Hore

Fotobrašna thinkTANK® CityWalker 30

thinTANK® CityWalker 30

ramenná fotografická brašna 

 

Podtitul:
Ako a prečo som si ju vybral, ako upravil a ako ju používam.

 

Zväčšil sa mi objem techniky a rôznych náležitostí so sebou nosených pre moje amatérske fotografovanie. Samozrejme tým stúpli aj nároky na vnútorný objem brašne. Stará už dosluhovala a nosiť so sebou fotoaparát v brašni a ostatné príslušenstvo nakladať do druhej tašky k prenosnému počítaču a do príručnej batožiny na osobné veci, niekedy obmedzného rozmeru leteckej batožiny bolo tažkopádne.

A tak padlo rozhodnutie na novú veľkú ramennú brašnu, ale takú, aby bola univerzálna a konvertovateľná. Čo to znamená? To znamená, že i teraz keď cestujem na dlhšie (autom, lietadlom) je mi praktickejšie naložiť techniku do pevného, bezpečného, molitanom vystlaného kufra Samsonite, kde má každá súčasť fototechniky svoj chlievik vyrezaný v molitane, vyplniť kufor osobnými vecami a prádlom a podať ho ako batožinu alebo dať do kufra auta, autobusu.
A ako priručnú batožinu na palubu zobrať nejaké drobnosti, tablet vo fotografickej brašni. Zase na mieste je mi lepšie fotoaparát a potrebné príslušenstvo vybrať z kufra a nosiť so sebou v ramennej brašni.
Aj na moje občasné fotenie obľúbeného športu alebo iných akcií, je mi vhodné mať v daný moment blízko pri sebe potrebné veci a nie ísť niekde (do auta na parkovisko...) a stratiť čas.
Nosím fotoaparát s prídavnou batériou (battery pack) a často s doštičkou na statív, pretože ho často používam. A tak vnútorné rozmery brašne boli rozhodujúce - tak aby sa nemusela demontovať prídavná batéria a samozrejme s objektívom najčastejšie používaným.

Pre výber boli dôležité tieto požiadavky:
1) Objem (šírka na fotoaparát s prídavnou batériou)
2) Konvertibilná (fototechnika versus osobné veci)
3) Ramenná typu messenger
4) Veľkosť limitná pre letecké spoločnosti ako palubná batožina (naprísnejší Ryanair rozmermi: 55 x 40 x 20 cm)

Po študovaní rôznych výrobcov a ich širokého spektra modelov som sa upriamil na americkú firmu zo Santa Rosy ThinkTANK ® Photo. Táto firma vyrába široké a praktické portfólio produktov pre fotografov a má pekné krédo: 

"Be Ready Before The Moment" (Buď pripravený pred tým Momentom).


Zadané podmienky výberu splňali viaceré ich modely ale najviac modely z rady "Retrospective", "Urban Disquise/Sub Urban Disquise" a "CityWalker". Všetky moje požiadavky splňoval a tak konečné rozhodnutie padlo pre model "CityWalker 30".

 

Náš známy predajca mal skladom a ...a ide sa na to!

 

Pohľad zpredu

Áno, je taká ako o nej píšu a hovoria recenzenti a stránky predajcov, kvalitné materiály, široký popruh na priame i prekrížené nosenie cez rameno, krátky pomocný popruh na prekladanie, množstvo odkladacích priečinkov vnútorných i vonkajších, pláštenka do silného dažďa, vnútorné vyberateľné polstrovanie s dodatočnými priečkami na suché zipsy pre uloženie fototechniky a čo je hlavné je dostatočne veľká!!

Pár vychytávok ktoré som nevidel u iných, napríklad suché zipsy na veku s možnosťou prekryť "Sound Silencer" (stišovačom zvuku) pre tiché otvorenie brašne na miestach kde je aj tento hluk nevhodný alebo keď chceme rýchlo veko otvoriť. Dalšia praktická drobnosť v konštrucii sú vonkajšie sieťované vrecká na drobnosti typu vreckovky, čapica, rukavice a podobne.

Pohľad dovnútra.


Čo je nepríjemné, vnútorné polstrovanie uberá na objeme a obmedzuje uloženie fotoaparátu s nasadeným objektívom na jeden spôsob zhora a je skoro nepoužiteľné pre fotoaparát s nasadenou prídavnou batériou**.

**Pre mňa nevhodné!

Po hádke s mojím druhým ja, ktoré kričalo vrátiť a vybrať si inú, som sa nedemokraticky rozhodol, že skúsime malú nedeštruktívnu úpravu interiéru brašne k obrazu môjmu a hlavne mojím potrebám a zvyklostiam.
Vybraté vnútorné polstrovanie dobre poslúži v turistickom ruksaku Deuter 40, kde ideálne pasuje na vrch nabaleneho ruksaku a dobre bude chrániť fototechniku na túrach v horách.
Tým, že som vybral vnútorné polstrovanie (ono je vyberateľné ale ho asi ho nebudem často používať v brašni) som musel nejaké použiť. Na polstrovanie spodku a boku brašne poslúžil odrezaný kus 12mm tvrdej PU peny z turistickej karimatky. Spodok s navlečeným vlneným rukávom.

Polstrovanie

Pre uloženie nabíjačiek, káblov, batérií a drobností som vybral plastovú krabicu, box správnych rozmerov, obalil druhým vlneným rukávom a uložil na spodok brašne. Bok brašne smerom k telu je chránený dobre, je tam priečinok na prenosný počítač alebo tablet s patričnou ochranou. Predná časť, vnútorný priečinok na papierové dokumenty dostal výplň podobne ako spodok, odrezaný na správnu veľkosť ale bez obalu, stačí zazipsovať a slúži parádne! Brašna aj zosilnela na krut a neohýba sa tak. 

Daľšia úprava, no skôr doplnok je navlečenie krúžku na kľúce na obe pracky hlavného popruhu pre možnosť pripnutia popruhu okolo pása. Toto mám zažité už dlho v situáciach keď potrebujem mať voľné ruky a zafixovanú brašnu na tele tak aby sa nehýbala. Stačí zapnúť popruh s karabínkami a dotiahnuť. Zároveň na tom zadnom krúžku mám zapnutý na karabínke reflexný pásik.

Krúžok a popruh okolo pása

Uloženie fotoaparátu je na boxe v hornej polovici vpredu. Fotoaparát je veľmi dobre a rýchlo dostupný a kedže brašňa sa môže nosiť aj len s prehodeným vekom bez zapnutia sponou tak je veľmi rýchlo k dispozícii. Miesto na objektívy je oddelené priečkou na suchý zips, ktorá je z mojej starej už nepoužívanej brašničky - ale pasuje parádne.

Fotoaparát.

Brašna absorbuje všetko čo potrebujem a vcelku ľahko to unosím:
Zrkadlovka Canon s nasadenou prídavnou bateriou a objektívom EF 24-105/f4 L a slnečnou clonou, objektív EF 17-40/f4 L v mäkkom vaku, objektív 50/f1.8 v koženom vaku, makro medzikrúžok EF25 II, sada kruhových filtrov v obale, obal na pamäťové karty, systémový blesk Speedlite 430EX s príslušenstvom (aj E-TTL kábel 5m, difuzor, odrazné doštičky a filtre a nabité náhradné batérie 4×AA), ohybný statív s guľovou hlavou Gorillapod, malý statív Vanguard (unesie aj zrkadlovku s ľahkým objektívom ale hlavne na blesk mimo tela), drátovú spúšť v pastovom obale, pláštenka do dažďa, drobné kancelárske náležitosti (písanie, poznámkový blok, vizitky, igelitové sáčky...), ručná LED baterka, drobné osobné veci, rukavice, univerzálnu šatku Buff-ku (často sa vyplatila aj na hlavu aj na foták) a sporadicky aj 10" tablet Prestigio - aj keď ho prestávam bežne nosiť, začína mi na potulkách stačiť smartphone Sony.


Zvyčajne to nerobím (oba fotoaparáty v jednej brašni) ale sa pohodlne zmestí aj daľší fotoaparát Ultrazoom Canon Powershot SX1 IS v mieste pre objektívy.

Do budúcnosti verím, že CityWalker 30 vydrží a udrží (a ja unesiem :-) ) aj upgrade tela na vyšší model aj nosenie telezoomu z rady EF 70-200 v nejakej variante.

Na záver rozmery a špecifikácie:
Vonkajšie: 41.5x 29 x 21 cm
Vnútorné : 34 x 24.5 x 7 cm
Kapacita brašne: 1 DSLR + 4 objektívy (vrátane 70-200mm), blesk, fotopríslušenstvo, osobné veci
Priestor pre notebook 15”alebo tablet: 38 x 28 x 3.6 cm
Vonkajší materiál: Nylon 420D vysokohustotný s DWR úpravou, Nylon 600D kartáčovaný polyester, Derrington ™ sieťované vrecká, Nylon 250D s rip-stop úpravou, YKK ® RC zipsy, Dual Cross ™ pracky
Vnútorný materiál, výstelka: PE dosky, vystužené, Nylon 210D, Nylon 210T s 2 PU zátermi, pláštenka taft, utesnené švy.
Materiál popruhu: PPH popruhová látka
Hmotnosť brašne: 1.2-1.4 kg


Linky na informácie:

thinkTANK® photo:
Be Ready "Before The Moment"

http://www.thinktankphoto.com/products/citywalker-30-black.aspx

These lightweight, soft and refined messenger bags have a hip hugging form and room for a tablet or laptop. The fully removable insert allows you to convert from a camera to messenger bag.

Prezentácia thinkTANK® photo CityWalker na veľtrhu: 


Použitie street fotografom v BigApple (New York-u):




Dosť obsažná recenzia:






PRO.Laika:

http://www.prolaika.sk/e-shop/think-tank-citywalker-30-cierna

Think Tank CityWalker 30 je najväčšou z trojice ľahkých, praktických a elegantných ramenných brašní série Think Tank CityWalker. Vďaka vyberateľnému polstrovaniu si môžete vybrať či do mesta vyrazíte s fotobrašnou, alebo obyčajnou brašnou

 

 

 

 

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované