Hore

Zrkadlo spomienok

Tento semester bolo mojou úlohou bolo vytvoriť asambláž.

Asambláž je výtvarná technika ktorá dodáva dvojrozmernému obrazu tretiu priestorovú dimenziu čo znamená že z obrazu vystupujú rôzne priestorové predmety. Dá sa povedať že je to trojrozmerná forma koláže.

Keďže rád fotím začal som uvažovať nad tým že by som mohol použiť nejaký foto-materiál čo by odrážalo aj moju osobnosť. Na túto prácu som použil veľké množstvo foto-odpadu (staré nefunkčné fotoaparáty a rôzne nepotrebné náhradné súčiastky) za čo by som sa chcel pekne poďakovať pánovi Ševcovi (http://www.opravafotoaparatov.sk/).

 

Dlho som rozmýšľal čo by som z toho všetkého mohol vytvoriť, ale nakoniec som sa rozhodol urobiť práve jeho podobizeň. Oprave fotoaparátov sa venuje už dlhší čas a preto je táto práca odrazom nielen mojej ale aj jeho osobnosti a akýmsi návratom do minulosti. Fotoaparáty sú taktiež dokonalým vynálezom na zachytenie vzácnych okamihov. Z toho vychádza aj názov "Zrkadlo spomienok".

Aby som mohol začať s realizáciou potreboval som nejaký pevný podklad, ktorý by udržal všetky súčiastky a zároveň bolo nutné aby sa neohýbal. Sololit zo starej skrine mi na to bohato postačil, ale keďže je veľmi tenký spevnil som ho blindrámom s rozmermi 90x140cm.

    

 

Keďže som nevedel či mi postačia fotoaparáty na takú veľkú plochu vytvoril som si tzv. "koncept". Ukladanie súčiastok na papier mi okrem toho aj umožnilo vytvoriť si lepšiu predstavu ako to bude vyzerať.

 

Ďalej už nasledovalo lepenie na dosku pri čom som minul asi 3 alebo 4 tuby silikónového lepidla. Problém nedostatku čiernych fotoaparátov som jednoducho vyriešil použitím čierneho spreja.

 

 

Vytvoriť túto asambláž mi trvalo cca 1 mesiac.

 

Nakoniec pridávam fotografie finálnej asambláže

    

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
blasi
2014-05-26 14:11:04
dobra praca. dobry napad. vdaka za zdiealnie
 
seifi
2014-05-26 15:42:47
dávno som nečítal tak ľudsky a zrozumiteľne napísanú ponuku na opravy; že hodne zdravia prajem pánovi Ševcovi a tebe nech sa tiež darí
 
MichalGedeon
2014-05-27 09:17:01
dakujem Vam velmi pekne
 
lubos hladky
2014-05-30 12:20:05
parada!
 
MichalGedeon
2014-05-30 12:50:36
príspevok od: lubos hladky
parada!
dakujem pekne
 
solaris
2014-06-01 19:01:14
Velmi zaujimave. Skus napisat na PetaPixel a mozno ti tento clanok uverejnia aj tam, drzim palce.
 
MichalGedeon
2014-06-01 20:49:57
príspevok od: solaris
Velmi zaujimave. Skus napisat na PetaPixel a mozno ti tento clanok uverejnia aj tam, drzim palce.
dakujem tiez som nadtym uvazoval len to musim supnut do anglictiny
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované