Výstava fotografií Georgea Karbusa

Nikon Photo Gallery uvádza od 24. augusta 2017 pre verejnosť výstavu fotografií Georgea Karbusa - Príbehy divokého oceánu.

Pred dvanástimi rokmi sa domovom Georgea Karbusa stalo západné pobrežie Írska. V obrovských vlnách Atlantického oceánu našiel nielen seba samého, ​​ale aj priateľského divokého delfína, ktorý zmenil jeho život. Inšpirovaný delfíním kamarátom sa vydáva aj s rodinou na cesty po svetových oceánoch, kde sa stretáva tvárou v tvár s kosatkami drsnej Arktídy a obrími keporkakmi južného Pacifiku. Jeho láska k prírode a fotografii hraničí až s posadnutosťou a hlboko sa odráža v jeho snímkach.

„Snažím sa zachytiť krásy nášho úžasného sveta a ukázať ľuďom skutočné poklady života. Dúfam, že môžem ľudí inšpirovať, aby žili v harmónii s prírodou", opisuje svoj vzťah k fotografii George Karbus.

Jeho práca je uznávaná po celom svete a svedčia o tom aj trofeje z najprestížnejších fotografických súťaží sveta, akými sú Nature´s Best Photography, Outdoor Photographer of the Year alebo Red Bull Illume. Jeho služby pravidelne využívajú aj také firmy ako Nikon, Red Bull alebo Suunto. Jeho diela boli vystavené vo svetových galériách vo Washingtone, Hongkongu, Londýne a Japonsku. Pravidelne publikuje v časopisoch Nature´s Best, BBC Wildlife magazine, BBC Focus, Nikon Pro, Outdoor Photography.

V roku 2014 Georgea Karbusa oslovila spoločnosť Nikon a požiadala ho, aby otestoval vtedy novú vlajkovú loď - fotoaparát Nikon D4s. Jeho fotografie nasnímané týmto fotoaparátom boli použité v propagačných materiáloch spoločnosti Nikon. Spolu s ďalšími dvoma fotografmi účinkoval v krátkom filme Dedicated venovanom tomuto produktu.

Výstava v Nikon Photo Gallery potrvá do 24. septembra 2017.