Epson predstavuj​e nové skenery filmov a fotografií

Spoločnosť Epson uvádza na trh dva prvotriedne ploché skenery filmov a fotografií: Perfection V850 Pro a Perfection V800 Photo. Tieto produkty umožňujú konvertovanie katalógov a kolekcií fotografických filmov a výtlačkov na digitálne snímky v profesionálnej kvalite. Vďaka vysokej kvalite optiky, veľkým rozmerom plochy na skenovanie, širokému radu podporovaných formátov filmu a pokročilým možnostiam odstraňovania prachu a škrabancov predstavujú špičku v tomto segmente.

Skenery Perfection V850 Pro a Perfection V800 Photo dosahujú bezkonkurenčnú kvalitu, rýchlosť a produktivitu skenovania širokého radu pozitívnych aj negatívnych formátov filmu, vrátane 35mm pásu, 35mm diapozitívu, stredného formátu a formátu 5 x 4 palce. Model Perfection V850 Pro je vybavený mnohými užitočnými funkciami a je ideálny pre profesionálnych aj pokročilých amatérskych fotografov. Milovníkom fotografií, ktorí chcú  skenovať rozsiahle kolekcie filmov v rôznych formátoch, ponúkne skener Perfection V800 Photo intuitívne funkcie a rýchle výsledky vo vysokom rozlíšení. Skenery Perfection V850 Pro a Perfection V800 Photo budú v Európe prvýkrát predstavené na veľtrhu Photokina (stánok B11, hala 2.2, 16.–21. septembra 2014, Koelnmesse, Kolín nad Rýnom).

Systém dvoch objektívov zabezpečuje vysoké optické rozlíšenie pri skenovaní filmu (6400 dpi) a fotografií (4800 dpi). Správny objektív je automaticky zvolený tak, aby bola zabezpečená optimálna kvalita a rýchlosť skenovania. Vďaka vysokej optickej hustote (4,0 Dmax) tieto skenery reprodukujú širokú škálu odtieňov s extrémnou presnosťou, obzvlášť v tmavých oblastiach predlohy.

Novo navrhnuté držiaky filmu sú robustnejšie a poskytujú užívateľom lepšiu kontrolu nad nastavením výšky, a tým pádom dosiahnutie lepšieho zaostrenia. Nové držiaky filmu používajú tiež dosku, ktorá vyrovnáva predlohy, čím zabraňuje vzniku Newtonových krúžkov a zabezpečuje vyššiu kvalitu skenovania. Modely V850 majú aj druhú sadu navyše kvôli zvýšeniu produktivity.

Oba modely využívajú technológiu Digital ICE, ktorá z filmov, diapozitívov a fotografií odstraňuje kazy ako prach, vlasy, škrabance, otlačky prstov a ohyby, takže nie je nutné investovať čas a úsilie do ručného retušovania. V prípade filmu využíva technológiu Digital ICE na detekciu a odstránenie povrchových kazov pokročilou kombináciou infračerveného svetla a zložitých algoritmov.

Aby dosahovali vysokú produktivitu, používajú tieto nové skenery technológiu Epson ReadyScan LED, ktorá zabezpečuje takmer okamžité zahriatie za menej ako jednu sekundu. Môžete preto začať skenovať takmer okamžite. Oba skenery vyhovujú norme ENERGY STAR. Vďaka technológii ReadyScan LED majú veľmi nízku spotrebu energie a ich zdroj svetla typu LED vyžaruje extrémne malé množstvo tepla. Pri skenovaní sa teda nemusíte obávať ani o tie najcitlivejšie predlohy.

K ďalším vlastnostiam skenera Epson Perfection V850 Pro patrí: Optika s vysokou priepustnosťou (antireflexná vrstva na objektíve a extrémne reflexné zrkadlo zabezpečujú  maximálnu úroveň kvality obrazu a zvyšujú rýchlosť skenovania), držiak filmov s kvapalinou na doobjednanie (takisto voliteľný pri modeli V800 Photo) a profesionálny software na skenovanie SilverFast® SE Plus 8 a i1 Scanner.

Modely budú dostupné od októbra 2014.

Hlavné vlastnosti

Systém dvoch objektívov na optimalizáciu skenovania filmov (6400 dpi) a fotografií (4800 dpi)

Vysoká optická hustota (4,0 DMax) na veľmi presnú reprodukciu odtieňov

Skenovanie širokej škály formátov filmu, vrátane 35mm pásov, 35mm diapozitívov, stredného formátu a formátu 5 x 4 palce

Vysoká produktivita – technológia Epson ReadyScan LED s takmer okamžitým zahriatím; druhá sada držiakov filmu (Perfection V850 Pro)

Technológia Digital ICE na automatické odstraňovanie a opravu kazov filmov aj fotografií

Profesionálny software na skenovanie SilverFast® SE 8 (V800) a SilverFast® SE Plus 8 (V850)

Veľmi nízka spotreba podľa normy ENERGY STAR

holent
2014-09-19 17:50:40
Nikon Coolscan 9000 ED, denzita 4,8 !!!
Epson 4,0...super novinka ? technické parametre staré 15 rokov.
fotopress.sk