Hore

Horúčka sobotňajšej noci na ROCKFELS Festivale 2015

             Je 8:00 hod. ráno a mňa čaká momentálne asi najrýchlejšia cesta po nemeckej rozpálenej dialnici smerom do krásneho mesta Loreley, kde sa koná premiera rockového a metalového festivalu ROCKFELS. Ako som v úvode spomýnal, je to môj prvý festival čo sa fotenia týka a ja nemám anišajnu , že čo ma čaká.

              Festival trval dva dni piatok a sobotu 7.-8. augusta 2015 (Keďže ja som mal v piatok iné povinnosti , dostal som sa tam až v sobotu).

               V piatok sa tam predstavili kapely ako = SERIOUS BLACK = AXXIS = DRAGON FORCE = RED HOT CHILI PEPPERS = PRETTY MAIDS = GOTTHARD a prvý deň ukončila švédska formácia HAMMERFALL.

                No dnes ma čaká ešte väčšie peklo, pretože tu vystúpi aj moja srdcová záležitosť HELLOWEEN.


Môj príchod na Loreley ROCKFELS...

              12:45 hod.
dorazil som pred hlavnú bránu aby som si vyzdvihol svoj pressepass a ostatné informácie. ( kde môžem parkovať, kde všade môžem fotiť a pohybovať sa atď. ...). V rade k okienku už stály desiatky fanúšikov , ktorým sa len pred chvíľou rozlepili oči po včerajšej šou. Keď som sa vrátil k autu a nasadol, ( UPSSS !!!  ) ani do predu ani do zadu. Ostal som medzi dvoma autobusmi čo asi viezli nejaké legendy, takže som musel ísť medzi nimi až, dá sa povedať priamo k pódiu na VIP parkovisko:-)))

13:10 hod.
auto zaparkované, kufor otvorený a začínam si pripravovať techniku. V tom, ale začala hrať prvá kapela dnešného dňa = BEYOND THE BLACK = Vravím si Peťku nestresuj, aj tak pokiaľ sa pripravíš na fotenie, obídeš celý amfiteater na opačnú stranu kadiaľ vchádzali ostatný fotografi, oni odohrajú tretiu skladbu a ty môžeš čakať na ďalšiu kapelu. Mne to však nedalo, pretože keď som počul ten krásny , nežný, sexy hlas v skladbe In The Shadows musel som tam byť.Image titleImage titleImage title

Takže bez prípravy som zdrapol svoj batoh a vletel tam , kde mi bolo najbližšie a zároveň aj zakázané. Stopol ma jeden securiťák obrovský jak Shrek a ...(v tom som si pomyslel OK je po...) nadvihol bezpečnostnú pásku a poslal ma dole pred pódium pomedzi kufre, techniku, palety a ja neviem čo ešte, proste Rambodráha. Dnes mi už po druhý krát prialo šťastie a môj sobotný Rockfels bude na mojích fotkách kompletný. Skladba skončila asi po 7 minutách a všetci fotografi sa vytratili. Samozrejme aj ja , ale opačnou stranou späť cez tú Rambodráhu aby som sa tomu securiťakovi poďakoval. Nejak sme sa dali do reči a popri tom mi on vytvoril cestičku aby som sa neskôr niekde neprizabil, keď budem letieť fotiť ďalšiu kapelu.

     Je čas obeda a moje bruško od rána nič nemalo, takže idem kuknuť čo kde majú. Ako tak prechádzam pomedzi ľudí, vidím, že včera to bol asi poriadný nárez. Každý ako s filmu Resident evil :-)))))

Image titleImage titleSamozrejme mi nedalo si hneď spraviť aj selfi fotku ako je to dnes v móde :-))) s presse kartou v ruke, keďže je moja prvá.

