Hore

Cez klavír k fotografii

Ján Rau sa venuje fotografii 6 rokov. Narodil sa v Piešťanoch 1.7.1995. Jeho hlavnou umeleckou náplňou je štúdium hry na klavíri.

Ako ste sa dostali ku fotografii?

Vždy som chcel kvalitne fotografovať. Začínal som najprv s kompaktnými fotoaparátmi viac ako 10 rokov dozadu. Snažil som sa porozumieť princípom fotografie a známemu trojuholníku. Aj s jednoduchým kompaktným fotoaparátom so správnym manuálnym nastavením a statívom som dokázal urobiť uspokojujúce fotografie. Celú inšpiráciu mám predovšetkým od starého otca, ktorý fotografoval celý život. Neskôr som dostal kinofilmovú fototechniku a objektívy, ktoré som pomocou redukcie na nejaký čas využil.

Začínal som knihou Škola fotografovania - Čiernobiela fotografia, ktorá mi dala asi najviac zo všetkých. Pokračoval som ďalšími odbornými publikáciami a rozhovormi so skúsenými ľuďmi. Ako prvú zrkadlovku som mal Sony Alpha 100, ktorú som si ako druhák na konzervatóriu kúpil cez inzerciu. Pokračoval som do značky Canon, keďže bol väčší sortiment objektívov. Nasledovala 40D s ktorou som trávil veľmi veľa času a potom prišiel moment kúpenia full frame fotoaparátu.

Čím je vaše fotografovanie jedinečné?

Fotografiu sa snažím zachytiť vždy reálne. Chcem, aby vystihla presne moment, ktorý som aj ja vnímal na danom mieste. Veľmi obdivujem architektúru a chrámy. Keď prídem do jedného mesta aj po tretíkrát, tak vždy si odnesiem iné a ojedinelé snímky vďaka novému osvetleniu budov, alebo počasiu.

Kde vystavujete fotografie?

Momentálne vystavujem fotografie s témou "Krajina a zvieratá v nej" v OC Stop Shop v Liptovskom Mikuláši a výstava potrvá do 28.2.2019.

https://www.youtube.com/watch?v=NSr_0uzotHI

Autor tohto článku nemá aktuálne napísaný žiadny text o sebe

profil autora

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované