Už len do 11. 8. môžete súťažiť s Huawei o 10 000 € a ďalšie ceny

Získať za fotky zo smartfónu 10 000 eur a dostať svoje zábery na hlavnú stránku jedného z najnavštevovanejších cestovateľských portálov sveta - znie to ako niečo nemožné? Stačí sa prihlásiť do fotosúťaže Huawei InFocus Awards. A to nemusíte byť ani profesionálny fotograf. Uzávierka súťaže je 11.8.2019.

Foto súťaž Huawei InFocus Awards je už spustená. Prihlasovať svoje fotografie a hlasovať môžete práve teraz. Termín sa kráti, máte čas už len do 11. augusta. Redakcia portálu ePhoto.sk, ktorá je partnerom súťaže, pre vás pripravila niekoľko článkov, ktoré vám pomôžu uspieť. A keď nie, aspoň sa niečo naučíte o fotení s mobilným telefónom. Prajeme veľa šťastia!

Redakcia ePhoto.sk

Vyberáme fototelefón Huawei.

Fotíme s Huawei - aplikácia Fotoaparát.

Fotíme s Huawei - panoramatický formát.

Fotíme s Huawei - filtre, HDR, Monochromatický režim.

Objavte neobjavené

Zachytenie výnimočných okamihov alebo krásy, často prehliadanej inými, si v dnešnej dobe nevyžaduje drahú techniku ani vybavenie. Všetko, čo potrebujete, je zmysel pre detaily - a tiež vytiahnuť smartfón z vrecka v správnej chvíli. Práve vďaka mobilným fotoaparátom sa dnes môže umelcom stať naozaj každý.

Uvedením prvého duálneho fotoaparátu v smartfóne v roku 2016 nastavila spoločnosť Huawei nový štandard na poli fotenia vreckovými zariadeniami. V súčasnosti mení históriu fotografovania znova - a to prelomovým modelom Huawei P30 Pro. Jeho majitelia budú mať v súťaži automaticky výhodu - disponuje totiž špičkovým foto systémom Leica so štyrmi objektívmi na zadnej strane, mimoriadnym zoomom, bezkonkurenčným nočným režimom a súčasne využíva pokročilú umelú inteligenciu.

Zabodujte v šiestich kategóriách

Úlohou súťaže Huawei Next Image je nielen upozorniť na stále rastúcu obľubu mobilných fotiek, ale zároveň aj vypátrať talentovaných fotografov, ktorí k zhotovovaniu vydarených snímkov používajú smartfóny. Nádejní umelci môžu súťažiť v šiestich kategóriách, zameraných na posúvanie hraníc vizuálnych zážitkov:

#Emotion Tag - vyjadrenie emócií prostredníctvom fotografie

Faces - experimentovanie s identitou a silou portrétovej fotografie

Hello, Life! - zdieľanie emócií a inšpirácie z každodenných zážitkov

Going the Distance - objavovanie nových miest a zážitkov s využitím nových funkcií mobilného fotoaparátu, ako sú teleobjektív, super širokouhlý snímač alebo makro fotografie

Storyboard - vyrozprávanie príbehu v 9 snímkach, mriežka fotografií, ktorá zachytáva pútavý príbeh

Video kategória: Life Now - zachytenie príbehu na videu s dĺžkou max. 30 sekúnd

Next Image 2018 - Costin Mocanu - faces

Next Image 2018 - Rekapavo grandprix

Next Image 2018 - Emiliobgr - check in 2

Next Image 2018 - Wes. MW good night

Next Image 2018 - Віктор - nature

Next Image 2018 - Zdenek Dvorak - storyboard

Kto bude hodnotiť?

Súťažné fotografie budú prezentované na vyhradenej webovej stránke, kde bude každý užívateľ, vrátane účastníkov súťaže, môcť hlasovať za svoje obľúbené zábery. Hlasovanie trvá do 18. augusta 2019.

V ďalšej fáze budú najlepšie práce hodnotené vybranou porotou zloženou z odborníkov a uznávaných fotografov. Pozvanie do poroty prijal prezident Huawei CBG pre stredoeurópsky región Yanmin Wang, poľský fashion fotograf Marcin Tyszka, dánsky fotograf celebrít Nikolaj Thaning Rentzmann, architekt Yener Torun či slávny majster objektívu VuTheara Kham, ktorý sa preslávil hrou so svetlom a grafikou v pouličných záberoch.

10 000 eur a hodnotné ceny

Na víťaza hlavnej ceny (Grand Prix) čaká notebook Huawei MateBook 13, inteligentné hodinky Watch GT a finančná odmena 10 000 EUR. Ďalej získa e-voucher v hodnote 250 USD na portáli Trip Advisor a jeho víťazný záber bude uverejnený na domovskej stránke portálu Trip Advisor po dobu jedného týždňa v týchto krajinách: Švédsko, Poľsko, Dánsko, Rakúsko, Nórsko, Fínsko, Česká republika, Grécko, Maďarsko, Izrael, Srbsko, Slovensko a Turecko.

Výhercovia prvej ceny v každej kategórii získajú Huawei MateBook 13, hodinky Watch GT, prémiový smartfón Huawei P30 Pro a 2 000 EUR, rovnako ako e-voucher v hodnote 250 USD na portáli Trip Advisor.

Pre víťazov druhej ceny v každej kategórii je pripravený špičkový fotosmartfón Huawei P30 Pro. Výhercovia tretieho miesta v každej kategórii získajú Huawei P30. Víťaz Ceny publika vyhrá smartfón Huawei P30 Pro a hodinky Watch GT.

Ako sa zapojiť?

Stačí odfotiť zábery, ktoré spĺňajú parametre súťažných kategórií, smartfónom značky Huawei. Svoje vybrané fotografie nahrajte do online galérie https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/sk/ do 11. augusta 2019.

V termíne od 24. júna do 18. augusta je možné na uvedenej stránke hlasovať za najlepšie fotografie v každej kategórii. Následne porota vyberie celkového víťaza.

Smartfónová foto súťaž je prirodzenou reakciou na množstvo fotografií, prostredníctvom ktorých dnes komunikujeme. Nesie jasný odkaz: nemusíte byť profesionál na to, aby ste svetu ukázali svoj fotografický talent. Jediné, čo k tomu potrebujete, je smartfón Huawei.