Sony Mobile predstavuje evolúciu značky XperiaTM, ktorá nanovo zadefinuje spôsoby komunikácie

Spoločnosť Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) včera predviedla nový vzhľad značky Xperia™ prostredníctvom prvej “X” série smartfónov, ako aj víziu budúcnosti komunikácie, spolu s ďalšími súvisiacimi zariadeniami, ktoré sú schopné zmeniť spôsob interakcie s okolitým svetom.

Spoločnosť Sony Mobile bude aj naďalej pokračovať vo vytváraní personalizovaných a inteligentných výrobkov a služieb, ktoré vám umožnia robiť viac a žiť kreatívnejšie ako kedykoľvek predtým,“ uviedol Hiroki Totoki, prezident a CEO spoločnosti Sony Mobilee Communications.

S našou prehlbujúcou sa vášňou pre technológie, budeme pokračovať vo vývoji nových a zaujímavých funkcií pre naše smartfóny. Zároveň chceme meniť spôsob, akým sa dostávate k informáciám a komunikujete s priateľmi a rodinou na spôsob, ktorý je kontaktnejší, prirodzenejší a zmysluplnejší."

Naše prieskumy hovoria, že užívatelia strávia používaním smartfónu až dvadsaťtri dní ročne, teda takmer štyri roky z priemernej dĺžky života. Našou víziou je zmeniť mainstramové vnímanie, že elektronická komunikácia, to sú produkty, ktoré pohlcujú náš čas a skôr ukázať, ako sa inteligentné zariadenia prispôsobujú a pochopia naše správanie, vďaka čomu je život jednoduchší, príjemnejší, produktívnejší a plnohodnotnejší.”

Prvé smartfóny série “X”: Xperia X, Xperia X Performance a Xperia XA

Séria Xperia X stelesňuje novú víziu značky Sony Mobile, a to prostredníctvom pridania nových úrovní inteligentnej technológie v rámci obľúbených a uznávaných funkcií a prvkov Xperia: fotoaparát, batéria a dizajn, aby bol každý deň jednoduchší a viac "smart".

Predpovedať neočakávané je ťažké, ale nie nemožné - Xperia fotoaparát novej generácie posúva spontánne fotenie o úroveň vyššie, umožní vám fotiť  so skvelým zaostrením aj pri impulzívnych a spontánnych záberoch. Úplne nové prediktívne hybridné automatické zaostrovanie v Xperia X, Xperia X Performance bolo vyvinuté v úzkej spolupráci so strojcami Sony fotoaparátu αTM tak, aby vám umožnilo vybrať si objekt a následne predvídať jeho pohyby, takže akciu zachytíte v perfektnej ostrosti, bez rozmazania.

Pokrokové prvky vyžadujú zodpovedajúcu výdrž batérie. Séria Xperia X disponuje smart správou batérie od Sony, ktorá prináša až dvojdňovú výdrž batérie1. Nielen, že vďaka tomu vydrží váš telefón na jedno nabitie dlhšie, ale Xperia X rad profituje aj zo životnosti batérie, ktorá teraz vydrží až dvakrát toľko vďaka Qnovo adaptívnej technológii nabíjania2, ako aj Sony inteligentnému systému riadenia batérie. Každý telefón je tiež poháňaný, aby čo najviac vyťažil zo svojich pokročilých funkcií a možností - pri Xperia X je to procesorom Qualcomm® Snapdragon™ 650, pri Xperia X Performance procesorom Qualcomm® Snapdragon™ 820 pre ultra rýchle pripojenie.

Ako súčasť ich zjednoteného dizajnového konceptu, Návrhári spoločnosti Sony skúmali tie najlepšie možné materiály, štruktúry a zakrivenia, aby dosiahli čo najprirodzenejšie uchopenie do dlane. Každý smartfón série X bude mať zahnutý sklenený displej so zaobleným, súvislým rámom, ktorý sa postará o dobre známy tvar pre pohodlný pocit, keď ho držíte v ruke. Jednotný koncept je tiež rozšírená na Xperia XA, ktorá sa vyznačuje ohromujúcim displejom od okraja k okraju, aby sa dokázala hladko integrovať do vášho života.

Smartfóny Xperia X, Xperia X Performance a Xperia XA majú škálu ladiacich štýlových obalov a od leta 2016 budú uvedené v štyroch elegantných farebných prevedeniach: biela, grafitová čierna, limetová zlatá a ružová zlatá.

Predstavujeme nové Xperia smart produkty, s rozšírenými možnosťami komunikácie

Nové Xperia inteligentné produkty a koncepty boli navrhnuté tak, aby sa prispôsobili vašej situácii a prostrediu, či už ste doma alebo na cestách. Sony Mobile predpokladá, že táto nová kategória inteligentných zariadení porozumie preferenciám, činnosti a správaniu a poskytne užitočné a kontextové informácie.

Xperia Ear je bezdrôtové slúchadlo do ucha novej generácie, ktoré prináša nový spôsob komunikácie, vďaka ktorému si môžete vychutnávať svet naokolo bez obmedzení. Poskytuje vám užitočné informácie, ako napríklad o vašom dennom programe, počasí a najnovších správach, aby ste boli o všetkom informovaný, aj keď ste v pohybe. Vďaka hlasovej technológii Sony reaguje na verbálne povely, takže ho môžete požiadať o uskutočnenie hovoru, spustenie internetového vyhľadávania, nadiktovanie správy alebo o navigovanie na určité miesto. Umožňuje vám pozerať sa vpred a konať, čo je skutočne pohodlný zážitok z handsfree.

K vášmu Android smartfónu sa pripojí cez NFC alebo Bluetooth® a komunikuje s hostiteľskou aplikáciou, kde si môžete prispôsobiť nastavenia, vrátane informácií, potrebných hneď ráno, keď sa pripojíte, ako aj nastavenia dotykových povelov a notifikácií v aplikáciách.

Ľahká a príjemná ušná násada z mäkkého silikónu je určená na nepretržité používanie, s ochranou proti vode IPX2 a celodňovou výdržou batérie3. Slúchadlo je dostupné v grafitovej čiernej farbe a inovatívne puzdro navyše funguje aj ako nabíjačka, takže keď sa potrebujete dobiť, jednoducho ho tam vložíte.

Xperia Ear bude uvedené na trh v lete 2016.

Úplne nové koncepcie smart produktov Xperia spochybňujú konvenčné kategórie prostredníctvom schopnosti učiť sa a rozpoznávať, prirodzeného užívateľského rozhrania a zmyslového vnímania

Xperia Eye predstavuje koncepčné videnie pre ultra kompaktný, nositeľný fotoaparát so širokouhlou šošovkou - pričom táto flexibilita umožňuje jednoduché pripnutie na oblečenie alebo sa dá nosiť okolo krku. Predstavuje overenie koncepcie s cieľom priniesť uznávané Sony technológie fotoaparátu a snímania do doteraz najmenšieho formátu - aj s 360-stupňovou sférickou šošovkou, ktorá zabezpečí prirodzené zorné pole. Jeho inteligentná technológia spúšte využije pri snímaní detekciu tváre a hlasu, vďaka čomu si budete môcť vychutnať a uchovať momenty života bez toho, aby ste premýšľali nad technológiami.

Koncepcia Xperia Projektor obohatí, posilní a stimuluje kreatívnu rodinnú komunikáciu a interaktívnu projekciu rozhrania na akomkoľvek čistom povrchu. Bude reagovať na dotyk, hlas a gestá presne tak, ako by ste pracovali s displejom svojho smartfónu.

Koncept Xperia Agenta je víziou prispôsobiteľného osobného asistenta, ktorý zvýši kvalitu každodenného života tým, že reaguje na hlas a gestá, ak budete potrebovať získať užitočné informácie, pomoc pri komunikácii a ovládanie domácich spotrebičov. Taktiež využíva hlasovú technológiu Sony a bude reagovať na niekoľko povelov - má zabudovaný fotoaparát a displej projektora pre premietanie obsahu na rôzne povrchy.

