Hore

S Jamiem aj proti pravidlám

Jamie Cullum, označovaný aj za jazzpopového kráľa súčasnosti, prežil svoje detstvo vo vidieckom dome v Hullavingtone, dedinke vzdialenej približne štyridsať kilometrov od brtiského prístavného mesta Bristol. Vo svojej hudbe umne mieša romancu polí a lesov s drzým urbanizmom veľkomesta.



Po pätnástich rokoch na hudobnej scéne by si človek mohol pomyslieť, že Jamie už nemôže ničím prekvapiť. Chyba! Tento 34-ročný chlapík vás počas svojho vystúpenia dokonale opantá, vtiahne do show a donúti porušiť hneď niekoľko pravidiel.

Milí ľudia, halušky a hruškovica

Ako Cullum priznal, na Slovensko zavítal po prvý raz a zostal očarený nad milým a priateľským privítaním, ktoré ho tu čakalo a chutným jedlom a pitím, aké podľa jeho slov doma v Anglicku nikdy neochutnal. Asi už tušíte čo to mohlo byť za pokrm. Áno, boli to tradičné bryndzové halušky a domáca hruškovica.

Predo mňa, ako fotografa, postavil Jamieho manažér skutočnú výzvu. Fotenie  spod stagu povolené len počas prvého úvodného songu nasledované eskortovaním na tribúnu vzdialenú od pódiu niekoľko desiatok metrov dalo zabrať.

Späť  k Jamiemu. Svoj viac ako hodinu a pol trvajúci koncert rozbehol peckou The Same Thing z najnovšieho albumu Momentum, s ktorou jasne ukázal, že jeho doménou nie je len piano a jazz, ale aj bicie či slušné akrobatické schopnosti, ktoré predviedol hneď niekoľkokrát pri skákaní zo svojho piana.

Radosť, ktorá z neho žiarili nevyprchala - preniesla sa na publikum a napriek tomu, že niektorí prišli do Národného tenisového centra, aby si vypočuli Ondřeje Brzobohatého, ktorý Cullumovi predhrieval stage, si ich Jamie a jeho 4-členná kapela úplne podmanili. Jeho reakcia na pána odchádzajúceho v strede koncertu na toaletu, či odpoveď  na výkrik „I love you, Jamie!“, ktorý zaznel z najvzdialenejšieho konca haly v tichu pauzy medzi pesničkami, dodali aj potrebnú dávku humoru.

Ladies, come closer!

V polovici koncertu prišla Jamiemu s vokálmi pomôcť aj kubánska kráska Glenda Lopéz. Show sa však nediala len na pódiu. Za zvukov piesne Pure Imagination sa hviezda večera vybrala na prechádzku do hľadiska. Pozdravila sa s ľuďmi, podostávala bozky na líca a dopriala pár foto-suvenírov aj najvernejším fanúšičkám. Osvetľovači mali čo robiť, aby Jamieho so svojimi svetlometmi počas prechádzok NTC našli a zamerali. To ale nebolo všetko. Prekvapenie si Jamie prichystal aj pre členov ochranky.

Prečo nespievať, biť do bubnu a hrať nohou na keyboarde, keď sa to dá?

“Ladies, come closer to the stage. Security won't stop you if you come all at once,” zakričal Jamie hneď potom ako vyliezol späť na pódium. Slečny poslúchli okamžite a s nim sa aj dovtedy sediace publikum sa nahrnulo priamo pod stage. Nočná mora každého SBSkára sa stala realitou. Organizátorom nezostávalo nič iné len sa s úžasom smiať na tom, ako ich Jamie dostal. A teda dostal naozaj všetkých, vrátane mňa. Nevydržalo som a musel som sa pridať so svojím chrapľavým hlasom k Jamiemu a celej NTC hale.

Jediné negatívum, ktoré som si s koncertu Jamieho Culluma odniesol je, že niekto tak dobrý showman a ešte lepší spevák ako on nebol schopný vypredať halu stredne veľkú halu akou je bratislavské Národné tenisové centrum.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované