Digitálna stena Mamiya ZD

Spoločnosť Mamiya Digital dnes predstavila novú digitálnu stenu ZD s rozlíšením 22 Mpx. Nová stena bola vytvorená exkluzívne pre strednoformátové prístroje Mamiya 645AFD II a RZ67 Pro IID. Stena poskytuje plnú obojstrannú komunikáciu vďaka jej MSCE (Mamiya Serial Communication for External) systému prenosu dát.

Mamiya ZD je vybavená 36mm x 48mm Dalsa CCD senzorom s rozlíšením 22 Mpx. So svojimi možnosťami ukladať dáta na SD alebo CF karty, vstavaným 1,8" LCD displejom a rozhraním Fire Wire (IEEE1394) v kombinácii so softvérom Mamiya Digital Photo Studio predstavuje perfektné riešenie pre štúdiové aj exteriérové zábery.

Nadôvažok pridáva Mamiya ku každej digitálnej stene ZD aj softvér Adobe Photoshop Lightroom, ktorý predstavuje nové riešenie spracovania digitálnych obrázkov pre náročných a profesionálnych fotografov.

Johny
2007-06-27 06:19:45
bral by som ju :) na velke printy to musi byt super

maros
2007-07-02 13:45:50
co je to fotostena ???

oboy
2007-07-02 15:31:07
Fotostena je akasi nasada, ktora sa pripaja na zadnu stranu strednoformatovych (6x7cm, 6x4,5cm) a velkoformatovych fotoaparatov. Vlastne nahradza kazetu s filmom. Miesto filmu je stena osadena senzorom (snimacim cipom) s velkym rozlisenim (dnes uz aj 40Mpx) a ponuka vyborne rozlisenie a detaily. Kvalite odpoveda cena - konkretne tato Mamiya stoji 7.000,-USD. Zaujimave je aj napriklad zistenie, ze so stenou Phase One P45+ (39Mpx) zaplnite 2GB kartu 44 snimkami.