Hore

Prestigio City Triathlon Bratislava 2014

V dňoch 17.÷18. mája 2014 sa konalo v Bratislave na jazere Kuchajda a okolí najprestížnejšie triatlonové podujatie na území Slovenska, ktoré malo ešte jeden dôležitý bod - Prestigio City Triathlon Bratislava 2014 ETU Europian Cup bolo zároveň úvodným podujatím na ktorom sa začala olympijská kvalifikácia pre Olympijské hry 2016 v Rio de Janeiro, Brazília.

Pretekov sa zúčastnilo viac ako šesťsto pretekárov z viac ako tridsiatich krajín sveta (vlani štartovali v Bratislave triatlonisti zo 14 krajín). Najväčšou hviezdou podujatia bol v tom čase 13. muž svetového rebríčka ITU (pribežne 8. miesto v seriáli MS) Richard Varga.

Medzi ženami nechýbala obhajkyňa predchádzajúcich prvenstiev na bratislavskom City Triathlone Ivana Kuriačková, ďalej trojica pretekárok z prvej stovky Mexičanka Michelle Filipo, Talianka Gaia Peron a Chorvátka Daria Pletikapaová.

Vzduch mal 12 stupňov, voda 14 – pretekári museli mať neoprénové oblečenie, prvý deň bolo zamračené ale nepršalo, druhý deň prestalo pršať asi o pol štvrtej popoludní. Prvýkrát som fotografoval v daždi (nebol to žiadny lejak) s pretesneným telom fotoaparátu a pretesneným objektívom, ISO 200, voda dobre odrážala svetlo aj zo zamračenej oblohy. Dalo sa fotografovať aj spoza pásky predeľujúcej koridor pretekárov a divákov (dlhším ohniskom), akreditovaní novinári (foto a kamera) mali vstup všade okrem boxov pretekárov s bicyklami.

Fotografovať tri disciplíny – plávanie v Kuchajde 750m, bicykel 20km a beh 5km – znamenalo aj pre fotografov neustály presun (druhý deň bol v daždi). Oplatí sa mať kvalitné oblečenie, prepúšťajúce vnútornú vlhkosť von, s nepremokavým povrchom.

Aj tak sme využili každú voľnú chvílu medzi disciplínami na oddych, mimochodom PRESCENTRUM nebolo, chýbalo.

Vzhľadom k tomu že uploadovanie článkov pre RUE (registrovaný užívateľ ephoto) neumožňuje rozkliknúť a zväčšiť fotografiu v článku - iba v galérii - do článku som vložil štyri fotografie z tlačovky pred pretekmi.

Ján LUKÁŠ

Richard Varga (SK) na tlačovej konferencii

 

 

Ivana Kuriačková (SK)

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
istvic
ocenenie redakciou 2014-06-22 21:38:26
fajn report,diky:}
 

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované