instax WIDE 400 a nové farby instax mini LiPlay

Využite priestor pre viac™. Zachyťte krásne skupinové zábery s novým instax WIDE 400™.
  • Pridanie samospúšte vylepšuje skupinové zábery a zaisťuje, že na fotografii môže byť každý.
  • Príslušenstvo na nastavenie uhla kamery a objektív na priblíženie dopĺňajú inováciu fotoaparátu od jeho prvého vydania pred 10 rokmi.
  • Automatická expozícia a ovládanie blesku v spojení s jedinečným filmom formátu WIDE poskytujú široké možnosti snímania a „vytvárajú priestor pre viac“.

Navyše, instax mini LiPlay™ dostane upgrade, tri nové farby, textúry, firmvér a vstup na nabíjanie.

FUJIFILM Europe GmbH, divízia zobrazovacích riešení, uvádza najnovší prírastok do rodiny instax™WIDE, fotoaparát  s okamžitou tlačou fotografie - instax WIDE 400™ v jedinečnej šalviovozelenej farbe.

Instax WIDE 400™ je nástupcom instax WIDE 300™, ktorý bol uvedený na trh pred 10 rokmi v roku 2014. Je to analógový instantný fotoaparát v stále populárnejšom formáte WIDE, ktorý sníma dvojnásobnú šírku minifilmu. Je ideálny pre skupinové zábery a krajiny, pričom umožňuje fotografovi zachytiť atmosféru miesta zahrnutím sveta okolo objektu. Nový a aktualizovaný fotoaparát teraz prichádza so samospúšťou, ktorá zlepšuje skupinové zábery a umožňuje, že nikto nemusí zostať za fotoaparátom a všetci buú v spolčnom zábere. Je tiež vybavený príslušenstvom na nastavenie uhla odklonu fotoaparátu od podložky na snímanie pri optimálnom uhle bez potreby statívu. Navyše po pripojení priloženej šošovky na priblíženie môžete fotografovať už zo vzdialenosti 40 cm a získať nádherné makro snímky spolu s originálnymi zábermi instax™ WIDE.

Súčasne bude uvedené na trh aj nové puzdro pre tento fotoaparát, ktoré farebne korešponduje s farbou fotoaparátu.

instax mini LiPlay™ gets a refresh

Spoločnosť FUJIFILM Europe dnes tiež oznamuje, že prichádza s novými variantami  hybridného instantného fotoaparátu instax mini LiPlay™ 2 v 1 („instax mini LiPlay™“). V ponuke budú tri nové farby, ktoré zodpovedajú najnovším trendom – Matcha Green, Misty White a Deep Bronze s rôznymi textúrami povrchu, ktoré budú zodpovedať jednozlivým farbán. Pri zachovaní rovnakej funkčnosti, ovládateľnosti a kompaktnosti zostali zachované funkcie ako zvuková funkcia na nahrávanie hlasových správ a funkcia tlačiarne smartfónu na tlač obrázkov zo smartfónov. Fotoaparát teraz ťaží aj z pridania USB Type-C na nabíjanie. Navyše proces aktualizácie firmvéru, ktorý si predtým vyžadoval stiahnutie aktualizácie z webovej stránky a následné uloženie na micro-SD, je teraz umožnené jednoduchým  pripojením vyhradenej aplikácie k instax mini LiPlay™, čo ešte viac zjednodušuje používanie.

Rovnako ako v prípade existujúceho instax mini LiPlay™, aj samotný fotoaparát poskytuje možnosť voľby z 13 dizajnových rámikov a 6 filtrov, zatiaľ čo špecializovaná aplikácia má k dispozícii viac ako 60 dizajnových rámikov. Rámy a filtre možno použiť na pridanie efektov do obrázkov.

Cena a dostupnosť:

Fotoaparát Fujifilm instax WIDE 400™ bude dostupný za maloobchodnú cenu, odporúčanú výrobcom,  149,99 EUR (s DPH). Očakáva sa, že maloobchodný predaj bude v celej Európe zahájený 12. júla 2024. Ďalšie informácie o produkte nájdete na https://instax.co.uk/cameras/wide-400/

Fotoaparáty instax mini LiPlay™, v nových farbách, budú dostupné za maloobchodnú cenu odporúčanú výrobcom 169,99 EUR (s DPH). Očakáva sa, že maloobchodný predaj bude v celej Európe zahájený 12. júla 2024. Ďalšie informácie o produkte nájdete na https://instax.co.uk/cameras/mini-liplay/

Hlavné vlastnosti instax WIDE 400™:

(1) Analógový fotoaparát kompatibilný so širokouhlým filmom instax WIDE.

Tento jednoducho navrhnutý analógový fotoaparát je kompatibilný s filmom v najširšom formáte  instax™WIDE. Vďaka automatickému ovládaniu expozície a blesku stačí fotoaparát zapnúť otočením objektívu a fotografovať. Ak po zapnutí fotoaparátu otočíte  objektív v tom istom smere ďalejprepnete ho do režimu „krajina”, ktorý vám umožní zachytiť vzdialenú scenériu od vzdialenosti viac ako 3 m. Okrem toho, pripojením priloženej šošovky na priblíženie, môžete snímať makro snímky už od vzdialenosti 40 cm.

(2) Vybavené páčkou na ovládanie samospúšťe pre umocnenie analógového pocitu.

Samospúšť ovládaná páčkou, ktorá je umiestnená v ľavej, prednej časti fotoaparátu. Po otočení páčky sa postupne rozsvietia LED diódy a samospúšť sa dá nastaviť na rôzne časy až na 10 sekúnd. Stlačením spúšte sa spustí odpočítavanie a LED diódy zhasnú, jedna po druhej, každé dve sekundy. Skupinové zábery je možné jednoducho snímať a zároveň si vychutnávať zvuk časovača a ovládanie otáčania páčky.

(3) Obsahuje užitočné príslušenstvo na snímanie so samospúšťou.

Pomocou pribaleného príslušenstva na nastavenie uhla kamery si vyberte z dvoch možností výšky pre optimálny uhol snímania, a to všetko bez potreby statívu.

FUJIFILM, instax™, instax WIDE 400™, instax mini LiPlay™ sú ochranné známky spoločnosti FUJIFILM Corporation a jej pridružených spoločností. © 2024 FUJIFILM Europe GmbH. Všetky práva vyhradené.