Hore
Fototechnika / Užívateľské recenzie

Recenzia: Pixel King odpaľovače

V prvom rade by sme chceli poďakovať firme Fotoextra.cz za zapožičanie týchto odpaľovačov. Túto recenziu nebudeme písať klasicky skôr z pohľadu skúseností a vychytávok .

Všetky základné informácie nájdete http://fotoextra.cz/pixel-king-for-canon-wireless-ttl-flash-trigger.html

spomenieme len že podporujú

-HSS (vysokorýchlostnú synchronizáciu)
-TTL (čiže automatiku)
-Dosah cca 100m

Vyhotovenie

Za prijateľnú cenu dostanete elegantnú škatuľku v ktorej je prijímač alebo vysielač, ktoré su v prenosnom obale, pc sync kábel ,usb kábel ,návod…



Samotné odpaľovače sú dva, prijímač a vysielač . Vyhotovenie je plastové na veľmi slušnej úrovni. Veľkou výhodou je kovová petica, na prijímačoch je v spodnej časti závit na statív . Či už príjímač alebo vysielač oba majú PC sync konektor a USB konektor , signalizačné led diody , na skupiny a na kanál ktoré ovládame dvoma tlačítkami po bokoch kde sa nachádza aj prepínač na zapnutie/vypnutie.



Použitie

Ako som už spomínal odpaľovače môžeme pripevniť na statívový závit , držiaky na blesk alebo voľne cez kábel k blesku toto je veľmi veľká výhoda. Jediné čo mi osbne vadí je PC sync kábel radšej mohli použiť klasický dostupnejší jack.

Pri samotnom fotení stačí zobrať blesk, foťák nasunúť odpaľovač zapnúť a fotiť čiže nič sa nenastavuje .

Odpaľovače dokážu prenášať informácie o blesku o jeho výkone priamo do fotoaparátu čiže môžem nastavovať bezdrôtovo silu blesku z fotoaparátu.

Táto funkcia ovládania blesku je veľmi dobrá šetrí čas nemusíme behať hore dole k blesku.Na túto funkciu som si rýchlo zvykol .

HSS- odpaľovače ma zaujali práve pre túto funkciu ktorá dovoluje synchronizovať s blesk aj na 1/8000. Stačí len na blesku povoliť hss (na použitom canone 580ex2 je to jedným tlačítkom). Tým pádom môžeme fotiť na nízkych clonách aj keď máme vonku slniečko.

TTL- v skratke zapnem blesk na ttl nasuniem odpaľovače na fotoaparát a blesk, fotím napríklad na priorite času portréty na nízkej clone a o blesk sa nestarám keďže sa mi sám nastavuje podľa situácie.

Dosah- Výrobca udáva dosah 100m, my sme to skúšali a bolo to vyše 100m . V realnej situácií som sa ešte nestretol, že by som potreboval mať od seba vyše 100m blesk . Na druhej strane je lepšie mať viac ako menej, nikdy neviete kedy sa to zíde . Poprípade môžete odpaľovať fotoaparát na diaľku.

Blesky- Oficiálne výrobca píše že podporujú canon blesky. Skúsili sme aj s manuálnym bleskom s ktorým fungovalo odpalovanie aj hss. Pixel Kingy dokážu fungovať aj so zábleskami, stačí pripojiť dodávaný kábel do príjímaču a záblesku .

Update firmware(u)
Parádne je, že môžete zo stránky výrobcu stiahnuť aktuálne firmware updatey podporovaných fotoaparátov.



Stiahnete si updater program ktorý ide len na windowse a veľmi jedoducho spravíte update cez usb kábel.
Takže toto boli zhrnuté hlavné funkcie a výhody Pixel Kingu .

Prejdeme na praktické skúsenosti



Z môjho pohľadu (Svaco):

Sú tieto odpaľovače veľmi dobré vypracované oproti drahším konkurentom ktorý sú dvakrát drahší, mi prídu Pixely oveľa oveľa lepšie spracované .
Mal som tú česť snimi fotiť aj v reále fotil som šport použíl som fotoaparát canon 40d kde som bol veľmi spokojný s HSS a to som ho používal aj s bleskami od inej značky ako je podporovaný Canon.



Stala sa mi s nimi nepríjemná skúsenosť a to, že pri fotení s časmi 1/15 až B som mal fotky do modra ktoré nešli nijako upraviť. Naneštastie tento problém riešil update firmwareu odpaľovačov. Čo je výhoda ak kupíte nové telo fotoaparátu, nahráte nový fw a všetko funguje ako má. Nevýhoda je te program na update je len na windows.



Ďalej sa mi veľmi páčilo nastavovanie sily blesku cez fotoaparát . Nevýhoda je, hore spomínaný pc-sync kábel uprednostňujem radšej jack . TTL som skúšal, ale nie v reálnej situácií fungovalo to, ale osobne mám radšej manuálny režim predsa-len chcem mať kontrolu nad tým čo robím.

Osobne by som tieto odpaľovače odporučil každému kto fotí či už amatérsky a uvažuje o kúpe možno niečoho lacnejšieho čo nepodporuje hss ani ttl, tak nech si radšej našetrí na túto strednú cenovú kategóriu ktorá cena vs vykon , výkon prevyšuje cenu. Odporúčam.





Z môjho pohľadu (Erik):

Myslím si, že sú tieto odpalovače veľmi vydarené.

Ja športové fotky fotím oveľa menej ako Švaco skôr sa zameriavam na portrétovú fotografiu.

A na ňu sú ako stvorené. Hľavne podporované funkcie ako TTL a HSS vám neuveriteľne vedia zjednodušiť prácu. Pri fotení používam Canon 7D, odpalovače Cactus V4 a blesky ako canon speedlite 580 či staré manuálne Vivitar 285hv. Odpalovače ako bolo spomenuté nemali žiaden problém s použitím týchto bleskov či už konbinovaním alebo čisto využitím manuálnych bleskov



Funkcia TTL je veľmi dobrá vec keďže môžete fotit aj na poloautomatiku, osobne som fotil na priorite clony. Nastavil som clonu a ostatné za mňa spravila automatika. Priznám sa, že to bol pre mna trocha zvláštny pocit, fotit s bleskami na tomto režime, keďže bežne pri fotení strobist využívam čisto manuál a viem si tak presne nastaviť expozíciu ako potrebujem. Každopádne všetko fungovalo v pohode a môžem len odporučiť. Ďalšia a pre mňa asi najdôležitejšia výhoda odpalovačov je HSS. Pod touto skratkou sa skrýva slovo High speed sync , čiže jednoducho povedané podpora rýchleho synchronizačného času.



Je to vec na ktorú si strašne rýchlo zvyknete. Po teste keď som znova používal moje odpalovače, mi to zrazu veľmi chýbalo. Výhoda pre mňa je, hľavne v tom, že môžete na poludnie keď je najviac svetla bez problémov fotiť vonku aj na menších clonách a zachovať tak malú hĺbku ostrosti, čo je pri portrétovej fotografií ktorú fotím veľmi potrebné. Taktiež v protisvetle ako ste mohli vidieť poslednej epizóde, či v športe ako fotí Švaco to má taktiež velmi dobré využitie. Príkladov kde sa táto fukcia dá využiť je naozaj veľa. Hľavne nie ste obmedzovaný časom 1/250 ako je to u väčšiny odpalovačov. Veci ktoré už boli spomenuté ako ovládanie bleskov z fotáku ušetrí prácu vašim nohám a môžete sa viac sústrediť na fotenie. Ak pár minút nepoužívate blesk napríklad ten spomenutý Canon tak sa vypne, tieto odpalovače ho dokážu znova zapnúť a nemusíte tak k nemu íst a ručne zapínať. Vec ktorú som si tiež veľmi oblúbil. Ale ako už aj bolo spomenuté pri časoch ako 1/5 a podobne fotka bola veľmi modrá a nedalo sa to upraviť ani keď ste to odfotili do formátu RAW. Ale aj tento problém je už vyriešený. A tak asi jediné čo mi trocha prekážalo na týchto odpalovačoch bolo to, že odpalovač a prijímač nie je v jednom tele. To je ale asi všetko čo sa im z mojho pohľadu dá vyčítať, pretože za tie peniaze dostanete naozaj veľmi dobré zariadenie.

Čo viac dodať ja vám ich môžem len a len odporučiť.

Test

Testovali sme dosah po cca 10m,



Test s casom 1/250

počas testu nenastal ani jeden “neodpálený blesk”



HSS test 1/1000

Ukážka poloautomatiky skúsili sme priority času a prioritu clony, všetko fungovalo .



Prvá fotografia zhotovená na priorite clony f 1.8 čas 1/800 blesk na TTL, druhá na priorite času 1/500 clona f3.5 blesk na TTL.



Na tejto ukážke je vidieť práca s hĺbkou ostrosti, vďaka HSS môžeme fotografovať aj počas slnečného dňa .



Tento extrém som dosiahol počas dňa za použitia 1/8000 času tu by sa hodil silnejší blesk.

Záver

Na záver by sme chceli podakovat firme Fotoextra.cz za požičanie odpaľovačov na test ktoré prekonali moje očakávania (Svaco). A každému kdo sa rozhodoval či ich kúpiť určite odporúčame.

Ak by ste mali otázky kľudne môžeme o nich podiskutovať.

http://www.emphotography.eu/
Zdieľajte článok
Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
haplo602
2012-02-02 10:40:41
nemusis Fotoextra dakovat 2x ale inac dobra recenzia.

akurat ma napada, maju aj multigroup ? nastavis blesky do viac skupin ale vysielac dokaze odpalit aj vsetky naraz ?
 
bear
2012-02-02 10:50:26
príspevok od: haplo602
nemusis Fotoextra dakovat 2x ale inac dobra recenzia.

akurat ma napada, maju aj multigroup ? nastavis blesky do viac skupin ale vysielac dokaze odpalit aj vsetky naraz ?
Ano, ale zial v E-TTL rezime nie je mozne nastavit pomer vykonu medzi skupinami (ak to v novsom FW nefixli).
 
haplo602
2012-02-02 11:02:36
príspevok od: bear
Ano, ale zial v E-TTL rezime nie je mozne nastavit pomer vykonu medzi skupinami (ak to v novsom FW nefixli).
ttl/hss ma nezaujima ale multigroup je super vec ... cactus v4 to nevie a hladam nieco co by som vymenil ked sa rozrastie pocet bleskov ...
 
ErikDuris
2012-02-02 11:10:17
príspevok od: haplo602
ttl/hss ma nezaujima ale multigroup je super vec ... cactus v4 to nevie a hladam nieco co by som vymenil ked sa rozrastie pocet bleskov ...
Zalezi ako to velmi rychlo to potrebujes bud pockat a mozno to buducej verzie daju alebo pozriet ine odpalovace.
 
klasik54321
2012-02-02 19:57:33
Ahoj, prosím ťa, je možné použiť tieto odpalovače aj ako diaľkovú spúšť fotoaparátu? Ak nie, je možné použiť zároveň iné diaľkové odpálenie fotoaparátu? Niečo ako: Hahnel Combi TF?
Ďakujem
 
ErikDuris
2012-02-02 22:03:25
príspevok od: klasik54321
Ahoj, prosím ťa, je možné použiť tieto odpalovače aj ako diaľkovú spúšť fotoaparátu? Ak nie, je možné použiť zároveň iné diaľkové odpálenie fotoaparátu? Niečo ako: Hahnel Combi TF?
Ďakujem
Ano mozes to pouzit ako dialkovu spust funguje to.
 
markus
2012-02-03 15:01:33
Ja mam stare Pixel knight boli by pouzitelne aj v kombinaciji z Pixel King ?
 
klasik54321
2012-02-03 15:22:59
príspevok od: ErikDuris
Ano mozes to pouzit ako dialkovu spust funguje to.
Vďaka za odpoveď, prepáč ale v návode sa o použití ako diaľková spúšť fotoaparátu nič nehovorí, v žiadnej recenzii sa to nespomína, ani v tej tvojej a v poslednom rade ani na tele týchto odpaľovačov nieje žiadne tlačítko, ktoré by mohlo spĺňať túto funkciu. Nevieš mi prosím ťa bližšie poradiť ako na to?
Ďakujem
 
ErikDuris
2012-02-03 15:23:39
príspevok od: markus
Ja mam stare Pixel knight boli by pouzitelne aj v kombinaciji z Pixel King ?
To ti veru neviem na isto povedat lebo som nemal moznost to vyskusat ale skor si myslim ze to nepojde ale ak to ma niekto odskusane moze ma opravit.
 
ErikDuris
2012-02-03 15:29:34
príspevok od: klasik54321
Vďaka za odpoveď, prepáč ale v návode sa o použití ako diaľková spúšť fotoaparátu nič nehovorí, v žiadnej recenzii sa to nespomína, ani v tej tvojej a v poslednom rade ani na tele týchto odpaľovačov nieje žiadne tlačítko, ktoré by mohlo spĺňať túto funkciu. Nevieš mi prosím ťa bližšie poradiť ako na to?
Ďakujem
Pripojis ten prijimac cez kabel(ten je v baleni) s fotakom a pomocou odpalovaca ho odpalis ako keby tam mas blesk.
 
markus
2012-02-03 16:11:46
príspevok od: ErikDuris
Pripojis ten prijimac cez kabel(ten je v baleni) s fotakom a pomocou odpalovaca ho odpalis ako keby tam mas blesk.
Mna napadlo ze tam bude mat podobnu ak nie rovnaku elektroniku ze bude plne funkcna nielen manualny odpal. Ale uz som napisal do pixelu cakam na odpoved. Skoda nikoho nemam v blizkosti SNV aby som to vyskusal aj v takej kombinacii. Potrebujem totiz dokupit este jednu odpalovacku na blesk a som premyslal ci rovno neist do Kingu s tym aby fungovali v kombibacii z knight odpalovackou s plnim ETT, TTL, HSS Preto tolko teoretizujem.
 
klasik54321
2012-02-03 16:23:43
príspevok od: ErikDuris
Pripojis ten prijimac cez kabel(ten je v baleni) s fotakom a pomocou odpalovaca ho odpalis ako keby tam mas blesk.
"a pomocou odpalovaca ho odpalis" no ano, ale čím, kedže tam je iba spínač ZAP/VYP , a tlačitka na skupiny a na kanál. Ď
 
bear
2012-02-03 16:54:32
príspevok od: klasik54321
"a pomocou odpalovaca ho odpalis" no ano, ale čím, kedže tam je iba spínač ZAP/VYP , a tlačitka na skupiny a na kanál. Ď
Testovaci odpadl sa robi sucasnym stlacenim oboch tlacitok.
 
SalvadorD
2012-02-03 18:55:57
Dalo by sa to pouzit v kombinacii s noname flash(Yongnuo Manual Flash YN560)Je mi jasne ze vykon flash-u menit nemozem ale nespornu vyhodu vidim v pouziti vysokych casoch(sport)
 
ErikDuris
2012-02-03 19:36:04
príspevok od: SalvadorD
Dalo by sa to pouzit v kombinacii s noname flash(Yongnuo Manual Flash YN560)Je mi jasne ze vykon flash-u menit nemozem ale nespornu vyhodu vidim v pouziti vysokych casoch(sport)
Samozrejme skusali sme to aj s bleskami ,,noname" fungovalo to bez problemov. Nebudu fungovat vsetky funkcie ako pri original canon ale pouzivat sa da bez problemov.
 
ErikDuris
2012-02-03 19:42:32
príspevok od: markus
Mna napadlo ze tam bude mat podobnu ak nie rovnaku elektroniku ze bude plne funkcna nielen manualny odpal. Ale uz som napisal do pixelu cakam na odpoved. Skoda nikoho nemam v blizkosti SNV aby som to vyskusal aj v takej kombinacii. Potrebujem totiz dokupit este jednu odpalovacku na blesk a som premyslal ci rovno neist do Kingu s tym aby fungovali v kombibacii z knight odpalovackou s plnim ETT, TTL, HSS Preto tolko teoretizujem.
Myslim si ze by to nefungovalo skor by som na tvojom mieste tie tvoje predal a kupil tieto nove. Ale ako som vravel je skoda ze nie je odpalovac a prijimac v jednom bolo by to ovela lepsie..
 
Robco
2012-02-03 19:59:00
Zdravim, silno pokukujem po kingoch. Podporuje uz tato verzia 2 lamelu?
 
SalvadorD
2012-02-03 22:08:27
http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=101

tu su nove Wireless TTL Flash Trigger.Tazko povedat ake rozdiely su medzi tym co ste nam predviedli.Je mozne jednym prijmacom odpalit viacero bleskov?aby som usetril prijmace na rozmiestnenie z inych uhlov.Potreboval by som jeden vysielac a odpalovace na 4 blesky mozno 6bleskov.Ako to vsetko nakombinovat tak aby som co najviac usetril?Dakujem za skvelu odpoved.
 
ErikDuris
2012-02-03 23:15:22
príspevok od: Robco
Zdravim, silno pokukujem po kingoch. Podporuje uz tato verzia 2 lamelu?
Ano synchronizuje aj druhu lamelu.
 
ErikDuris
2012-02-03 23:24:47
príspevok od: SalvadorD
http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=101

tu su nove Wireless TTL Flash Trigger.Tazko povedat ake rozdiely su medzi tym co ste nam predviedli.Je mozne jednym prijmacom odpalit viacero bleskov?aby som usetril prijmace na rozmiestnenie z inych uhlov.Potreboval by som jeden vysielac a odpalovace na 4 blesky mozno 6bleskov.Ako to vsetko nakombinovat tak aby som co najviac usetril?Dakujem za skvelu odpoved.
To su tie iste odpalovace Odpalit jednym prijimacom viac bleskov ide ak ich poprepajas kablom alebo nastavis dalsie blesky na klasicku fotobunku ak tie blesky maju tu funkciu.
 
Robert Simeg
2012-02-05 09:28:18
A kde ho kupit? Jedine ebay?
 
ErikDuris
2012-02-05 11:29:42
nechcem sa znova opakovat asi si to moc pozorne necital hned v uvode je link....
 
lundgreen7
2012-03-01 20:51:17
funguje to aj s Canonom eos 1Ds mark II.. _??? a co aj y Metz 45 CL-4??? vdaka...za odpoved..
 
ErikDuris
2012-03-01 21:19:04
príspevok od: lundgreen7
funguje to aj s Canonom eos 1Ds mark II.. _??? a co aj y Metz 45 CL-4??? vdaka...za odpoved..
Nevidim dovod preco by to fungovat nemalo...
 
bear
2012-03-01 22:14:50
príspevok od: ErikDuris
Nevidim dovod preco by to fungovat nemalo...
Mne napriklad Sigma DG-500 Super s Pixel Kingom nefunguje (vzdy odpali len plnu silu zablesku). Kazdy blesk, najma od tretich stran treba odskusat individualne.
 
ErikDuris
2012-03-01 22:36:58
príspevok od: bear
Mne napriklad Sigma DG-500 Super s Pixel Kingom nefunguje (vzdy odpali len plnu silu zablesku). Kazdy blesk, najma od tretich stran treba odskusat individualne.
my sme mali blesky asi od troch vyrobcov a fungovalo viacmenej vsetko ale samozrejme je mozne ze nieco nebude spolupracovat ako ma. Ono ale aj aktualizacia s novym softverom moze pomoct ale nik to nedokaze zarucit.
 
lundgreen7
2012-03-01 22:49:02
este dotaz su lepsie ako flex tt5???
 
ErikDuris
2012-03-02 00:14:44
príspevok od: lundgreen7
este dotaz su lepsie ako flex tt5???
Tak lepsie zrejme ani nie ale urcite lacnejsie. Tu ide hlavne o cenu pretoze nepoznam lacnejsie odpalovace s podporou TTL a HSS ako su tieto. No a flex tt5 je zas o level niekde inde uz len preto ze su znackove si aj viac priplatis.
 
lundgreen7
2012-03-02 18:14:32
ale nemaju HSS.. ci maju?? a ze vraj poskodzuju blesky co je natom pravdy..
 
ErikDuris
2012-03-02 18:58:32
príspevok od: lundgreen7
ale nemaju HSS.. ci maju?? a ze vraj poskodzuju blesky co je natom pravdy..
Pokial viem tak maju...
 
bear
2012-03-02 19:21:24
príspevok od: lundgreen7
ale nemaju HSS.. ci maju?? a ze vraj poskodzuju blesky co je natom pravdy..
Nie vsetky PW maju HSS, len MiniTT1 a FlexTT5. Tiez som niekde cital som o nejakych problemoch v kombinacii s 580exII.
 
ErikDuris
2012-03-02 19:46:13
príspevok od: bear
Nie vsetky PW maju HSS, len MiniTT1 a FlexTT5. Tiez som niekde cital som o nejakych problemoch v kombinacii s 580exII.
ale bavime sa o flex tt5
 
lundgreen7
2012-03-02 21:38:00
a ako su natom PocketWizard Plus III ??? je to ina trieda-??
 
bear
2012-03-02 21:57:08
príspevok od: lundgreen7
a ako su natom PocketWizard Plus III ??? je to ina trieda-??
Co tak precitat si specifikacie (1. link co Ti vrati google)? Nie, su to len hlupe odpalovace, ktore nevedia ani TTL, ani HSS.
 
lundgreen7
2012-03-02 22:23:53
ked neberieme v uvahu cenu co je lepsie vo vsetkzch smeroch?? king alebo flex ci.. ELINCHROM Skyport Speed Univerzal??? vdaka..
 
bear
2012-03-02 23:17:56
na PW je super, ze maju zone controller, len vdaka tomu je lepsi ako pixel king. Elinchrom som neskusal.
 
ErikDuris
2012-03-03 00:32:17
tazko povedat PW maju slusnu reklamu a uz dlhu dobu pomerne dobre renome takze patria medzi to najlepsie co mozes kupit len zalezi aky model pretoze vsetky nepodporuju HSS a TTL okrem toho si za znacku aj pekne priplatis
 
lundgreen7
2012-03-03 14:04:19
takze pixel plus su dobre aj na lepsie ostrenie v sere atd..
 
lundgreen7
2012-03-03 14:07:22
maju nieco podobne aj ine odpalovace?? ak ano ktore ,, vdaka..
 
lundgreen7
2012-03-07 11:26:13
no co nikto my nevie odpovedat na moje otazky a poradit ?? vdaka..cakam uz niekolko dni...
 
ErikDuris
2012-03-08 09:21:25
príspevok od: lundgreen7
no co nikto my nevie odpovedat na moje otazky a poradit ?? vdaka..cakam uz niekolko dni...
treba troska pogooglovat precitaj si toto http://digiarena.e15.cz/velky-test-radiovych-ttl-odpalovacu-blesku
 
dramatiq
2012-03-08 10:46:41
príspevok od: lundgreen7
takze pixel plus su dobre aj na lepsie ostrenie v sere atd..
no toto by inak aj mna zaujimalo,

ale co sa tyka PW flex tt5 tak tie prenasaju AFassist prikaz na blesk v sankach takze v tomto prip nie je problem
 
dramatiq
2012-03-08 10:52:56
imho pouzivam 3x flex tt5 najma s tym ze mam nasadeny ako hl blesk 580ex2 a tym riadim manualne dalsie dve skupiny, na ktorych je 430ex+580ex2, a "vie" to fungovat celkom spolahlivo (dokonca aj so sigmou530). Ak by vedel KING fungovat s hl bleskom nasadenym na riadiacej jednotke na fotaku tak to by pochovalo PW. Dalsia vec co mi vadi na PW je ze sa neda ovladat cez menu vo fotaku.. a to zrejme ani novsi fw nevyriesi
 
dramatiq
2012-03-08 11:00:41
a este jeden postreh - je skoda ze canon nema moznost mixovat skupiny manual s TTL, to je velka vyhoda nikonu ze toto dokaze, takze uplne idealny stav je mat PW v spojeni s Nikonom. Jedina moznost ako sa tento stav da obist na Canone je nasadit AC3 zone controller na flex (alebo mini) ale zase je tu nevyhoda - strata blesku na "hotshoe" fotaku, jedine dat si ho na sanky vedla fotaku.. co uz nemusi byt moc prakticke ale teda da sa to..
 
bear
2012-03-08 13:02:01
príspevok od: dramatiq
a este jeden postreh - je skoda ze canon nema moznost mixovat skupiny manual s TTL, to je velka vyhoda nikonu ze toto dokaze, takze uplne idealny stav je mat PW v spojeni s Nikonom. Jedina moznost ako sa tento stav da obist na Canone je nasadit AC3 zone controller na flex (alebo mini) ale zase je tu nevyhoda - strata blesku na "hotshoe" fotaku, jedine dat si ho na sanky vedla fotaku.. co uz nemusi byt moc prakticke ale teda da sa to..
Novy radiovy system to uz umoznuje a okrem toho:
- 5 skupin bleskov (IR system mal len A,B,C)
- 10.000 podkanalov (IR system mal len 4)
 
lundgreen7
2012-03-08 18:05:13
hej cital som tu recenziu ale mylel som ze su na trhu viac odpalovacov ako flex .. napr elinchrome.... neviem si vybrat..
 
ErikDuris
2012-03-08 18:26:28
príspevok od: lundgreen7
hej cital som tu recenziu ale mylel som ze su na trhu viac odpalovacov ako flex .. napr elinchrome.... neviem si vybrat..
Neviem dnes je toho naozaj vela nesledujem to vsetko ...
 
valec86
2012-04-02 07:58:40
pre moju obrovsku radost bezproblemove fungovanie na 5D mk III bez nutnosti aktualizacie firmwaru
 
Blackman
2012-04-02 09:23:01
Uz su konecne Pixel Kingy aj pre Nikon http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=170
 
latso
2012-04-11 09:43:40
A konečne sú doma....rozbalené a odskúšané.Na samostatnom prijímači mi síce neustále blikala červená kontrolka i keď boli batérie plne nabité, no vyriešil to upgrade firmwareu.Ovládanie oboch bleskov ( 580EX II aj 430EX II) funguje spoľahlivo, HSS do 1/8000 bez problémov a tak tiež aj nastavenie výkonu blesku v skupinách(to všetko priamo z menu fotoaparátu) no proste bomba.....Cena vysielača a dvoch prijímačov bola niečo menej ako 225 eur. Jedno mínus je vkladanie batérií a kryt batérií no to je asi jediná malá chybička krásy.Oproti mojim starým odpalovačom je to ako nebe a dudy.....
 