Bluetooth® ovládač RM-X7BT do auta umožňuje bezdrôtové streamovanie hudby a handsfree využívanie funkcií smartfónu pri šoférovaní

RM-X7BT je Bluetooth® ovládač do auta, ktorý umožňuje bezdrôtové streamovanie hudby a na aktiváciu funkcií smartfónu pri šoférovaní využíva hlasovú technológiu Sony. Skladá sa z dvoch jednotiek – modulu ‘adaptér’ , ktorý umožňuje bezdrôtové streamovanie audio obsahu a handsfree hovory a modul ‘commander/veliteľ’ sprístupňuje funkcie smartfónu ako napr. navigáciu a to všetko kým vy bezpečne šoférujete.

Bluetooth® ovládač RM-X7BT bude uvedený na trh v lete 2016.

___________________________________________________________________________________________

1 Len na vybraných modeloch. Výdrž batérie bola meraná podľa profilu užívateľa smartfónu podľa spoločnosti Sony Mobile Communications AB, ktorý bol zadefinovaný v septembri 2014 a predstavuje aktívne podmienky užívateľa smartfónu, vrátane ale nielen celej škály možností využívania (telefonovanie, textové správy, surfovanie na internete, aktivity na sociálnych sieťach, hranie hier, počúvanie hudby, fotenie, prehliadanie fotografií, sledovanie videa online, nahrávanie a prehrávanie videa).
2 Qnovo adaptívne nabíjanie sa objavuje u všetkých modelov rady X. 2-násobná životnosť batérie sa týka Xperia X a Xperia X Performance s Qnovo. Počas laboratórneho testovania retencie cyklu kapacity batérie pod taktovkou Sony Mobile a Qnovo Incorporated, bunky batérie používané v Xperia Z2 dosiahli životnosť až 2 krát dlhšiu s Qnovo. Výsledok sa môže líšiť v závislosti od podmienok a prostredia.
3  Výdrž batérie sa odhaduje na 3,5 hodiny pri nepretržitom používaní, pričom ďalších 12 hodín zabezpečí nabíjanie v puzdre. Používanie merané podľa profilu typického užívateľa príslušenstva Sony Mobile (vrátane, ale nielen hlasového zadávania, hovorov a diktovania správ). Výkon sa môže líšiť podľa používania.

1) Len na vybraných modeloch. Výdrž batérie bola meraná podľa profilu užívateľa smartfónu podľa spoločnosti Sony Mobile Communications AB, ktorý bol zadefinovaný v septembri 2014 a predstavuje aktívne podmienky užívateľa smartfónu, vrátane ale nielen celej škály možností využívania (telefonovanie, textové správy, surfovanie na internete, aktivity na sociálnych sieťach, hranie hier, počúvanie hudby, fotenie, prehliadanie fotografií, sledovanie videa online, nahrávanie a prehrávanie videa).

2) Qnovo adaptívne nabíjanie sa objavuje u všetkých modelov rady X. 2-násobná životnosť batérie sa týka Xperia X a Xperia X Performance s Qnovo. Počas laboratórneho testovania retencie cyklu kapacity batérie pod taktovkou Sony Mobile a Qnovo Incorporated, bunky batérie používané v Xperia Z2 dosiahli životnosť až 2 krát dlhšiu s Qnovo. Výsledok sa môže líšiť v závislosti od podmienok a prostredia.

3) Výdrž batérie sa odhaduje na 3,5 hodiny pri nepretržitom používaní, pričom ďalších 12 hodín zabezpečí nabíjanie v puzdre. Používanie merané podľa profilu typického užívateľa príslušenstva Sony Mobile (vrátane, ale nielen hlasového zadávania, hovorov a diktovania správ). Výkon sa môže líšiť podľa používania.

smartin
2016-02-23 08:45:56
Tekze niesu vode odolne... Taaak Samsung bude mat zase raz dobre predaje a Sony bude zase raz plakat - nooo ale hlavne za maju veeeeeela pixelov.

A1ex
2016-02-23 15:13:03