Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Panasonic Dual Native ISO

Panasonic Dual Native ISO

Technológia Panasonic Dual Native ISO posúva vyššie možnosti snímania videa za zlých svetelných podmienok, bez výraznejšieho nárastu šumu.

2020-10-30 06:00:00
Karol Srnec
3
4279
 
 
  • 16790
    5

    Videoškola: Kompozícia a pohyb kamery

    Kompozícia (rámovanie) a pohyb kamery je významným výrazovým prostriedkom kameramana. Kompozícia (obrazová skladba) je vedomé usporiadanie postáv, rekvizít a línií v ráme obrazu. Kompozícia môže výrazne ovplyvniť obraz prostredníctvom veľkosti rámu.

    16790
  • 43898
    2

    Videoškola: Základy filmovej skladby

    Každý film, ten najveľkolepejší - profesionálny, aj ten najjednoduchší amatérsky sa skladá zo záberov. Záber tvorí najmenšiu jednotku filmu, trvá v čase od spustenia kamery až po jej zastavenie. V čistom filmovom čase je to od strihu po strih. Zábery sa radia do sekvencií, ktoré sa ďalej radia do obrazov, z ktorých je potom zložený celý film.

    43898
  • 11743
    15

    Videoškola: Základy práce s kamerou

    Do nedávnej doby bolo jediným možným spôsobom amatérskeho záznamu filmového obrazu použitie klasickej filmovej kamery, ktorá používala 8 mm amatérsky, alebo 16 mm poloprofesionálny inverzný film. Nakrúcanie filmov si vyžadovalo, aby mal aj amatérsky kameraman pomerne veľké znalosti z oblasti filmovej techniky. Film sa musel v profesionálnych „minilaboch“ vyvolať, klasickým lepením postrihať, ozvučiť a premietačkou premietnuť na plátno.

    11743
  • 10187
    31

    Videoškola: Ako nakrútiť domáce video kreatívne

    Nástup digitálnej techniky zmenil nazeranie na prácu fotografa alebo kameramana. Zdanlivá ľahkosť, s akou sa dá získať technicky kvalitný záber spôsobil, že mnoho ľudí si myslí, že si stačí kúpiť fotoaparát, alebo digitálnu kameru, prečítať návod k obsluhe, stlačiť patričný gombík a kamera za vás všetko urobí!

    10187
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.