Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Panasonic Dual Native ISO

Panasonic Dual Native ISO

Technológia Panasonic Dual Native ISO posúva vyššie možnosti snímania videa za zlých svetelných podmienok, bez výraznejšieho nárastu šumu.

2020-10-30 06:00:00
Karol Srnec
3
4280
 
 
  • 10187
    31

    Videoškola: Ako nakrútiť domáce video kreatívne

    Nástup digitálnej techniky zmenil nazeranie na prácu fotografa alebo kameramana. Zdanlivá ľahkosť, s akou sa dá získať technicky kvalitný záber spôsobil, že mnoho ľudí si myslí, že si stačí kúpiť fotoaparát, alebo digitálnu kameru, prečítať návod k obsluhe, stlačiť patričný gombík a kamera za vás všetko urobí!

    10187
  • 11743
    15

    Videoškola: Základy práce s kamerou

    Do nedávnej doby bolo jediným možným spôsobom amatérskeho záznamu filmového obrazu použitie klasickej filmovej kamery, ktorá používala 8 mm amatérsky, alebo 16 mm poloprofesionálny inverzný film. Nakrúcanie filmov si vyžadovalo, aby mal aj amatérsky kameraman pomerne veľké znalosti z oblasti filmovej techniky. Film sa musel v profesionálnych „minilaboch“ vyvolať, klasickým lepením postrihať, ozvučiť a premietačkou premietnuť na plátno.

    11743
  • 43899
    2

    Videoškola: Základy filmovej skladby

    Každý film, ten najveľkolepejší - profesionálny, aj ten najjednoduchší amatérsky sa skladá zo záberov. Záber tvorí najmenšiu jednotku filmu, trvá v čase od spustenia kamery až po jej zastavenie. V čistom filmovom čase je to od strihu po strih. Zábery sa radia do sekvencií, ktoré sa ďalej radia do obrazov, z ktorých je potom zložený celý film.

    43899
  • 16790
    5

    Videoškola: Kompozícia a pohyb kamery

    Kompozícia (rámovanie) a pohyb kamery je významným výrazovým prostriedkom kameramana. Kompozícia (obrazová skladba) je vedomé usporiadanie postáv, rekvizít a línií v ráme obrazu. Kompozícia môže výrazne ovplyvniť obraz prostredníctvom veľkosti rámu.

    16790
  • 7044
    5

    Cinematic Look v Lightroome 5

    Lightroom je obľúbený správca a editor fotografií, dokážete doň naimportovať aj video, ale upravovať sa nedá. Alebo, že by predsa len áno?

    7044
  • 11420
    0

    Videoškola: Objektív - oko kamery

    Objektív kamery funguje na zhruba rovnakom princípe ako ľudské oko. Oko premieta pozorovanú skutočnosť na sietnicu, objektív na negatív, alebo senzor. Rozdiel je v tom, že na kamere môžeme striedať objektívy s rôznymi ohniskovými vzdialenosťami. Naša prvá video ukážka je séria záberov: PD (polodetail) slečny natočený objektívom s rôznou ohniskovou vzdialenosťou.

    11420
  • 11084
    2

    Videoškola: Strih

    Každý videoprogram sa skladá z väčšieho, alebo menšieho počtu záberov, ktoré sú na seba istým spôsobom naviazané. Strihová skladba videofilmu je veľmi dôležitou dramaturgickou súčasťou postprodukcie hotového diela.

    11084
  • 4656
    0

    Základy nakrúcania mobilným telefónom

    V dnešnej dobe už skoro každý mobilný telefón umožňuje nakrúcať video často aj vo vysokom rozlíšení HD, full HD, prípadne 4K.

    4656
  • 11018
    0

    Natáčajte profi videá vlastným telefónom

    Čo si budeme nahovárať, popularita mobilných telefónov, ako zariadení na zachytávanie snímok, stúpa z roka na rok exponenciálne.

    11018
  • 13475
    1

    Externí mikrofony pro mobil a tablet

    Točit video pomocí mobilního telefonu nebo tabletu je dnes už běžná záležitost. Obraz získáme obvykle dobrý, ale se zvuk není nic moc. Nemá hezkou barvu, příliš šumí, je zkreslený a trpí dalšími neduhy. Existuje recept, jak zvuk vylepšit? Ano, pořiďte si externí mikrofon!

    13475
  • 9293
    2

    Základní úprava zvuku z kamery nebo mobilu

    Při natáčení videa jste zvuk zaznamenali do jedné nebo i více stop? Nyní přemýšlíte, jak více stop sestříhat? Jaké ruchy přidat k mluvenému slovu? Co za hudbu? A hlavně, jak a ve kterém programu zvuk sestříhat a smíchat?

    9293
  • 2606
    0

    Môj prvý film

    Aj keď si všetci kupujeme fotoaparát hlavne na fotenie, bola by škoda nevyužiť jeho funkciu videa.

    2606
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.