Sigma DP1 po úspechu posilňuje

Spoločnosti Sigma trvalo od predstavenia modelu DP1 neuveriteľných 18 mesiacov, kým ho dokázala uviesť na trh, no prakticky okamžite sa z neho stal bestseller.

Zárukou úspechu je použitie veľkého senzoru s vysokým rozlíšením, ktorý nájdeme aj v zrkadlovke Sigma SD14. Práve kombinácia tých najlepších obrazových vlastností zrkadlovky v malom kompaktnom tele robí zo Sigmy DP1 unikátny prístroj a splnený sen nejedného fotografa.

Výnimočnosť aparátu nezostala nepovšimnutá ani v odbornom svete a tak sa novinka môže pochváliť ziskom ocenení ako sú „Prestížny aparát roka" v rámci cien TIPA 2008 alebo japonskej  „CAMERA GRAND PRIX 2008 Editors Award".

Spoločnosť Sigma vníma tieto ocenenia a tiež vysoký záujem zákazníkov veľmi pozitívne a berie ich ako potvrdenie správnosti zvolenej cesty a stratégie.

V súlade s tým prináša preto na trh nové voliteľné príslušenstvo pre aparát Sigma DP1.

Ide o makro-predsádku AML-1 a 46mm cirkulárny polarizačný a UV filter so Super multi-vrstvami. Oba produkty

je možné k DP1-ke pripevniť prostredníctvom adaptéru HA-11.

Parametre AML-1:

Veľkosť filtra

46mm

Konštrukcia

2 elementy v 1 skupine

Zaostrovacia vzdialenosť

20cm-33cm

Zväčšenie

1:8.2 - 1:14.9

Príslušenstvo

Adapter HA-11 (voliteľný)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-05-28 15:46:31
Vyborny objektiv, excelentne dobra kresba. Pristroj je vsak pomalsi ako uplne prve digitaly. Po odexponovani sa s nim neda niekolko sekund nic robit. Je na nom tlacitko zoomu, pritom je tam pevny objektiv. Sigma mala zverit snimac s objektivom firme, ktora to vie urobit. Po 5 fotkach som ho chcel pre jeho lenivost hodit o zem, mal som pocit, ze kym urobi fotku, tak vyrastie trava. Tie ceny TIPA uz asi rozdavaju. Naco je mi spickova optika, ked sa neda rozumne pouzit. To je ako motor Hemi v trabante.

oboy
2008-05-28 16:09:03
Podla vsetkeho uz je v plane aj DP2 a DP3, tak tam snad Sigma vychyta vsetky muchy (a najma tam da svetelnejsie sklo).
Zatial teda len na krajinky a pekne pomaly... a s kludom!!! :))

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-05-28 16:14:13
No na zrkadlovkach sa je to nepodarilo. Inac im drzim palce, dobry kopmakt s excelentnou optikou na trhu chyba.

krokos666
2008-05-28 21:02:29
motor hemi v trabante :D to znie dobre

Bacaardi