Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Hähnel Pro Cube 2 - nabíjanie v kocke:)

Hähnel Pro Cube 2 - nabíjanie v kocke:)

Záverom minulého roku som používal počas celodenných fotení inteligentnú nabíjačku Pro Cube 2, ktorá sa vyrába vo verzii pre Sony, Nikon Canon, Olympus a Panasonic/Fuji.

2019-03-21 06:00:00
1172
 
 
  • 1388
    6

    Samyang AF 14mm F2.8 F pre Nikon F

    Superširokouhlých objektívov nie je na trhu veľa. Sú konštrukčne náročné, pretože treba korigovať veľa optických chýb. Preto ani nie sú lacné.

    2019-03-18 06:00:00
    1388
  • 2359
    3

    Nikon AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR

    Plný formát a výkonný superteleobjektív, to sa vám hneď vybavia vysoká cena a veľké ťažké "hebedo". 

    2019-03-12 06:00:00
    2359
  • 2454
    6

    /Skoro/ dokonalý blesk pre Fujifim platformu?

    Za tých 6 rokov, čo fotím s Fuji, som vystriedal niekoľko bleskov od rôznych výrobcov. Stále som žiaľ nenašiel ten pre mňa ideálny model.

    2019-03-06 06:00:00
    2454
  • 2860
    5

    Nikon NIKKOR Z 35 mm f/1,8 S

    Nedávno sme zverejnili recenziu objektívu Nikon NIKKOR Z 50 mm f/1,8 S. Teraz tu máme druhý z dvojice pevných skiel, predstavených spolu s fotoaparátmi Z6 a Z7.

    2019-03-04 06:00:00
    2860
  • 2117
    0

    RØDE Stereo VideoMic X

    Stereo VideoMic X je najvyšším modelom pre fotoaparáty a je to na ňom poznať na prvý pohľad.

    2019-02-28 06:00:00
    2117
  • 3454
    4

    Nikon NIKKOR Z 50 mm f/1,8 S

    To, že Nikon zväčšil priemer bajonetu a výrazne skrátil jeho vzdialenosť od snímača, umožňuje skonštruovať špičkové objektívy, ktoré sa pre F-bajonet skonštruovať nedajú.

    2019-02-25 06:00:00
    3454
  • 2798
    0

    Olympus Messenger Explorer by Manfrotto

    Pred pár mesiacmi som sa vo fotostĺpčeku nadchýnal nad novou brašnou Manfrotto vo farbách Olympusu a následne som bol schladený tým, že sa brašna asi u nás predávať nebude.

    2019-02-20 06:00:00
    2798
  • 5890
    84

    Olympus OM-D E-M1X I. - vstup do extraligy

    OM-D E-M1X je novou vlajkovou loďou Olympusu. Nie je to nástupca modelu OM-D E-M1 Mark II, ale model postavený ešte o priečku vyššie.

    2019-02-19 06:00:00
    5890
  • 3576
    3

    Luminar 3

    Luminar 2018 si podrobnejšie predstavili minulý rok v niekoľkodielnom seriáli. Je to pokročilý RAW konvertor s niektorými veľmi zaujímavými funkciami.

    2019-02-13 06:00:00
    3576
  • 4407
    8

    Fujifilm GFX 50R

    Fujifilm GFX 50R je fotoaparát, ktorý bol predstavený na poslednej Photokine. Záujem vyskúšať si ho bol veľký, ale už tu nebol ten šok, ako pri GFX 50S.

    2019-02-11 06:00:00
    4407
  • 5272
    18

    Nikon Coolpix P1000 - megazoom s WOW efektom

    Nikon Coolpix P900 spôsobil svojho času slušný rozruch. Mohol za to optický zoom, ktorého najdlhší koniec zodpovedal 2000 mm ekvivalentu.

    2019-02-05 06:00:00
    5272
  • 4061
    0

    Olympus Workspace

    Olympus uvoľnil nový program pre organizáciu a spracovanie fotografií. Olympus Workspace je náhradou nie príliš vydareného Vieweru, ktorý je zúfalo pomalý a zastaralý.

    2019-01-31 06:00:00
    4061
  • 5423
    10

    Panasonic Lumix LX100 II

    Pred niečo viac ako štyrmi rokmi som si na Photokine zamiloval dizajn a koncepciu Panasonicu LX100, obzvlášť v striebornej farbe s hnedým gripom.

    2019-01-21 06:00:00
    5423
  • 5180
    12

    Outdoorový expedičný batoh Lowepro Powder BP 500 AW

    Batohov, ktoré by v sebe spájali funkcie turistického a fotografického batohu, nie je veľa. Hlavne sú to skôr fotografické batohy a skúseným cestovateľom u nich chýba lepšie trekingové/outdoorové prepracovanie.

    2019-01-15 06:00:00
    5180
  • 6982
    13

    Nikon Z6 - viac ako len bezzrkadlový D750

    Nikon Z6 je až na snímač rovnaký ako Z7, ktorý sme už otestovali. Preto táto recenzia bude kratšia a zameraná na rozdiely oproti Z7.

    2019-01-14 06:00:00
    6982
  • 8274
    70

    Fujifilm X-T3 - suverén

    Fujifilm X-T3 bol predstavený tak trochu v tieni prvých plnoformátových bezzrkadloviek Canon a Nikon. Obidve firmy si museli vypočuť množstvo negatívnych komentárov.

    2019-01-07 06:00:00
    8274
  • 7057
    16

    Fujifilm Fujinon XF 8-16mm F2.8 R LM WR

    Najnovší prírastok do portfólia objektívov s bajonetom X je profesionálny superširokouhlý transfokátor. 

    2018-12-18 06:00:00
    7057
  • 5379
    0

    Lowepro FreeLine 350 AW

    Tento nový batoh sa objavil najprv na amerických stránkach Lowepro a vyzeralo to, že k nám ani nedorazí.

    2018-12-17 06:00:00
    5379
  • 8462
    28

    Nikon Z7 II. - výborná kamera

    Ako Nikon Z7 fotí sme si ukázali v prvej časti recenzie. Teraz sa dostávame k testovaniu videa.

    2018-11-19 06:00:00
    8462
  • 6815
    0

    JOBY nielen pre mobilné telefóny

    Chytré telefóny sú najrozšírenejším typom fotoaparátu a vyprodukujú najväčšie množstvo fotografií a videa.

    2018-11-13 06:00:00
    6815
  • 7687
    26

    Panasonic Leica DG Elmarit 200mm F2,8 Power O.I.S.

    Olympusácky teleobjektív M.Zuiko 300/4 PRO výrazne zmenil svet wildlife fotografie a spôsobil, že pozornosť wildliferov pritiahol Micro 4/3 systém.

    2018-11-12 06:00:00
    7687
  • 10923
    25

    Nikon Z7 I. - stredná trieda so špičkovým obrazom

    Nikony Z6 a Z7 su súrodenci, ktorých odlišuje len použitý snímač. Sú to prvé plnoformátové bezzrkadlovky Nikonu, ktorému sa stávka na 1" snímač nevyplatila.

    2018-10-31 06:00:00
    10923
  • 8755
    3

    Saal Digital - Fotokniha

    Viem, že niektorí z vás produkty firmy Saal Digital už odskúšali. Oslovila vás reklamná kampaň na Facebooku.

    2018-10-15 06:00:00
    8755
  • 8541
    21

    Lowepro Whistler AW II - foto-alpinistické batohy

    Zo všetkých batohov, ktoré som mal (a že ich bolo aspoň 20), mám najradšej Lowepro Whistler 350 BP AW.

    2018-10-10 06:00:00
    8541
  • 8355
    1

    Lowepro ProTactic AW II

    Batohy ProTactic AW prvej generácie sa rýchlo stali veľmi populárne. Užívatelia oceňovali výbornú ochranu techniky, praktický dizajn i armádny systém upevňovania doplnkových puzdier.

    2018-10-03 06:00:00
    8355
  • 8982
    11

    Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 II Power O.I.S.

    Tento objektív je nejaký čas na trhu, ale do rúk sa mi dostal až teraz. Predpokladám, že nástupca sa tak skoro neobjaví, oplatí sa preto urobiť plnohodnotnú recenziu. Ja som si ho chcel už dávno vyskúšať.

    2018-09-24 06:00:00
    8982
  • 11172
    21

    Fujifilm XF10

    Fujifilm X70 som si obľúbil a bolo mi ľúto, že sa na trhu neohrial dlhšie. Zdalo sa, že Fujifilm úplne vypustí malý kompakt s APS-C snímačom zo svojej ponuky. Ubehlo veľa mesiacov a náhrada predsa len prišla. Pri jej predstavení boli názory na ňu rozporuplné. Pozrieme sa na to, prečo.

    2018-09-18 06:00:00
    11172
  • 9195
    3

    Panasonic 50-200mm f/2.8-4 ASPH LEICA DG Vario-Elmarit POWER O.I.S

    Dlhý objektív s dlhým názvom. Tretí z radu poloprofesionálnych, stredne svetelných, transfokátorov Leica, navrhnutých pre Micro 4/3 bezzrkadlovky. Zbystriť by mali nielen majitelia Lumixov G, ale aj Olympusáci, takýto objektív Olympus v ponuke zatiaľ nemá.

    2018-09-10 06:00:00
    9195
  • 11140
    0

    RØDE VideoMicro

    V redakcii používame mikrofón RØDE VideoMic Pro Rycote. Je to asi najpoužívanejší smerový mikrofón z portfólia značky.

    2018-07-03 06:00:00
    11140
  • 17220
    30

    Fujifilm X-T100 vs X-T20

    Ako som sľúbil, tu máte rozširujúce doplnenie recenzie Fujifilm X-T100, v ktorom sa pokúsim podrobnejšie zodpovedať na otázky najmä skúsených užívateľov fotoaparátov Fujifilm.

    2018-06-27 06:00:00
    17220
  • 15701
    27

    Fujifilm X-T100

    Nemám veštecké schopnosti, ale tento model som do určitej miery predpovedal. Zapĺňa medzeru v portfóliu Fujifilm.

    2018-06-25 06:00:00
    15701
  • 13896
    15

    Synology Moments

    Synology Moments je aplikácia pre chytré zariadenia a počítače, s ktorou ľahko premeníte NAS Synology na personálny cloud.

    2018-06-18 06:00:00
    13896
  • 16415
    11

    Panasonic Lumix DC-TZ200

    Kategória kompaktov vymiera, prežívajú len tie, ktorým fotomobily nedokážu konkurovať. Sú to odolné kompakty, ktoré znesú pád, mráz, dá sa s nimi potápať a potom kompakty s výrazne väčším snímačom (1” a väčší), ktoré poskytujú rádovo lepšiu kvalitu v zlých svetelných podmienkach.

    2018-06-11 06:00:00
    16415
  • 16052
    19

    Sony Xperia XZ2 Compact

    Po dlhšej dobe k nám prišiel na test fotomobil. Keďže sme na ePhote, zameriame sa predovšetkým na jeho výkon vo fotografovaní a videu.

    2018-06-04 06:00:00
    16052
  • 15207
    7

    Fujinon XF35mm F2 R WR

    Jeden z troch malých objektívov, s pevnou ohniskovou dĺžkou a svetelnosťou F2, patrí k veľmi atraktívnej ponuke Fujifilmu. Vpredu zúžený tvar je účelný, má význam pri použití s X-Pro2, pretože menej cloní pri použití priehľadového optického hľadáčika.

    2018-05-14 06:00:00
    15207
  • 16592
    11

    Laowa C-Dreamer 7.5mm f/2 MFT

    Objektív k nám dorazil v peknej krabičke, akú by ste očakávali skôr k hodinkám. V molitanovom lôžku si hovel vákuovo zabalený (!) drobček. Tak toto som ešte nevidel.

    2018-04-30 06:00:00
    16592
  • 20462
    30

    Canon EOS M50

    Nebudem zapierať, že bezzrkadlovky Canon ma spočiatku neoslovili. Chápem, že Canon nechcel kanibalizovať úspešný rad zrkadloviek EOS. Časy sa však menia. Predaj zrkadloviek neustále klesá.

    2018-04-23 06:00:00
    20462
  • 14958
    0

    Zvukové rekordéry Olympus LS-P4 a LS-100

    Zvuková zložka videonahrávky býva podceňovaná. Každého zaujíma rozlíšenie videa, snímková frekvencia, dátový tok atď.

    2018-04-16 06:00:00
    14958
  • 19343
    5

    Panasonic Lumix DC-GX9

    O toto fotoaparáte sme si už niečo povedali.

    2018-04-10 06:00:00
    19343
  • 16267
    32

    Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 17mm 1:1.2 PRO 

    Máme tu tretí objektív radu PRO so skvelou svetelnosťou F1,2. Prvým bol záklaďák 25 mm (ekvivalent 50 mm), druhým portréťak 45 mm (ekvivalent 90 mm). Teraz je tu 17 mm mierne širokouhlý objektív, ktorý je uhlom záberu ekvivalentom plnoformátového objektívu 34 mm. Je to typické reportážne ohnisko.

    2018-04-09 06:00:00
    16267
  • 16752
    11

    Fujifilm X-A5

    Rad A je základom ponuky Fujifilmu. Neviem ako inde vo svete, ale u nás je absolútne prehliadaný, akoby existovali len model radov E, T a Pro.

    2018-04-03 06:00:00
    16752
  • 16964
    1

    Tamron SP 24-70/2,8 Di VC USD G2

    Roky som na svojom Nikone D800E nemal transfokátor štandardného rozsahu. Profesionálne Nikony s rozsahom 24-70 a svetelnosťou F2,8 pre mňa neboli dostatočne kvalitné, aby som bol za ne ochotný vycálovať nemalú sumu.

    2018-03-28 06:00:00
    16964
  • 16774
    4

    Olympus PEN E-PL9 - ešte krajší

    Rad PEN, kedysi jediný v ponuke Olympusu, zaostáva v popularite za radom OM-D. Môj obľúbený, priam milovaný, PEN-F dopláca na vyššiu cenu a menej univerzálnu ergonómiu. Základný model PEN E-PL8 a jeho predchodcovia nemajú hľadáčik a tiež sú zatienení úspešnými OM-D-čkami.

    2018-03-20 06:00:00
    16774
  • 14448
    6

    RØDELink Filmmaker Kit

    V redakcii sme otestovali už dva mikrofóny pre digitálne fotoaparáty, stereo mikrofón RØDE Stereo VideoMic Pro Rycote a smerový mikrofón RØDE VideoMic Pro Rycote.

    2018-03-14 06:00:00
    14448
  • 15573
    0

    Lowepro m-Trekker SH 150

    Brašne Lowepro Nova sú klasikou klasík. Amatérskych fotografov sprevádza už niekoľko generácií tohto modelového radu. Doba sa však mení a s ňou aj fotografická výbava.

    2018-03-13 06:00:00
    15573
  • 15546
    0

    Lowepro m-Trekker HP120

    Začiatkom roka 2018 sme vám predstavili vydarený batoh m-Trekker BP-150. Lowepro pokračuje v rozširovaní radu m-Trekker.

    2018-03-05 06:00:00
    15546
  • 17191
    22

    Fujifilm X-H1 “Perseus”

    Perseus je postava z gréckej mytológie, väčšina z nás ho pozná z filmu Súboj Titanov. Jeho meno si pre svoj najnovší projekt vypožičali vo Fujifilme.  Konštruktéri X-H1 si meno mýtického hrdinu asi nevybrali náhodne. Dúfajú, že ako Perseus zoťal hlavu medúze Gorgóne, bude X-H1 zotínať hlavy konkurenčným modelom.

    2018-02-26 06:00:00
    17191
  • 15989
    5

    Olympus Body Cap Lens BCL-1580 a BCL-0980 Fisheye

    Olympus má v ponuke originálne príslušenstvo, aké u iného výrobcu nenájdete. Jedná sa skôr o hračky.

    2018-02-20 06:00:00
    15989
  • 15466
    21

    Blackdog kožené popruhy - v štýle detektíva

    Asi to prišlo s hipsterskou módnou vlnou. Retro je in, do módy sa vracajú klasické materiály a elegancia. Hipsterstvo sa dotklo aj fototechniky, s príchodom bezzrkadloviek sa objavili prístroje, ktoré dizajnovo sadnú hipsterskému retro štýlu.

    2018-02-07 06:00:00
    15466
  • 17965
    21

    X RAW STUDIO

    Tento článok tak trochu nadväzuje môj nedávny blog “Workflow jednej prechádzky”, kde som sa porovnával výstup priamo z fotoaparátu s možnosťami Lightroomu. Bol som dotazovaný, či som neskúsil X RAW Studio a tak som sa rozhodol vyskúšať ho, kým mám ešte zapožičanú Fujinku X-T2.

    2018-02-06 06:00:00
    17965
  • 14151
    0

    RØDE Stereo VideoMic Pro Rycote

    V redakcii sme mali možnosť otestovať ďalší z videomikrofónov RØDE. RØDE VideoMic Pro+, ktorý sme testovali ako prvý, nám dobre slúži ako príslušenstvo, pri testovaní videa vo fotoaparátoch.

    2018-01-31 06:00:00
    14151
  • 13432
    2

    Flume pre MacOS

    Instagram využíva veľa fotografov na svoju propagáciu a prezentáciu. Popularitou predbieha Facebook. Jeho nevýhodou je, že Instagram núti užívateľov používať telefón. Stránku instagramu si môžete pozrieť aj na počítači, ale cez webové rozhranie nemôžete nahrávať fotografie a videá.

    2018-01-24 06:00:00
    13432
  • 17225
    59

    Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 45mm 1:1.2 PRO

    Na tento objektív som čakal roky, tajne poškuľujúc na Panasonic podobných parametrov. Keď som sa dozvedel prvé neoverené zvesti, že sa chystajú objektívy so svetelnosťou F1.2, dúfal som, že prvý objektív bude 45-ka.

    2018-01-23 06:00:00
    17225
  • 14133
    0

    Lowepro m-Trekker BP-150

    Lowepro má v ponuke nový mestský fotobatoh m-Trekker BP-150. Dizajnovaný je na každodenné nosenie bezzrkadlovky alebo menšej zrkadlovky s príslušenstvom, alebo menšieho skladacieho dronu. Dizajn je diskrétny, ale elegantný. Nekričí do sveta, že je v ňom drahá fototechnika.

    2018-01-09 12:35:00
    14133
  • 16536
    1

    Nikon AF-P NIKKOR 70 – 300 mm f/4.5 – 5.6E ED VR

    Predchodca tohto objektívu patril medzi najobľúbenejšie amatérske objektívy od Nikonu. Pomaly ale prestával stačiť novším fotoaparátom s vysokým rozlíšením. 

    2018-01-08 06:00:00
    16536
  • 19085
    14

    Panasonic Lumix DC-G9

    Modelový rad G je základom ponuky Panasonicu. Popularitou však zaostával za video špecialistami radu GH a aj modelmi od Olympusu.

    2018-01-02 06:00:00
    19085
  • 17493
    38

    Darktable

    Koniec roka 2017 patrí zbrojeniu proti Adobe, ktorá ukončila podporu krabicovej verzie programu Lightroom. Hate užívateľov marketingovo využila snáď každá firma, majúca v ponuke slušný RAW konvertor.

    2017-12-28 06:00:00
    17493
  • 15005
    6

    FUJINON XF80mmF2.8 R LM OIS WR Macro

    Fujifilm má skvelé portfólio objektívov. Budete možno namietať, že taký Canon a Nikon majú väčšiu ponuku. Kopec objektívov je však zastaralých a veľkú skupinu tvoria lacnejšie objektívy, ktoré kvalitou objektívom Fujinon nemôžu konkurovať.

    2017-12-19 06:00:00
    15005
  • 12788
    0

    Fujifilm instax SHARE SP-3 SQ

    Najnovšia tlačiarnička od Fujifilm je súčasťou ponuky zariadení pre okamžitú fotografiu. Tu si spájame hlavne s fotoaparátmi s ktorých po stlačení spúšte okamžite “lezú papierové fotografie”. Tlačiareň je alternatívou k fotoaparátom, pričom jej využitie je univerzálnejšie a širšie.

    2017-12-13 06:00:00
    12788
  • 15425
    22

    Nový SnapBridge 2.0

    Prakticky v každej recenzii zrkadlovky Nikon som medzi mínusy uviedol aplikáciu SnapBridge. Nič na tom nezmenilo ani pridanie Bluetooth komunikácie. SnapBridge je aplikácia pre komunikáciu chytrého zariadenia s fotoaparátom. Dnes je to úplná samozrejmosť u všetkých značiek.

    2017-12-12 06:00:00
    15425
  • 16261
    15

    RØDE VideoMic Pro Rycote

    Kto to s videom myslí aspoň trochu vážne, nebude sa zaoberať len obrazovou, ale aj zvukovou zložkou. Každý fotoaparát natáčajúci video má vstavaný mikrofón, väčšinou stereofónny. Kvalitou zvuku však neoslní. Obmedzená je schopnosť zachytiť široký frekvenčný rozsah.

    2017-11-20 06:00:00
    16261
  • 15111
    0

    Nikon D850 - video

    Dopĺňame recenziu špičkového Nikonu D850 o video časť. Tú som nestihol, prvá zápožička bola krátka, ledva som otestoval ako novinka fotí. Nikon D850 je asi najlepšou zrkadlovkou na trhu, momentálne mu ťažko niečo konkuruje v obrazovej kvalite ale i funkčnej výbave.

    2017-11-14 06:00:00
    15111
  • 19268
    8

    Fujifilm X-E3 - generačné vylepšenie

    Rad X-E je mojím obľúbeným a z portfólia Fujifilmu najsympatickejší. Spája retro dizajn filmových hľadáčikových fotoaparátov s digitálnou technológiou do funkčného a elegantného celku. Osobne mi je bližší ako X-Pro1/X-Pro2, ktorých priehľadový hľadáčik neviem doceniť.

    2017-11-07 06:00:00
    19268
  • 15123
    7

    Loupedeck - mixážny pult pre Lightroom

    Klávesnica a myš sa ukázali ako najuniverzálnejšie vstupné zariadenia pre ovládanie počítačov. Stále je tu však snaha vyvinúť pre určité programy špecializované ovládacie zariadenia, s ktorými by sa softvér dal obsluhovať rýchlejšie a intuitívnejšie.

    2017-11-06 06:00:00
    15123
  • 24326
    70

    Nikon D850 - univerzál s vysokým rozlíšením

    Nikon D500 bol obrovským prekvapením, posunul APS-C zrkadlovky ešte o triedu vyššie. Nikon vlastne nemal tak skvele vybavený fotoaparát s plnoformátovým snímačom, až doteraz. Nikon D850 je plnoformátovou obdobou D500. Nadopovaný fullframe s vysokým rozlíšením.

    2017-10-30 06:00:00
    24326
  • 21686
    14

    Olympus OM-D E-M10 Mark III

    Nová desina vykročila smerom k začínajúcim fotografom, hlavným vylepšením je 4K video.

    2017-10-24 06:00:00
    21686
  • 21692
    68

    Nový Lightroom CC

    Pred časom Adobe vydalo tlačovú správu, že pracuje na zrýchlení obľúbeného RAW konvertora a katalogizačného programu Lightroom CC. A veru, bolo na čase. Posledné verzie boli zúfalo pomalé, čo kazilo inak pohodovú prácu s týmto programom.

    2017-10-23 06:00:00
    21692
  • 17351
    8

    Nový Google Snapseed

    Obľúbená aplikácia pre úpravu fotografií sa dočkala výrazného prepracovania. Okrem niekoľkých nových funkcií sa výrazne zmenilo najmä grafické rozhranie. Snapseed je k dispozícii pre chytré zariadenia s operačnými systémami iOS a Android. Škoda, že Google, od ktorého táto aplikácia pochádza, už nerobí desktopovú verziu pre Mac OS.

    2017-10-04 06:00:00
    17351
  • 14567
    0

    PhotoScape X

    Dnes si predstavíme fotoeditor pre počítače s operačným systémom Mac OS, konkrétne jeho neplatenú verziu. PhotoScape X má byť alternatívou k Photoshopu. Na App Store je zdarma.  Upgrade na Pro verziu stojí 32,99€, za oveľa menšiu sumu sa dajú dokúpiť sady nálepiek (stickers). Program funguje aj ako rozšírenie pre Adobe Photos.

    2017-09-13 06:00:00
    14567
  • 13280
    0

    FUJINON GF23mmF4 R LM WR

    Ponuka objektívov pre fotoaparát Fujifilm GFX 50s sa nám pekne rozrastá. Krajinkárom a fotografom architektúry doteraz chýbal poriadne širokouhlý objektív. Už je tu! Fujinon GF 23/4 R LM WR je uhlom záberu ekvivalentom plnoformátového superširokouhlého objektívu 18 mm.

    2017-09-04 06:00:00
    13280
  • 14294
    4

    FUJINON GF110mm F2 R LM WR

    Nový portrétny objektív pre zatiaľ prvú stredoformátovú bezzrkadlovku Fujifilm dokazuje, že veci sa dajú robiť poriadne hneď od začiatku, bez zbytočných kompromisov a detských chýb. Jednoducho profesionálne.

    2017-08-30 06:00:00
    14294
  • 14881
    5

    Luminar

    Macphun je softvérová firma, ktorá si urobila dobré meno vydareným programom pre HDR fotografie - Aurora HDR a snáď ešte lepším editorom ČB fotografií Tonality.

    2017-08-28 06:00:00
    14881
  • 14736
    5

    Olympus M.ZUIKO 8mm 1:1.8 Fisheye  PRO

    Olympus sa rozhodol svoje prvé rybie oko pre M43 fotoaparáty urobiť rovno profesionálne. Doplňuje rad PRO, ktorý má teraz rozsah od 8 do 300 mm.

    2017-08-14 06:00:00
    14736
  • 19139
    48

    Fujifilm X-T20 + XF 18-55

    V čase testovania X-T20 som mal k dispozícii lacnejší objektív XC 16-50. Podával výborné výsledky a k fotoaparátu sa vyslovene hodí.

    2017-08-01 06:00:00
    19139
  • 14364
    11

    Panasonic Leica DG Summilux 12mm f/1.4 ASPH.

    Svetelný, širokouhlý objektív kvalitnej konštrukcie pre Micro 4/3 fotoaparáty. Uplatnenie nájde najmä v reportážnej fotografii.

    2017-07-25 06:00:00
    14364
  • 22384
    12

    Nikon D7500 - akčnejší ako jeho predchodcovia

    Lepší ako som čakal. Pozerajúc na portfólio Nikonu komplexne, dostáva koncept D7500 väčší zmysel.

    2017-07-24 06:00:00
    22384
 
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.