Fujifilm predstavuje nový objektív FUJINON XF18mmF1.4 R LM WR

Spoločnosť FUJIFILM Corporation (prezident: Kenji Sukeno) s potešením predstavuje nový objektív FUJINON XF18mmF1.4 R LM WR (XF18mmF1.4), ktorý má byť uvedený na trh v začiatkom júna 2021. 35mm ekvivalentná ohnisková vzdialenosť je 27mm a maximálna clona F1,4. Je to 39. objektív z radu vymeniteľných objektívov spoločnosti Fujifilm, vyrobený pre fotoaparáty série X.

FUJINON XF18mmF1.4 s dĺžkou 7,56cm a hmotnosťou iba 370g má priemer filtra 62mm a minimálnu zaostrovaciu vzdialenosť 20cm. Vďaka tomu je ideálnym objektívom pre všetko od krajiny a panorámy mesta až po portréty a svadby. Pridanú flexibilitu v slabo osvetlených prostrediach poskytuje aj vysoká svetelnosť objektívu F1,4, ktorá tiež vytvára príjemný bokeh.

Výnimočný optický výkon aj pri F1,4

l  Objektív XF18mmF1.4 využíva tri asférické šošovky a jeden ED člen spomedzi 15 prvkov objektívu, ktoré sú rozdelené do 9 skupín, aby sa minimalizovala chromatická a komatická aberácia. To znamená, že najjemnejšie detaily obrazu budú reprodukované s vysokou úrovňou detailov a ostrosti.

l  Zaostrovacia skupina šiestich prvkov objektívu sa pohybuje súčasne, aby sa znížili výkyvy aberácie, ktoré môžu byť spôsobené zaostrovaním, aby bola zaistená konzistentná ostrosť v akejkoľvek polohe zaostrenia.

Navrhnuté pre všestrannosť

l  XF18mmF1.4 má ekvivalentnú ohniskovú vzdialenosť 27mm a dokáže zaostriť na objekty vzdialené 11cm od predného prvku objektívu.

Rýchle, presné a tiché automatické zaostrovanie

l  Objektív XF18mmF1.4 využíva systém interného automatického zaostrovania (AF) poháňaný výkonným lineárnym motorom na zabezpečenie rýchleho, presného a takmer nehlučného automatického zaostrovania. Od minimálnej vzdialenosti objektu 20cm do nekonečna prejde zaostrovacia skupina prvkov objektívu celkom iba 2,5mm. To znamená, že zaostrenie je možné dosiahnuť už za 0,04 sekundy*1.

l  Ak musí objektív prejsť z minimálnej vzdialenosti do nekonečna, aby získal zaostrenie, je to možné stále za výborných 0,25 sekundy.

l  Pre presné ovládanie pri manuálnom zaostrovaní boli komponenty v zostave manuálneho zaostrovacieho prstenca špeciálne skonštruované tak, aby reagovali s maximálnou presnosťou, najmä keď sa zaostrovacím krúžkom mierne pohne.

Kompaktný, ľahký a odolný voči poveternostným vplyvom

l  XF18mmF1.4 používa 62mm filtre, meria na dĺžku 7,56cm a váži iba 370g. Vďaka tomu je neuveriteľne ľahký a prenosný. Aj keď je tubus objektívu vyrobený z kovu, je špeciálne navrhnutý tak, aby čo najmenej vážil bez toho, aby bola znížená jeho celková pevnosť.

l  Objektív má na ôsmich miestach pozdĺž tubusu utesnenie odolné proti poveternostným vplyvom, vďaka čomu je odolný voči prachu, vlhkosti a teplotám až do -10°C.

l  XF18mmF1.4 má blokovanie polohy A (Auto) na uzamknutie clonového krúžku do polohy A, ktorá zabraňuje náhodnému prepnutiu clony.

Voliteľné príslušenstvo

Slnečná clona LH-XF18 pre objektív XF18mmF1.4 R LM WR - Obdĺžniková hliníková slnečná clona pre objektív XF18mmF1.4 R LM WR, ktorá pomáha predchádzať odleskom, ku ktorým môže dôjsť pri dopade svetelných lúčov na predný člen objektívu.

Produkt

Dostupnosť

MOC

FUJINON XF18mmF1.4 R LM WR Lens

Koncom mája 2021

999,- Eur

LH-XF18 Lens Hood for XF18mmF1.4 R LM WR

Koncom mája 2021

69,- Eur

*1 Pri použití fotoaparátu FUJIFILM X-T4 v režime vysokého výkonu s aktívnym AF s fázovou detekciou sa interne meria podľa pokynov CIPA.