Fotosúťaž NIKON KALENDÁR 2020 - semifinále

Spoločnosť NIKON vyhlásila aj tento rok fotografickú súťaž s charitatívnym poslaním "NIKON KALENDÁR - moja srdcová záležitosť".

Projekt vznikol v roku 2009 a vďaka svojmu úspechu a obľúbenosti sa tento rok dostáva už do svojho 11. ročníka. Je určený všetkým milovníkom fotografovania s technikou Nikon, ktorí radi súťažia a túžia po prezentácii svojich fotografií v kalendári alebo na výstave.

Nikon kalendár sa tento rok nechal inšpirovať životom samotným a témou 11. ročníka súťaže NIKON KALENDÁR - moja srdcová záležitosť, je motto: "Život je séria drobných zázrakov".

Projekt dáva príležitosť fotografom ako amatérskym, tak i profesionálom. Záujemcovia mohli  svoje fotografie posielať do súťaže od 3. 6. 2019 do 15. 9. 2019 prostredníctvom internetovej stránky www.nikon-kalendar.cz, kde si už dnes môžete prehliadnuť galériu všetkých súťažných fotografií tohto ročníka. Tento rok súťažilo 316 fotografov, ktorí do súťaže prihlásili celkovo 854 fotografií, ktoré vznikli vďaka fotoaparátom značky Nikon. Najviac využívaným fotoaparátom bol model NIKON D750.

V utorok 2. 10. 2019 sa v priestoroch spoločnosti Nikon CEE GmbH, odštepný závod v Prahe uskutočnilo stretnutie odbornej poroty na čele s pánom Stanislavom Pokorným, fotografom a členom Asociácie profesionálnych fotografov Českej republiky, kde bolo vybraných 50 semifinálových fotografií, ktoré budú prezentované verejnosti aj na výstave v Miestodržiteľskom paláci v Brne. Porota tiež vybrala dvanásť víťazných fotografií, ktoré budú zdobiť stránky jedenásteho vydania prestížneho Nikon kalendára 2020. Ten bude opäť vyrobený v limitovanej edícií 111 ks a bude nepredajný. Autor jedinej víťaznej fotografie, ktorú zvolila odborná porota, získa od spoločnosti Nikon CEE GmbH, odštepný závod poukaz na odber produktov značky Nikon v hodnote 50 000 Kč / 1 930 Eur.

Partneri projektu NIKON KALENDÁR 2020

Partneri: ARS General, a.s., Fast Forward | Young & Rubicam

Mediálni partneri: Digineff.cz, Digitální Foto, e-photo.sk, F22.cz, Fotoaparat.cz, Foto Video, Nikonblog.cz, Nikonblog.sk, webcestovatelu.cz