k nárastu šumu v obraze. Dnešné fotoaparáty sa s tým dokážu slušne vysporiadať. Aj tak je pre obraz lepšia určitá minimálna hladina osvetlenia. A tu prichádza na rad pomocné osvetlenie. Každý pokročilý fotograf a kameraman, vám povie, že svetlo je najdôležitejšou esenciou dobrého obrazu. Pomocné svetlo nielen zlepší svetelné podmienky, ale umožňuje kreatívnejšie nasvietenie. Kvalita a charakter svetla zohráva kľúčovú úlohu v nasvietení. Ak ste niekedy videli, ako sa natáčajú filmy, videli ste množstvo svetiel a príslušenstva, aj keď bolo prirodzeného svetla dostatok. Filmári si urobia svetlo aké potrebujú a nie aké majú prirodzene k dispozícii. My amatéri také možnosti nemáme a ani ich nevyžadujeme. To ale naznamená, že sa lepším osvetlením nemusíme zaoberať. Prídavné osvetlenie nemusí byť drahé a ani ťažko ovládateľné. Výrobcovia ponúkajú čoraz viac modelov jednoduchých prídavných svetiel. Začneme ale niečim ešte jednoduchším, odraznou doskou, ktorú dobre poznajú portrétni fotografi.

Odrazka/difúzor

Lacná, jednoducho použiteľná a pritom účinná. Difúzna látka natiahnutá na kruhový…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované