Samyang přichází se zcela novou řadou filmových objektivů

Společnost Samyang znovu ukazuje světu, proč je jedním z předních výrobců objektivů na světě, a to s čtyřmi novými filmovými objektivy určenými pro profesionální kinematografii.

Novými objektivy jsou modely Xeen Anamorphic 50mm T2.3 a Xeen Meister 35mm T1.3, 50mm T1.3 a 85mm T1.3. Tyto nové prémiové objektivy XEEN pokrývají full frame a větší snímače a jsou určeny pro špičkovou digitální kinematografii.

Xeen Anamorphic 50mm T2.3 2×

Nový objektiv Xeen Anamorphic 50 mm T2.3 otevírá nové nekonečné možnosti kreativity a umožňuje dělat záběry, které byly dříve považovány za nemožné. Důležitým aspektem odlišujícím anamorfní obraz je vzhled rozostřených prvků v pozadí neboli bokeh.

Nově vyvinutá clona se 13 lamelami vytváří dokonale oválná a rovnoměrně osvětlená rozostřená místa. Je tak zajištěn příjemný bokeh, se kterým mohou filmoví tvůrci kreativně manipulovat. Po aktivaci Desqueeze produkuje objektiv při nastavení 16:9 plynulý filmový záznam 2.4:1. Model Xeen Anamorphic 50mm T2.3 je vybaven také neotáčivým předním závitem s průměrem Ø114 mm, který je ideální pro použití matte boxu 4 × 5.

Xeen Meister 35mm T1.3│50mm T1.3│85mm T1.3

Xeen Meister představují novou řadu objektivů, která kinematografům umožňuje vytvářet krásné, konzistentní a regulované odlesky v obrazu při současném zachování kontrastu a zabránění ztrátě při přenosu.

Díky podpoře rozlišení 8K a jedinečné technologii X-Coating lze čočky a vnitřní odlesky světla efektivně regulovat, a vytvořit tak jedinečný vzhled.

Tyto funkce pomáhají maximalizovat jemné emoce subjektu a ukázat bohatě vykreslený obraz. Objektivy Xeen Meister vykreslují věrné barvy v celém rozsahu a jsou vybaveny vysokou světelností T1.3. 13 lamel clony produkuje vynikající výkon za slabého osvětlení a krásný bokeh. Verze s bajonetem PL zahrnuje také protokol i Technology, pomocí něhož mohou uživatelé s kompatibilními fotoaparáty zobrazovat a zaznamenávat metadata objektivu, jako je ohnisková vzdálenost, clona a zaostřovací vzdálenost.

Každý objektiv nabízí 300° rotaci ostření, což pomáhá s vytvářením přesných tahů ostření. Stupnice zaostření jsou nakloněny, aby bylo snazší potvrdit nastavení, a to i při pohledu na objektiv ze strany.

Tyto prémiové filmové objektivy mají robustní tělo vyrobené z titanu. Díky designu zaměřenému na budoucnost dodají sestavě luxusní vzhled.

Cena a dostupnost

Nové objektivy budou dostupné v březnu 2022.

Xeen Anamorphic 50mm T2.3 2× - cena bude zveřejněna koncem prosince 2021

Xeen Meister 35mm T1.3│50mm T1.3│85mm T1.3 - cena bude zveřejněna koncem prosince 2021

Hlavní vlastnosti

• Xeen Anamorphic – plynulý filmový záznam 2.4:1 ve formátu 16:9