Fotosúťaž NIKON KALENDÁR 2020

Spoločnosť NIKON vyhlasuje aj tento rok fotografickú súťaž s charitatívnym poslaním "NIKON KALENDÁR - moja srdcová záležitosť".

Projekt vznikol v roku 2009 a vďaka svojmu úspechu a obľúbenosti sa tento rok dostáva už do svojho 11. ročníka. Je určený všetkým milovníkom fotografovania s technikou Nikon, ktorí radi súťažia a túžia po prezentácii svojich fotografií v kalendári alebo na výstave.

Nikon kalendár sa tento rok nechal inšpirovať životom samotným a témou 11. ročníka súťaže NIKON KALENDÁR - moja srdcová záležitosť, je motto: "Život je séria drobných zázrakov".

Projekt dáva príležitosť fotografom ako amatérskym, tak i profesionálom. Záujemcovia môžu svoje fotografie posielať do súťaže prostredníctvom internetovej stránky www.nikon-kalendar.cz, kde nájdu nielen galériu, ale aj informácie o súťaži a jej pravidlá. Fotografie je možné vkladať na web až do nedele 15. 9. 2019 do 23.59 hod.

Celkom 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou na čele s pánom Stanislavom Pokorným, fotografom a členom Asociácie profesionálnych fotografov Českej republiky, bude verejnosti prezentovaných na výstave v Miestodržiteľskom paláci v Brne. Dvanásť víťazných fotografií bude zdobiť stránky jedenásteho vydania prestížneho Nikon kalendára 2020, ktorý bude opäť vyrobený v limitovanej edícií 111 ks a bude nepredajný. Autor jedinej víťaznej fotografie, ktorú zvolí odborná porota, získa od spoločnosti Nikon CEE GmbH, odštepný závod poukaz na odber produktov značky Nikon v hodnote 50 000 Kč / 1 930 Eur.

Miloš Nejezchleb -Warm-up, Nikon D800, minuloročný víťaz

Vojtěch Herout - Osvícený, Nikon D850, minuloročný finalista

Lucie Drlíková - How you see yourself, Nikon D810, minuloročná finalistka

Mia Feres - Stínohra, Nikon D750, minuloročná finalistka

12. decembra 2019 v Miestodržiteľskom paláci, v Brne.

Krst jedenásteho vydania kalendára prebehne na vernisáži výstavy Nikon kalendár 2020 dňa 12. decembra 2019 v Miestodržiteľskom paláci, v Brne.

Dar spoločnosti Nikon CEE GmbH, odštepný závod vo výške 100 000 Kč / 3 860 Eur a výťažok z dražby fotografií v plnej výške tento rok poputujú na podporu mladého Nadačného fondu KOMETA v Brne, ktorého cieľom je pomáhať rodinám s deťmi s poruchou autistického spektra.

Hlavným poslaním nadácie je zvýšenie povedomia o problematike autizmu, pomoc pri výchove a vzdelávaní detí do 18 rokov a ich začlenenie do spoločnosti. Rodinám poskytuje nielen poradenstvo, ale aj výrobu či zapožičanie pomôcok, služby asistentov a organizuje voľnočasové aktivity a spoločenské akcie na území celého Juhomoravského kraja.

V minulom ročníku súťaže sa podarilo vďaka dražbe fotografií a finančnému daru vo výške 100 000 Kč/ 3 860 Eur od spoločnosti Nikon CEE GmbH, odštepný závod prispieť celkovou sumou 172 000 Kč/ 6 660 Eur nadácii Národ detěm na projekt 1000 statečných.

Partneri projektu NIKON KALENDÁR 2020

Partneri: ARS General, a.s., Fast Forward | Young & Rubicam

Mediálni partneri: Digineff.cz, Digitální Foto, e-photo.sk, F22.cz, Fotoaparat.cz, Foto Video, Nikonblog.cz, Nikonblog.sk, webcestovatelu.cz