Tak napapaný a šup ho k autu pozrieť čo som vlastne všetko dostal k môjmu pressepasu. Otvorím obálku a v nej prekvapko:-)) , jednorázový pršiplášť ak by náhodou začalo v tých horúčavach pršať, plán areálu, brožúrka a pár lístkov na tekuté osvieženie (pivečko , kedže colu sme mali zdarma:-))))

Sedím si tak pri stole bez vedomia toho , že to je teraska vytvorená pre učinkujúcich a ich managerov. Presse fotografi mali predsa priestor na opačnej strane, kam som sa ja za pomoci spomýnaného securiťaka nedostal :-)) Nikto ma nevyhadzoval , tak som si vychutnával chladené a sortoval fotky. Ja osobne fotím v sériovom režíme kôli prípadným rozmazancom. V tom si ku mne prisadla pekná bruneta a spýtala sa či sa fotky vydarili:-) Keď som sa na ňu pozrel, nedalo mi sa s ňou odfotiť. Proste speváčka s 1.kapely, ktorá pred chvíľou dohrala.

Image title                                                                                      Sorry za prepotené tričko:-))

Ukázal som jej pár fotiek, chvíľu ešte pokecali, vymenili sme si kontakty a ospravedlnil som sa, že už musím letieť na Rambodráhu, pretože nastúpi ďalšia kapela.

     Prichádza = BRAINSTORM = hneď prvá skladba mi vyronila zimomriavky a fotil som jak o dušu. Keď som vycvakal asi 200 záberov počas prvej skladby, povedal som si , halooo, potrebuješ pamäť aj na ostatné kapely, hlavne na tú tvoju poslednú.
Image title                                                                                                 = BRAINSTORM =
Image title
Image title

Mal som zo sebou 4 karty dokopy 40GB, ale keďže fotím do formátu RAW v plnom rozlíšení, fotiek môžem nastrieľať len nejakých 1700+-. Kým kapela hrala ďalej, ja som sa zatiaľ prechádzal po areáli a skúmal čaro toho amfíku. Proste krása. Keby že mám viac pamäte, tak určite fotím aj okolie, no zatiaľ si to musíte vygoogliť :-)))

Image title

16:00 hod.
v zákulisi sa robia prípravy pre ďalšiu legendu a ja ako inak chtiac nechtiac vo VIP zóne :-)) Prichádza ku mne spevák s BRAINSTORM a pýta sa či mám nejaké foto na ukážku. Vytiahol som z batohu tablet a pár som mu ich ukázal samozrejme aj niečo s foťáku s ich vystúpenia. Chvíľu sme ešte sedeli , kecali , popíjali a mňa opäť čakala prchádzka cez Rambo dráhu no stihol si ešte vypýtať môj kontakt.

Image titleŽeby nejaká budúca spolupráca? kto ho vie :-))))

Tak si kráčam až kým som nezakopol o speváka s = PINK CREAM 69 = , ktorý si precvičoval hlasivky . Dali sme jednu spoločnú a utekal som ďalej aby som stihol ich prvé 3 skladby :-))

Image title                                                                                              = Pink Cream 69 =

Image title = Pink Cream 69 =

Image title

   Nechcite odo mňa aby som Vám tu písal aj setlisty, kto čo hral, pretože to nemám ani šajnu. Lietal som hore - dolu ako Peter Párker, keď naháňal Spidermana :-)) Od toho kto čo hral tam boli iný :-))

cca 17.00 hod. 
Amfiteáter sa pomali zapĺňa a hlavne rodinkami zo svojími staršími ratolesťami, pretože o chvíľku nastúpia  = LORDI = z Fínska. Vo VIP zóne zatiaľ prebieha fotogramiáda, kde sa mohol vybratý fanclub z Lordami vyfotiť. No a ja , aj keď úprimne poznám iba jednu ich skladbu som tam nesmel chýbať veď robia bohovsku šou :-)))

Image title= LORDI =

Image title                                                                                                        = Lordi =

Po koncerte sme si spolu sadli a kecali len tak na čo prišla reč. Ostali sme len my dvaja, ja a spevák. Jemu sa ešte asi do sprchy nechcelo, tak sme spolu popíjali no a potom rozlúčili. Každý sme si šli po svojom. Ja fotiť ďalšiu kapelu a on ? Neviem :-))))

Image title

=UDO=
Starší , guľatý malý dedek zo škrípľavým hlasom. Kto by ho nepoznal, že? Veď dlhé roky pôsobil v kapele ACCEPT . No popravde ja som ho donedávna nepoznal , až kým som nezačal študovať prácu môjho obľubeného fotografa Martina Häuslera.

Image titleImage title                                                                                         = UDO =


= SAXON = 
tretina amfíku , prevážne tý skôr narodený čakajú práve na nich, no tej kráske v klobúku ďakujem za pekný úsmev:-))

Image titleImage title

Image title                                                                                              = SAXON =

Image titleImage title

Medzi tým ako Saxoni hrajú, tak ja opäť za stolom, sortujem fotky a samozrejme sa schladzujem. Keď som sa postavil od stola zrazu nastal CAK!!! a výbuch smiechu + vzájomné privítanie  s Andim Derisom z HELLOWEEN. To čo bolo ďalej s polu s kapelou radšej preskočím, pretože by som písal knihu a nie reportáž:-))))

Image titleImage title

Amfiteáter preplnený a = HELLOWEEN = bola kapela, čo ukončovala tento Rockbohovský víkend a ja som vďačný , že som mohol byť jeho súčasťou. Preto moje obrovské ĎAKUJEM patrí hlavne týmto : Managment  ROCKFELS Loreley, šefredaktorovi ephoto.sk Karolovi Srncovi a prevažne mojej manželke a dcérke Sáre, za to že ma vo všetkom podporujú. Bez Vás všetkých by som tu nebol.

Image titleImage title

Image titleImage title

Image titleImage titleImage title = Helloween =

Viac fotiek z festivalových kapiel nájdete neskôr aj na mojom webe: www.prawphotography.org

   alebo aj na Facebooku: Praw Photography

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Separovany_Odpad
2015-08-13 22:55:29
ľúbivé fotky si spravil, páčia sa mi
 
Peto Praw
2015-08-13 23:00:25
príspevok od: Separovany_Odpad
ľúbivé fotky si spravil, páčia sa mi
dakujem
 
Peter Žužič
externý redaktor 2015-08-14 13:07:48
Perfektne fotkyy Petaaas clanok super pekne napisane daco z teba bude dufam ze ked prides na SK pôdu dame fotenie spolu dufam ja uz aj s novou masinou uz sa na nej pracuje
 
Peto Praw
2015-08-14 13:09:54
príspevok od: Peter Žužič
Perfektne fotkyy Petaaas clanok super pekne napisane daco z teba bude dufam ze ked prides na SK pôdu dame fotenie spolu dufam ja uz aj s novou masinou uz sa na nej pracuje
Dakujem a urcite dame
 
Seemann Martin
2015-08-14 13:54:47
fajn čítanie aj zábery
 
duroslav
2015-08-14 17:24:45
Prekvapuje ma, že doteraz ťa tu žiaden profík zatiaľ nezvozil za to, že si v reporte skombinoval ČB fotky s farebnými.
 
Peto Praw
2015-08-14 17:53:32
príspevok od: duroslav
Prekvapuje ma, že doteraz ťa tu žiaden profík zatiaľ nezvozil za to, že si v reporte skombinoval ČB fotky s farebnými.
nová doba
 
b.a.f.o.a.r.t.
2015-08-16 17:21:10
dobrá robota
 
Peto Praw
2015-08-17 00:04:40
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
dobrá robota
Dakujem
 
pongo
2015-08-27 13:57:47
...super fotky, aj čítanie!...
 
Peto Praw
2015-08-27 20:07:53
príspevok od: pongo
...super fotky, aj čítanie!...
Dakujem 😀
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované