Oživte svoje spomienky s novými domácimi tlačiarňami Canon

Canon predstavuje dve nové tlačiarne z produktového radu PIXMA – modely TS205 a TS305. Obe tlačiarne sú ideálne pre domácich používateľov a študentov, ktorí ocenia ako malé rozmery, vysokú kvalitu tlače, širokú konektivitu a funkčné možnosti, tak aj nízku obstarávaciu cenu.

Prednosti tlačiarní PIXMA TS205 a TS305

• Kompaktný štýlový dizajn a jednoduché používanie
  • Tlač fotografií v bezokrajovom formáte 10 x 15 cm
  • Wi-Fi konektivita s možnosťou priamej tlače zo smart zariadení (len model TS305)
  • Funkcia Smartphone Capture and Copy, ktorá umožňuje mobilom odfotenú papierovú predlohu a snímok previesť do formátu PDF (len model TS305)

Canon Pixma TS205

Canon Pixma TS305

Domáca bezokrajová tlač

Radi spomínate nad fotografiami? Potom asi súhlasíte, že fotografie vždy vyzerajú lepšie bez okrajov, a to najmä v prípade formátu 10 x 15 cm (4 x 6 palcov). S najnovšími modelmi PIXMA je tlač týchto fotiek veľmi jednoduchá a pohodlná aj u vás doma. Tlačiarne TS205 a TS305 sú navyše skutočne rýchle, takže tlač fotografie zvládnu za iba 65 sekúnd. Kvalita tlače je v prípade modelov TS205 a TS305 dokonalá, a to aj vďaka originálnym atramentom značky Canon. Ostrosť tlačených textov zabezpečuje čierny pigmentový atrament, zatiaľ čo živé farby atramenty na báze farbiva.

Vysoká produktivita a jednoduchá pripojiteľnosť

Canon navrhol nové tlačiarne s ohľadom na maximálnu produktivitu a nízke náklady na tlač. Súčasťou najnovších modelov je tak napríklad funkcia automatického zapínania a vypínania, ktorá šetrí energiu aj peňaženku majiteľa vždy, keď sa tlačiareň práve nepoužíva. Dostupné sú aj voliteľné atramentové kazety v prevedení XL. Napríklad v prípade XL kazety s čiernym atramentom je výťažnosť oproti štandardnej veľkosti väčšia približne o 120 percent. Užitočné sú aj senzory pre detekciu vloženého papiera, ktoré šetria čas spojený s jeho ručnou výmenou.

Tlačiareň TS305 je kompatibilná s technológiami AirPrint [1] a Mopria [2] a umožňuje tak výhody bezdrôtovej konektivity. Tlač zo smartfónu alebo tabletu už nemôže byť rýchlejšia ani pohodlnejšia. K dispozícii je navyše aj aplikácia Canon PRINT [3] a podpora služby PIXMA Cloud Link – spektrum funkcií dostupných z prostredia mobilných zariadení je teda ešte širšie a používatelia môžu ľahko tlačiť ako svoje najnovšie selfie zábery uložené na Instagrame, tak aj napríklad dokumenty na úložisku Google Drive.

Jednoduché je aj samotné nastavenie Wi-Fi a zabezpečenie trvalej konektivity. Canon TS305 podporuje pripojenie v tradičnom sieťovom režime využívajúcom router aj v režime prístupového bodu. Táto tlačiareň je navyše kompatibilná s technológiou Bluetooth [4], ktorá spoločne s aplikáciou Canon PRINT umožňuje včas informovať o prípadných chybách alebo problémoch. Navyše dokáže používateľa naviesť na zodpovedajúcu kapitolu v on‑line brožúre, ktorá ponúkne presný postup pre jednoduché a rýchle vyriešenie vzniknutej situácie.

Z časti aj multifunkčné zariadenie

Canon TS305 nie je iba tlačiarňou. V spojení s aplikáciou Canon PRINT ide o multifunkčné zariadenie, ktoré dovoľuje jednoduché kopírovanie dokumentov. Funkcia Smartphone Capture and Copy dokáže s využitím smartfónu zaobstarať snímok akéhokoľvek dokumentu, od cestovného poriadku autobusovej linky až po vyúčtovanie služieb za dodávku energií, a previesť ho do formátu PDF. Tieto súbory je potom možné jednoducho ukladať, zdieľať a tlačiť. Digitalizáciu zjednodušuje aj špeciálna mriežka, ktorá sa nachádza v hornej časti tlačiarne a zabezpečuje presné umiestnenie vloženého dokumentu. Vďaka mriežke môže aplikácia získaný obrázok presne vyrovnať a dať tak výstupu profesionálni podobu aj vo chvíli, kedy bol snímok nasnímaný s nakloneným telefónom.

Bez povšimnutia by nemala zostať ani aplikácia Canon Message in Print, ktorá umožňuje do tlačených fotografií vložiť neviditeľné správy – napríklad prianie k narodeninám alebo video na YouTube. Takúto správu môže príjemca fotografie dekódovať práve za pomoci svojho telefónu[5].

[1] Pre zariadenia s operačným systémom iOS
[2] Pre zariadenia s operačným systémom Android
[3] Pre zariadenia s operačným systémom iOS a Android
[4] Technológia Bluetooth s nízkou spotrebou. Funkcionalita zabezpečovaná technológiou Bluetooth a aplikáciou Canon PRINT Inkjet/SELPHY nemusí byť dostupná na všetkých smartfónoch s operačným systémom Android. Bluetooth a súvisiace logá sú registrované ochranné známky Bluetooth SIG, Inc. a spoločnosť Canon Europe je oprávnená k ich primeranému využitiu. Ostatné ochranné známky a obchodné názvy sú majetkom príslušných vlastníkov.
[5] Vyžaduje iPhone 6 alebo novší a operačný systém iOS 9.0 alebo novší