SalvadorD
2012-04-23 14:59:07
príspevok od: lundgreen7
no co nikto my nevie odpovedat na moje otazky a poradit ?? vdaka..cakam uz niekolko dni...
skus si precitat:
http://www.martinkozak.com/?p=10846
 
SalvadorD
2012-04-23 15:02:22
Podla vsetkeho to funguje tak ze pri pouzit HSS cize rychlejsie cas blesk pusta viacero zableskou naraz co ked nad tym uvazujem sa nebude dat pouzit pri plnom vykone bleskov pretoze systemaky nie su schopne tak rychlo pracovat.Ak nemam pravdu ta ma opravte prosim.
 
VonXxX
2012-05-10 16:36:54
cafte, uz ich mam aj ja. no velmi tomu nerozumiem. prepacte za mozno hlupo polozene otazky.
- TTL ok aj na bleskoch sb900, sb910
aj na fotoaparate nikond90 v nastaveni nastavim TTL
a bliskam ok

-ale ak pouzijem softbox alebo dazdnik tak kde vo fotoaparate viem pridat a ubrat silu?
-ak mam 2 blesky tak jeden ma byt v jednej skupine a druhy v druhej?
-ak potrebujem hss teda v slnku mi nejde viac natocit ako 200 musim to niekde v blesku nastavit aby som to zapol?
resp. existuje nejaky sikovny tutorial ako sa s tym pohrat a poskusat to vsetko?

dakujem vopred za odpoved
 
VonXxX
2012-05-10 19:15:04
príspevok od: VonXxX
cafte, uz ich mam aj ja. no velmi tomu nerozumiem. prepacte za mozno hlupo polozene otazky.
- TTL ok aj na bleskoch sb900, sb910
aj na fotoaparate nikond90 v nastaveni nastavim TTL
a bliskam ok

-ale ak pouzijem softbox alebo dazdnik tak kde vo fotoaparate viem pridat a ubrat silu?
-ak mam 2 blesky tak jeden ma byt v jednej skupine a druhy v druhej?
-ak potrebujem hss teda v slnku mi nejde viac natocit ako 200 musim to niekde v blesku nastavit aby som to zapol?
resp. existuje nejaky sikovny tutorial ako sa s tym pohrat a poskusat to vsetko?

dakujem vopred za odpoved
:::
 
VonXxX
2012-05-11 08:27:50
príspevok od: VonXxX
cafte, uz ich mam aj ja. no velmi tomu nerozumiem. prepacte za mozno hlupo polozene otazky.
- TTL ok aj na bleskoch sb900, sb910
aj na fotoaparate nikond90 v nastaveni nastavim TTL
a bliskam ok

-ale ak pouzijem softbox alebo dazdnik tak kde vo fotoaparate viem pridat a ubrat silu?
-ak mam 2 blesky tak jeden ma byt v jednej skupine a druhy v druhej?
-ak potrebujem hss teda v slnku mi nejde viac natocit ako 200 musim to niekde v blesku nastavit aby som to zapol?
resp. existuje nejaky sikovny tutorial ako sa s tym pohrat a poskusat to vsetko?

dakujem vopred za odpoved
??
 
VonXxX
2012-05-13 14:51:50
príspevok od: VonXxX
cafte, uz ich mam aj ja. no velmi tomu nerozumiem. prepacte za mozno hlupo polozene otazky.
- TTL ok aj na bleskoch sb900, sb910
aj na fotoaparate nikond90 v nastaveni nastavim TTL
a bliskam ok

-ale ak pouzijem softbox alebo dazdnik tak kde vo fotoaparate viem pridat a ubrat silu?
-ak mam 2 blesky tak jeden ma byt v jednej skupine a druhy v druhej?
-ak potrebujem hss teda v slnku mi nejde viac natocit ako 200 musim to niekde v blesku nastavit aby som to zapol?
resp. existuje nejaky sikovny tutorial ako sa s tym pohrat a poskusat to vsetko?

dakujem vopred za odpoved
??????
 
MarekSvancara.com
2012-05-13 15:35:00
príspevok od: VonXxX
??????
-no na prvu otazku by som povedal pozri si navod , (v menu urcite asi mas neake nastavenie bleskua lebo takto)
-ak mas 2 tak mozes ich mat v jednej skupine alebo aj v 2 zalezi co potrebujes
-hss na slnku treba kuknut navod tiez (aks i dobre spominam v menu apson d700je flash a tam flash sync speed a tam daj ze 250/auto )

kazdopadne vsetky veci na ktore sa pytas najdes v navode od fotoaparatu
pekny den
 
Atok
2012-05-13 16:04:43
príspevok od: VonXxX
??????
Uz pisal Bear, ze

...
"Ano, ale zial v E-TTL rezime nie je mozne nastavit pomer vykonu medzi skupinami"
...

Ak toto si mal na mysli

Atok
 
Atok
2012-05-13 16:08:11
Tiez pisu ze "TTL exposure compensation is not supported"

Atok
 
Atok
2012-05-13 16:09:14
"if your camera is set to Manual"
 
VonXxX
2012-05-13 16:45:31
príspevok od: Atok
Uz pisal Bear, ze

...
"Ano, ale zial v E-TTL rezime nie je mozne nastavit pomer vykonu medzi skupinami"
...

Ak toto si mal na mysli

Atok
aha, chapem.
takze ak nastavim ttl tak ide vykon auto do vsetkych rovnaky.
ok a ak nastavim C ako command? tam tiez neviem nastavit silu jednotlivych skupin?
dik
 
VonXxX
2012-05-13 16:55:41
príspevok od: Atok
Tiez pisu ze "TTL exposure compensation is not supported"

Atok
Function
1 Support EV
2 Support FE lock
3 Support red-eye reduction function
4 Available to control the focal length
5 Support 3 flashes output as different power
6 Support flash group setting on transmitter
7 Support front- curtain sync, HSS sync, rear-curtain sync
8 Support High speed sync for studio and outdoor light
9 Support well known brand flashes for High speed sync and TTL. (Metz, Sigma, Sunpak, Nissin)
10 Support well known brand flashes for trigger. (Does not support high speed sync and TTL flash)
11 Support firmware upgrade
12 Support multi receiver control
13 Support flash focusing light
 
peveres
2012-07-27 14:10:15
Ahojte.
Pixel King mám doma, ale neviem sa vymotať jedného malého problému. Nefunguje mi ETTL pokiaľ odpaľujem 580EXII cez PixKing. Ak 580EXII prehodím priamo na sánky blesku Canon 5D MKII tak ide všetko ako má ísť, To zn. aj manuál režim, ale aj ETTL. Neviete prosím poradiť kde môže byť chyba...?
Firmware je vraj v PixKingovi najnovší, v Canone som pred pár dňami urobil Updete, ale nič sa nezmenilo. ETTL prenos akosi stále odoláva.
 
Som z toho debil
2012-08-20 10:31:34
Neviem, ci to bude niekoho zaujimat, ale snad ano, pretoze sa tu obcas vyskytuju otazky aj na blesky Nissin, a problemy s odpalovacmi, presnejsie blesky Nissin sa "nedaju" odpalovat...
Kupil som si tieto odpalovace (1x vysielac, 2 x prijimac) na Nikon. Kedze mam aj blesk Nissin Di866 Mark2, mozem povedat, ze tieto odpalovace funguju s tymto bleskom. Vyskusal som aj HSS, normalne funguje aj 1/8000s.
 
r.a.d.o.
2012-09-27 21:19:17
príspevok od: peveres
Ahojte.
Pixel King mám doma, ale neviem sa vymotať jedného malého problému. Nefunguje mi ETTL pokiaľ odpaľujem 580EXII cez PixKing. Ak 580EXII prehodím priamo na sánky blesku Canon 5D MKII tak ide všetko ako má ísť, To zn. aj manuál režim, ale aj ETTL. Neviete prosím poradiť kde môže byť chyba...?
Firmware je vraj v PixKingovi najnovší, v Canone som pred pár dňami urobil Updete, ale nič sa nezmenilo. ETTL prenos akosi stále odoláva.
Zdravim, ako si to vyriesil. Dnes som si kupil Pixel King a tiez mi nefunguje ETTL. a stale mi to robi prepal. Mam 50d a 580EXII a v pixel king najnovsi firmware 1021.
Dik.
 
pa-3k
2012-10-09 21:04:57
Zdravim, zakupil som si Pixel King k nikonu D800 a blesku SB-910. V rezime TTL ide vsetko ako ma informacie sa prenasaju clona cas... HSS ide tiez ok, ale akonahle potrebujem v rezime manual ovladat silu blesku z fotoaparatu, tak to jednoducho neide, v D800 je moznost nastavenia blesku v rezimoch TTL, M, RPT a Rezim CMD, no akekolvek nastavenie rezimu nema vplyv na vykon blesku, jedine ak ho nastavim priamo na blesku vtedy sa vykon zmeni co je pochopitelne. Ani v rezime CMD ak nastavim kanal a skupinu presne ako na pixel king nic sa nedeje. Vie niekto kde moze byt problem a ci je vobec mozne nastavit silu blesku z menu fotoaparatu D800? Nikde na nate sa k tomu neviem dopracovat. Dik za rady
 
ErikDuris
2012-10-10 00:35:04
príspevok od: pa-3k
Zdravim, zakupil som si Pixel King k nikonu D800 a blesku SB-910. V rezime TTL ide vsetko ako ma informacie sa prenasaju clona cas... HSS ide tiez ok, ale akonahle potrebujem v rezime manual ovladat silu blesku z fotoaparatu, tak to jednoducho neide, v D800 je moznost nastavenia blesku v rezimoch TTL, M, RPT a Rezim CMD, no akekolvek nastavenie rezimu nema vplyv na vykon blesku, jedine ak ho nastavim priamo na blesku vtedy sa vykon zmeni co je pochopitelne. Ani v rezime CMD ak nastavim kanal a skupinu presne ako na pixel king nic sa nedeje. Vie niekto kde moze byt problem a ci je vobec mozne nastavit silu blesku z menu fotoaparatu D800? Nikde na nate sa k tomu neviem dopracovat. Dik za rady
ja mam troska podobny problem ide o to ze mam 5D mk III a blesk canon 580 a ked nastavujem silu blesku na fotaku v manualnom rezime ked je nastavena napriklad vykon 1/16 a chcem 1/2 tak nastavim 1/2 ale na fotaku stale ukazuje 1/16 a na blesku sa prepne 1/2. Budem sa musiet este pohrat s nastavenim snad na nieco pridem..
 
pa-3k
2012-10-10 22:14:15
No si na tom lepsie ako ja Mne to neprepne ani neukazuje vobec
 
meetU
2012-11-18 11:04:23
príspevok od: pa-3k
Zdravim, zakupil som si Pixel King k nikonu D800 a blesku SB-910. V rezime TTL ide vsetko ako ma informacie sa prenasaju clona cas... HSS ide tiez ok, ale akonahle potrebujem v rezime manual ovladat silu blesku z fotoaparatu, tak to jednoducho neide, v D800 je moznost nastavenia blesku v rezimoch TTL, M, RPT a Rezim CMD, no akekolvek nastavenie rezimu nema vplyv na vykon blesku, jedine ak ho nastavim priamo na blesku vtedy sa vykon zmeni co je pochopitelne. Ani v rezime CMD ak nastavim kanal a skupinu presne ako na pixel king nic sa nedeje. Vie niekto kde moze byt problem a ci je vobec mozne nastavit silu blesku z menu fotoaparatu D800? Nikde na nate sa k tomu neviem dopracovat. Dik za rady
Nikonavi maju s tymto smolu. Vykon blesku nie je mozne nastavit priamo z tela. U Canonov sa to da.
 
pa-3k
2012-11-21 16:39:48
Uz som to zistil, pisal som priamo do pixelu a tiez mi odpisali to iste nevadi, ale dik aj tak
 
Lowman
2012-11-27 15:18:04
Caute, pozivam D700+SB-900+King pre Nikon, vsetko ide ako ma ist az na fakt ze blesk sa vzdy prepne do DX zoomu, aj ked v menu blesku manualne nastavim FX zoom. Ma niekto podobnu skusenost+radu ako to poriesit?
 
filip.p3k
2012-12-31 10:29:13
Môžem otázku? Mám zábleskové svetlá fomei KIT400 a plánujem kúpiť odpaľovače, tieto by sa mali dať pripojiť, že? A ešte taká otázka, budem vedieť chodiť na HSS v pohode? alebo je to tam nejak obmedzené? Diki za rady
 
ErikDuris
2012-12-31 15:38:43
príspevok od: filip.p3k
Môžem otázku? Mám zábleskové svetlá fomei KIT400 a plánujem kúpiť odpaľovače, tieto by sa mali dať pripojiť, že? A ešte taká otázka, budem vedieť chodiť na HSS v pohode? alebo je to tam nejak obmedzené? Diki za rady
Ako myslim ze by nemal byt problem ked to zamojis normalne cez jack tak by to malo ist. A HSS pojde tiez len ti to znizi vykon bleskov. Aj ked teda na fomei som to neskusal ale myslim ze by nemal byt ziaden problem,
 
filip.p3k
2012-12-31 15:45:24
príspevok od: ErikDuris
Ako myslim ze by nemal byt problem ked to zamojis normalne cez jack tak by to malo ist. A HSS pojde tiez len ti to znizi vykon bleskov. Aj ked teda na fomei som to neskusal ale myslim ze by nemal byt ziaden problem,
ouk, diki pekne za info, bear zas tvrdí že HSS nepôjde, tak uvidíme, nechám sa prekvapiť. Každopádne sa teším na nich
 
ErikDuris
2012-12-31 17:33:07
príspevok od: filip.p3k
ouk, diki pekne za info, bear zas tvrdí že HSS nepôjde, tak uvidíme, nechám sa prekvapiť. Každopádne sa teším na nich
Skusali sme to na tomto zablesku http://www.emphotography.eu/video/quantuum600ws/
a fungovalo to uplne v pohode.
 
seifi
2013-04-21 22:07:05
Vďaka, potešilo,
 
stamley
2013-09-15 11:51:41
Zdravím.
Chcel by som sa opýtať kompetentných. Zdedil som starší blesk Metz 30 B3. Je možné tento blesk, resp. iné staršie blesky s napätím na kontaktoch 68V pripojiť k tomuto odpaľovaču? Blesk by som chcel skúsiť použiť len ako vedľajší, na nasvietenie obrysov.
Vďaka.
 
stamley
2013-09-15 11:55:51
zabudol som slovko "bezpečne" pripojiť ...ďakujem
 
hugoba
2013-09-15 12:44:27
príspevok od: stamley
Zdravím.
Chcel by som sa opýtať kompetentných. Zdedil som starší blesk Metz 30 B3. Je možné tento blesk, resp. iné staršie blesky s napätím na kontaktoch 68V pripojiť k tomuto odpaľovaču? Blesk by som chcel skúsiť použiť len ako vedľajší, na nasvietenie obrysov.
Vďaka.
Pixla by som neriskoval,radšej synchrokockou za 10-15€
 
badboys
2013-09-15 15:00:54
Yongnuo YN622C lacnejšia verzia, vysielač prijímač v jenom tele .... rozdiel, nedá sa nahrať noví firmware. Sú vynikajúce....
 
ErikDuris
2013-09-15 17:32:19
príspevok od: stamley
Zdravím.
Chcel by som sa opýtať kompetentných. Zdedil som starší blesk Metz 30 B3. Je možné tento blesk, resp. iné staršie blesky s napätím na kontaktoch 68V pripojiť k tomuto odpaľovaču? Blesk by som chcel skúsiť použiť len ako vedľajší, na nasvietenie obrysov.
Vďaka.
Ja osobne s tym odpalujem aj blesky Vivitar 285HV co je podstate daco podobne tak si myslim ze by nemal byt problem.
 
stamley
2013-10-08 12:54:20
príspevok od: badboys
Yongnuo YN622C lacnejšia verzia, vysielač prijímač v jenom tele .... rozdiel, nedá sa nahrať noví firmware. Sú vynikajúce....
Nevieš či by spolupracovali s Pixlami keby som ich súčasne používal?
Vďaka.
 
badboys
2013-10-08 15:46:57
príspevok od: stamley
Nevieš či by spolupracovali s Pixlami keby som ich súčasne používal?
Vďaka.
Tak to netuším... skús google.