...it's a time

Body: 53.67    Videnia: 1996    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.

Komentáre a hodnotenia

Zoradiť od najstarších
noik
ocenenie redakciou 2010-02-19 18:19:45
...ahoj, niekedy este musim dodat, ze ako som tu zvyknuty, alebo lepsie, zvykol som si, ze ludia malokedy rozkliknu zadnejsiu fotku v galerii a tak ked som tu aj bol, mrkol som si len komenty pod poslednou...a potom vidim, ze tato fotka ´zije´ akosi viac... takze mozno preto ta neskorsia odpoved... o ´hornosstve a prsania don´ pri mojej osobe nehrozi...ego si smirglujem kazdodennou pracou na 12hodinovych nocnych smenach ;)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-12 08:28:42


Až teraz čitam a len dodávam, že pekne, pekne píšeš. Čo iné len súhlasiť s tebou sa dá :-))) Ale ešte aj dodať, že: ´Ej ty beťár, ako si sa brilantne vyhol možnosti naznačiť, že kde by si to ty osobne umiestnil :-) Teda veci zo stredu kam v tomto obraze :-))))))))))))))

Mňa osobne úplne vystačila noikova odpoveď v asi tom zmysle že z toho nerobí tragédiu aj keď často nad tým dôkladne premýšľa. A tak viem, že iba nastražil na mňa špeciálny chyták :-)) Hlavne som bol zvedavý, či nejestvuje nejaký špeciálny dôvod, prečo tu musia byť veci presne tam kde sú a ja to nedokážem vnímať. A možno ze aj vy dvaja hej a ja ostávam úplne mimo :-(( Ale našťastie sa to nepotvrdilo a ešte netreba celkom odložiť fotoaparát. V prvom rade by som chcel pochopiť tvorbu tých lepších a kvalitnejších autorov a až tak začiatočníkov :-)
 
miro simko
2010-02-11 08:23:00
Reagujem až teraz, pretože som nevedel, že je tu taká vážna debata a bol som k nej prizvaný;-)

Umením som sa nikdy neživil, neživím ani nebudem živiť aj keď musím konštatovať, že vizuálne umenia sú môjmu srdcu veľmi blízke. Ja osobne umenie vnímam viac-menej inštinktívne, asi odraz podvedomia. Mám tiež rád, keď umenie necháva potrebný priestor aj pre diváka, jeho predstavivosti a vnemom. Preto oceňujem v umení symboliku a tajomno.

Umenie sa nedá popísať matematickými, fyzikálnymi, či chemickými vzorcami – aj keď v podvedomí paradoxne cítime, že to všetko tam je.

Pokiaľ ide o samotný obrázok, tak snáď len toľko. Motív zátišia so stredovou kompozíciou a nevýraznými farbami by pôsobil dosť staticky a až nudne. Hruška, jej farba a umiestnenie tu scénku však pekne rozhýbali a podnietili ďalšie úvahy a myšlienky. Červená farba v „šedom“ obrázku je ako terčík a vždy zapôsobí ako spúšťač emócií (fotografi to vedia a využívajú).

Pokiaľ ide o vzťah kompozície a obsahu, uvediem ešte jeden príklad. Obrázok, na ktorom uvidím len časť nôh ale celý tieň, zapôsobí na mňa určite oveľa viac, ako celá postava s kúskom tieňa. Prečo to však takto cítim, na to exaktnú odpoveď nemám ;-)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-10 13:20:56
Vdaka noik za odpoved, uz som mal kus obavy ked si sa tak dlho neozyval (a videl som ze tu vcera prihlaseny si), ze ti ego sadlo na nos a urazil si sa ze som si dovolil rozpitvavat tvoju fotku .-))) Ale vravim si dockaj casu jak hus klasu a myslel som hlavne na to, teda dufal v to, že si najprv čakal na vyjadrenia ostatnych. Tak by som konal asi aj ja. A Miro nechodi tak si uz reagoval. Odpoved ma teda velmi prijemne potesila a kedze si pohodovy chlapec bez tej namyslenej koruny, tak budem tajne dufat ze to video raz zrealizujeme a vynahradime si toto pisanie obycajnym pokecanim, vsetci spolu :-))
Chlapci, svetlu zdar.
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 6 | Impakt: 7 | Priemer: 6.67
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-10 13:08:12


Kravicka ty si neskutocna!!! Ja vas fakt ludia nechapem ako to vy dokazete s tymi linkami? Kde by moja pamat obsiahla tolko vhodnych situacii ze by som ku kazdej fotke vedel pridat vhodný link :-(((( Závidim vam! Bud si genius alebo tie videa su neskutocne dobre omarkovane detailne podrobnym popisom. No to ma teraz zaujalo, ja sa naschval vratim a dam vyhladat ze ´traja chlapi na pive´ ci to ide tak lahko alebo si naozaj ten génius :-)) Ked hej, posli mi svoj podpis, v buducnosti budem na nom zarabat ;-)

Priznám sa že ja na tie linky nestiham klikat a ani vobec neklikam :-) Potom by som zas uz nekomentoval a uz kazdu chvilu hrozi praca :-))))) a potom uz budete mat odo mna pokoj :-)))))) Tak len dopisem, ze kedze si bol teraz taky strucny (a neunavil ma citanim :-))))) tak som ten link spustil, vynimocne.

No a ja som sa smial ako kôň. No akurat traja a akurat tak spokojne pri pive :-))) Ja sa teda hlasim za toho tucneho, z toho sedenia a pisania za PC mi iste narastie bembel :-)))) PS, tych SS som sa este od vtedy stale nedotkol, nestihol som, tak nechci vediet cislo (plus vcera a uz aj dnes) a ani ho sem nenapis :-))
 
Koma
ocenenie redakciou 2010-02-10 12:21:06
príspevok od: noik
Koma koma :) S teba by mal aj Freud radost. nemas doma nahodou taku tu sedacku, ze :lahnite si a ponorime sa do vaseho vnutra? :)

Obaja ste so steves-om buchli klincek po hlavicke. Zostava mi len dufat, teda, ze nezostanem nejako zaskatulkovany.
Zatisia fotim rad, aj ked by som ich chcel fotit lepsie-cistejsie. Fotim ich hlavne vtedy, pokial mam abstak. Pocasie nanic, neda sa vypadnut k moru, alebo nemam manzelku pri sebe. Tak zoberiem zapalky a idem sa hrat do stohu. :)
https://www.youtube.com/watch?v=mzHD4NqnQDs
Takze obom vam dakujem za tieto prispevky. Toboz, ak tu ta fotka uz nejaky den a vratili ste sa k nej ;)
...take pivo by bodlo ;)
Ale nemuseli ste ma pri tom pivku...až tak ,, rozoberať “ :-))

https://www.youtube.com/watch?v=zBclfnU04Gw
 
noik
ocenenie redakciou 2010-02-10 11:01:36
Koma koma :) S teba by mal aj Freud radost. nemas doma nahodou taku tu sedacku, ze :lahnite si a ponorime sa do vaseho vnutra? :)

Obaja ste so steves-om buchli klincek po hlavicke. Zostava mi len dufat, teda, ze nezostanem nejako zaskatulkovany.
Zatisia fotim rad, aj ked by som ich chcel fotit lepsie-cistejsie. Fotim ich hlavne vtedy, pokial mam abstak. Pocasie nanic, neda sa vypadnut k moru, alebo nemam manzelku pri sebe. Tak zoberiem zapalky a idem sa hrat do stohu. :)
https://www.youtube.com/watch?v=mzHD4NqnQDs
Takze obom vam dakujem za tieto prispevky. Toboz, ak tu ta fotka uz nejaky den a vratili ste sa k nej ;)
...take pivo by bodlo ;)
 
noik
ocenenie redakciou 2010-02-10 10:51:05
príspevok od: SteveS
Jeeezis ten koment, neslo to kus strucnejsie? On chudak kvoli relativne jednoduchej otazke co som sa spytal bude musiet zmazat fotku a dat ju nanovo :-( Uf idem citat ale uz mam vycitku ze za to mozem ja.
:) mazat??? Ved prave taketo komentare robia na portaloch fotku ´zijucou´ :)
 
noik
ocenenie redakciou 2010-02-10 10:41:58
príspevok od: SteveS
Ahoj Noik, vnimam ta od zaciatku ako som tu a tvoje veci sa mi bud velmi pacia alebo niektorym neviem prist na chut. Ale snazim sa pre seba veci a pocity analyzovat a rad by som aj tu pochopil to co nechapem. Toto foto sa mi neprieci celkom, ale dve drobnosti ma rusia, kompozicne. A rozmyslam, ci vsetkym co to pochvalili ale nikto sa neozval ako ja, ci su s tym uplne stotoznení alebo len maju respekt (ako aj ja) voci tomu ze ide o znameho a oceneneho autora?

Neviem az aku vahu ako autor uzivas, ale mam pocit ze velku. Mam(-e) vzdy respect pred umenim ktore sa vseobecne uznava aj ked mu celkom nerozumieme a nesedi nam. Ja (my) nebudem kecat Saudkovi ani tebe, ze má zlú kompoziciu, tonalitu, nadych ci atmosferu :-))) lebo viem, ze autor takej urovne uz nerobi kompozicne chyby, jednoducho urobi vsetko presne tak ako to on chce, resp. citi. A ked to mne nesedi, viem ze nie je chyba v nom ale vo mne, ze to nechapem. Keby to bolo naopak, bol by som znamy ja a nie Saudek :-) Ale napriek tomu vsetkemu, ked sa chcem dostat dalej, tak nad tymito vecami rozmyslam a take otazky mi koluju hlavou...

1) Otazka prva pre teba - ci si vsetko robil uplne zamerne ci nieco len naozaj bolo ako bolo a nechcelo sa ti s tym viac zapodievat :-))) ale to ze nechcelo to vidim pravdepodobne tak na 1% :-)

2) Otazka druha - na druhych, ci vsetkym co tu dole boli uplne vsetko sedi? Ak nesedi tak maju respekt a hanbia sa vyjadrit co len nazor (nemyslim kazat ti daco robit inac ci kritizovat co si zrobil), proste jednoducho dat aj spatnu vazbu ze im nesedi to a to? Lebo ja osobne by som chcel uprimne pocut nazory aj v stadiu ak by som mal byt teoreticky znamy a dobry ako Picaso :-)) Lebo uverit vlastnej dokonalosti nie je pre nikoho a ani pre mna stimulujuce.

Mne to ze hruska je v okraji z polovice nevadi (aj ked z mojho prosteho naturalneho pohladu by som ju dal celu dnu) ale nechapem ze je natlacena na pipku ktora by mi so vsetkym naooklo sekla tam do stredu kde je vtedy, keby tam hruska nebola ... ale ak tam uz hruska je, posunul by som to cele od nej vsetko doprava, aby malo vsetko nejaky ten kusok vlastneho miesta a nebolo nic natesno na ukor prebytku miesta inde... a tiez ta jama v zadnej linii cierneho pozadia... kole mi oci, necakam rovny horizont, ani symetriu ale lezernost rovnak ako je tu, ale nie prave taku dieru a jamu v tom pozadí ako je tam teraz, lebo ma to odputava od hlavneho motivu ktorym tu je uz dost veci...

Dve relativne malickosti mi teda nedovolia stravit úplne v pohode dielo, kde mi sedi a paci sa inac uplne vsetko (prevedenie, patina, farby, zobrazene vecí). A preto ak par slovami zareagujes, budem velmi povdacny. Neber to ako kritiku ale diskusiu k veci a dotaz od menej zdatného, skúseného a hlavne menej umelecky tvoriaceho fotografa. A dúfam že nevadí ak sa spytam sa na vec aj Mira Simka a Komu, obaja verim ze sa vyjadria uprimne ked som to ja uz takto nacal a obaja verim ze od srdca pocitovo, bez predsudkov zo sablon a pouciek... tak ich zatial ja osobne poznam.
Ahoj...no tak za prve. Urcite nie som clovek s gloriolou ktory chyby nerobi...ako zivotne, tak aj fotkove :) To za prve. Tiez som technik a co sa jedna komponovania, tak dost o fotke premyslam. K tejto konkretnej: najviac mi na nej prave sedi ta seknuta hruska :) aj napriek doskriabanemu ramu, ktory cez nu ide. V podstate zatisia fotim rad, clovek ma na ne dostatok casu...kazda chybicka sa rata. Co sa jedna tych ostatnych veci na fotke, nie je to bohuzial prirodzene zatisie. Vedel by som si to predstavit odfotene v starej chalupe, na stole v pozadi so svetlom z maleho, dreveneho okna. Bohuzial, tu mam iba plastovky a tieto ´hrane´ zatisia vznikaju na prikrytom stoliku z IKEi. Prevedenie tejto fotky a kompozicie mam asi 10 dalsich zaberov...vybral som vsak tento...najviac mi ´sedel´. Co sa jedna diery v pozadi...nevravim, urcite by to vyzeralo dobre a mozno lepsie bez nej. Je len otazkou autora, v akom rozpolozeni sa nachadza a co vlozi. Mal som jednoducho chut na hrusku :)

Co sa jedna autorov, hlavne na portali artlimited, tam beriem ich umenie bezvyhradne. Nejako sa nesprtam v tom, ci kompo, zrno atd. Najdolezitejsi je pre mna pocit. Predsa len fotka ako taka, je cast umenia. Napriklad uz si odvykam(aj ked sem-tam vinimku urobim) davat exif. Ludia sa potom chytaju veci zaoberajucimi sa ´technickou´ strankou fotky a zabudaju, ze hodnotime v prvom rade vysledny inpakt. Preto komenty typu: ale tk mohla byt lepsia su pre mna irelevantne. Tu hodnotime fotky velkosti 250kb a niekedy ani to nie. A ked to ma uz zrno, alebo CB, tak uz ako by sme zabudali, ze az velky format ukaze pravdu. A to zrno dava prave ten ´filing´. To len tak napriklad... ;)
Takze normalne...v pohode sa pytaj-te, ak som na nieco odpovedal. Predsa ako autor si to svoje ´dieta´ mal obhajit...alebo mal by som si :) A taktiez...spatna vazba je velmi dolezita... Posuva!
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-09 19:18:35
Hmmm, Koma, sice dlho ale k veci a velmi pekne si to vsetko napisal. Prave preto som oslovil teba lebo rozmyslas srdcom... vyjadril si sa dostatocne jasne, nie celkom presne ale naznacil si odpoved. Cosi sa aj podla tvojich pocitov nenachadza celkom na ´tvojom´ mieste ale ako som aj naznacil, znameho autora a umelcca tolerujeme bez analyzy. Ja v zasade tiez a mam vytypovanych ludi kde mam ovela sirsie mantinely a viem ze im mozem doverovat a z ked mi cosi nesedi, ze to spravidla aj im, ale nemali podmienky a ide o kompromis. A tu sa ale daju veci presunut a tak mi nedalo a spytal som sa.

Aby som nevyzeral uplne od veci, zopakujem ze aj ja sa snazim vnimat v prvom rade pocitovo ako ty a mozno som sa nevyjadril jasne, ale keby ma to neoslovilo vobec tak nie som tu a nediskutujeme o tom. Ale popri vatsine pozitivnych pocitov co su u Noika standartom, sa mi vo vnimani aj bez uvazovania este cosi prieci a viac ako tebe. Chcel som vediet ci ty to vobec necitis? Vysvetlil si, pochopil som, si niekde medzi a teda to co vnimam ja ty vnimas ovela jemnejsie, menej rusivo a tak ta to nepozastavi.

Ja som duševne a emocionálne žijúci človek a vnútrom básnik a takym sa nadava ze to su umelecke a zivelne typy, ja zivelne zijuci iste som, ale umelcom sa necitim . Som po stranek racia na pocudovanie zas sucasne aj silne technicky, prakticky a racionalne mysliaci clovek a matematiku som sa nikdy neucil ani nebvenoval sa jej a vzdy ju zvladal lavou trukou a aj pracujem ako technik... a tak som aj vo fotografii clovek kompromisu. Snazim sa vyslovene riadit v prvom rade pocitmi, ale na urovni kde sa pocitovo najdem, tam este dalej pokracujem a skumam aj technicku a kompozicnu dokonalost prevedenia a prejavu emocii. A tak urcite veci maju u mna aj v emocionalne zijucom zivote naopak system a dobre prepracovanú logiku a praktickú opodstatnenost. A to je asi vyčerpavajuco vsetko. Vratim sa este precitat vyjarenie kolegov.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-09 18:41:22
Jeeezis ten koment, neslo to kus strucnejsie? On chudak kvoli relativne jednoduchej otazke co som sa spytal bude musiet zmazat fotku a dat ju nanovo :-( Uf idem citat ale uz mam vycitku ze za to mozem ja.
 
Koma
ocenenie redakciou 2010-02-09 14:00:20
Ahoj SteveS, ani neviem ako začať a určite ako sa poznám to zas bude stráááášne stručnéééé a Noik nás zatentuje, že čo mu tu pod fotkou vypisujeme state :) ...ja sa Ti ani neviem vyjadriť akože podľa šablón a poučiek, som tu už niekoľko krát spomínal..som nefotograf...áno čítam si tu komentáre a mnohé aj hlavne Tvoje mi otvorili oči čo sa týka komp. a TK. A fotiť ako tak cielene s vyvarovaním sa chýb som si začal len cez minulé leto( a to som mal toho ešte veľmi málo načítané). ..aj to len motýle, a tie teraz spia...ale ako som tu chodil častejšie a častejšie – fotografia ako taká mi učarovala. Som zootechnik...veď pozri na môj nick :)- ktorý vlastne celé detstvo prežil v prírode a vedomosti o nej sa na mňa nalepili aj samovoľne, láskou zvieratám, živočíchom – k ich životu, správaniu ... a potom... potom som bol konfrontovaný sám so sebou ...a pracoval som 6 rokov ako roboš - pre všetko-na takej linke, kde by mnohí nevydržali ..Ty si to kúpiš už zabalené , zmrznuté a hodíš na pekáč ( Jahňatá, králiky , morky ) ..áno, vždy som mal hrubé porušenia pracovnej disciplíny...vtedy keď som odmietal pracovať na začiatku tej linky- asi vieš dobre o čom píšem. A prečo to píšem? Lebo nie som nejaký študovaný kunsthistorik...ktorý do detailov fundovane rozoberá nejaké dielo, alebo skúsený fotograf . Vždy sa snažím k fotkám vyjadriť pocitovo, to je u mňa prvoradé ...ale vieš veľmi dobre sám , že vyjadriť slovne svoje pocity ... tak aby ich druhí pochopili a nebol človek na smiech...nie je vôbec ľahké a nedá sa to spraviť jednou vetou , tak ako komp., Tk. Čo sa týka autora- Ja osobne si ho veľmi vážim, má svoj charakteristický rozpoznateľný autorský rukopis..ktorý mne osobne padol veľmi do oka ( spracovaním, prevedením, názvom, myšlienkou, symbolikou, jemnou farebnosťou, formátom, ..aj hudobným linkom ktorým vie veľmi vhodne svoju fotku doplniť.... )Myslím, že veľmi dobre vie čo robí, čo kde položí a má alebo pokúša sa to premyslieť do detailov aby jeho fotka čo najviac na diváka zapôsobila. To že ja ako divák sa len pozriem a pôsobí to na mňa tak ako je a nepotrebujem alebo neviem nad tým fumigovať a rozoberať ( ako keď abstraktné diela Ťa oslovia svojou farebnosťou a skladbou, vzájomným prelínaním farieb + vhodne doplneným názvom = a nemusíš si lámať hlavu čo to je, čo tým chcel autor povedať- pôsobí to tak ako to je..bez významu, bez zmyslu )...alebo druhá vec: pokúsiť sa nájsť...hoc aj mylne ale len tak sám pre seba nejaký význam, zmysel...ľudia sme už takí - že ho ( zmysel) vo všetkom hľadáme a všetko čo robíme ho musí mať, pre niekoho je to nepochopiteľné...spraviť niečo len tak, len tak, len tak... Neviem ako ďalej..musím si znova prečítať, čo si vlastne písal lebo mám pocit..že som hóóódne odbočil :-)...no už som späť: myslím, že máme rovnaké pocity, ale ja som ich nerozoberal a v podstate mi na fotke nevadia, ale sú tam ..jemne , podvedome tak ako píšeš. ANO. Možno by som trošku ten fajkový napchávač či čo to je prisunul..len kúsok smerom nižšie + do pdr ale tak aby nestratil kontakt s ostatnými vecami...ten kontakt by tam mal byť aj ostatných vecí s hruškou. Diera vzadu ...pocitovo môže klať oči ako hovoríš, ale nebolo by to zas monotónne? Autor ju tam nechal, náhodne alebo chcel...Buď ako on hovorí: blbôstka – len tak alebo má určite nejaký význam, niečo čo vlastne celým dielom chcel povedať...neviem, pripadá mi ako taká spoločná cesta životom, medzi dvoma útesmi, smerom do predu( do zadu)..do hĺbky fotky...aspoň ja som si to tak akože vyložil...aby som nemusel nad tým fumigovať. Ale áno, môže tam vizuálne veľa ľudí to aj rušiť. Tak neviem. Ja myslím, že sú to veci také už osobnejšieho rázu, či už tie javorové listy a či hrušky, ktoré noik tak rád používa. Ja to vidím ako ich osobný životný vzťah, on + jeho manželka, strom = život, ako visíme na jednotlivých konárikoch aj spoločne na jednom a tesne vedľa seba , a hrušky niečo podobné. Ak by mi niekto ukázal túto fotku ( s tým že už ako tak poznám autorovu tvorbu) a povedal : čo najkratšie sa vyjadri , tak by som asi povedal: spoločné životné neresti a radosti a slasti a lásky..... ;-) koniec koncov: všetko TO vyjadril fotkou, myslím- že TO je tiež jedna jeho veľká láska. A prečo? Tu nájdeš odpovede, podotýkam ...sú to len moje pocity, a každý ma iné - svoje, a môžu byť aj kľudne milné...nič vážne sa predsa nedeje:
Už len fajka mu chýba :-)

https://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=91263&autor_id=491

Hrušky, život.. vzájomný vzťah, láska ;- )

https://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=33306&autor_id=491

Ona..a jej láska k nemu, nežný dotyk, pohladenie, milé slovo.. čo ho v živote drží ,, nad vodou “.. *-)

https://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=32601&autor_id=491

To je asi tak v ,, skratke “ všetko :) ... Dúfam, že som Ťa nesklamal, možno som zas šelikade odbočoval ale snažil som sa k veci ;) P.s. poslednú dobu mi to nejako nechce písať :( ..ale to je len odraz iných momentálnych životných stresov a osobnej nespokojnosti :( ...no snažil som sa, nabudúce sa polepším :-) A Teba si tiež mimoriadne vážim, za všetky tie rady – ktoré tu začínajúcim autorom rozdávaš, že sa Ti to nelení, že ich vieš slovne povzbudiť...a tak celkovo ako TU na stránke vystupuješ a pôsobíš. Čaute ..chalani !!! ..mali by sme už niekde spolu skočiť na pivo, ste tak strašne po svete rozlezení, ale tak pekne..pekne ;-)))
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-09 07:35:07
Ty osobne nemusis davat odpovedat na moj dlhy koment a duplovat ho, ja sa vratim aj sam, dik:-)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-09 07:31:57


Koma ahoj, prepac ze zdrzujem, mam tu na teba jeden vazny/usmevny dotaz a bol by som velmi povdacny, keby si sa k veci tak ako ty najlepsie vies vyjadril, vdaka.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-09 07:31:21


Miri ahoj, prepac ze zdrzujem, mam tu na teba jeden vazny/usmevny dotaz a bol by som velmi povdacny, keby si sa k veci tak ako ty najlepsie vies vyjadril, vdaka
.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-09 07:28:51
Ahoj Noik, vnimam ta od zaciatku ako som tu a tvoje veci sa mi bud velmi pacia alebo niektorym neviem prist na chut. Ale snazim sa pre seba veci a pocity analyzovat a rad by som aj tu pochopil to co nechapem. Toto foto sa mi neprieci celkom, ale dve drobnosti ma rusia, kompozicne. A rozmyslam, ci vsetkym co to pochvalili ale nikto sa neozval ako ja, ci su s tym uplne stotoznení alebo len maju respekt (ako aj ja) voci tomu ze ide o znameho a oceneneho autora?

Neviem az aku vahu ako autor uzivas, ale mam pocit ze velku. Mam(-e) vzdy respect pred umenim ktore sa vseobecne uznava aj ked mu celkom nerozumieme a nesedi nam. Ja (my) nebudem kecat Saudkovi ani tebe, ze má zlú kompoziciu, tonalitu, nadych ci atmosferu :-))) lebo viem, ze autor takej urovne uz nerobi kompozicne chyby, jednoducho urobi vsetko presne tak ako to on chce, resp. citi. A ked to mne nesedi, viem ze nie je chyba v nom ale vo mne, ze to nechapem. Keby to bolo naopak, bol by som znamy ja a nie Saudek :-) Ale napriek tomu vsetkemu, ked sa chcem dostat dalej, tak nad tymito vecami rozmyslam a take otazky mi koluju hlavou...

1) Otazka prva pre teba - ci si vsetko robil uplne zamerne ci nieco len naozaj bolo ako bolo a nechcelo sa ti s tym viac zapodievat :-))) ale to ze nechcelo to vidim pravdepodobne tak na 1% :-)

2) Otazka druha - na druhych, ci vsetkym co tu dole boli uplne vsetko sedi? Ak nesedi tak maju respekt a hanbia sa vyjadrit co len nazor (nemyslim kazat ti daco robit inac ci kritizovat co si zrobil), proste jednoducho dat aj spatnu vazbu ze im nesedi to a to? Lebo ja osobne by som chcel uprimne pocut nazory aj v stadiu ak by som mal byt teoreticky znamy a dobry ako Picaso :-)) Lebo uverit vlastnej dokonalosti nie je pre nikoho a ani pre mna stimulujuce.

Mne to ze hruska je v okraji z polovice nevadi (aj ked z mojho prosteho naturalneho pohladu by som ju dal celu dnu) ale nechapem ze je natlacena na pipku ktora by mi so vsetkym naooklo sekla tam do stredu kde je vtedy, keby tam hruska nebola ... ale ak tam uz hruska je, posunul by som to cele od nej vsetko doprava, aby malo vsetko nejaky ten kusok vlastneho miesta a nebolo nic natesno na ukor prebytku miesta inde... a tiez ta jama v zadnej linii cierneho pozadia... kole mi oci, necakam rovny horizont, ani symetriu ale lezernost rovnak ako je tu, ale nie prave taku dieru a jamu v tom pozadí ako je tam teraz, lebo ma to odputava od hlavneho motivu ktorym tu je uz dost veci...

Dve relativne malickosti mi teda nedovolia stravit úplne v pohode dielo, kde mi sedi a paci sa inac uplne vsetko (prevedenie, patina, farby, zobrazene vecí). A preto ak par slovami zareagujes, budem velmi povdacny. Neber to ako kritiku ale diskusiu k veci a dotaz od menej zdatného, skúseného a hlavne menej umelecky tvoriaceho fotografa. A dúfam že nevadí ak sa spytam sa na vec aj Mira Simka a Komu, obaja verim ze sa vyjadria uprimne ked som to ja uz takto nacal a obaja verim ze od srdca pocitovo, bez predsudkov zo sablon a pouciek... tak ich zatial ja osobne poznam.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-08 20:55:06


To som sa teraz dobre zasmial, si podareny, fajn zmysel pre humor. Ved sa nesmies tak opustat a neverit si :-)) Nerobil si este zatial s vrstvami?
 
noik
ocenenie redakciou 2010-02-07 18:25:12
príspevok od: Imiy
páči
...to som rad...dakujem :)
 
noik
ocenenie redakciou 2010-02-07 18:24:47
:)
;)
 
Iwn*
ocenenie redakciou 2010-02-07 11:16:13
... asi som na blbôstky :)
Tým som ale nechcela povedať, že za ´každú´ blbosť :)
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
Imiy
2010-02-05 21:46:06
páči
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
Xpeet
2010-02-05 21:44:40
:) ďakujem vidím, že som sa ešte ani ´nepostavil na štartovú čiaru´ :)... pekná fotka
 
Koma
ocenenie redakciou 2010-02-05 20:51:19
Ty to máš pod tým oknom u Vás doma vždy také pestré,zaujímavé a pekné...plné myšlienok a niekedy len tak .. blbôstok ;)...hm...ách jaj...ja tam mám furt a furt len liatinový radiátor :(
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
noik
ocenenie redakciou 2010-02-05 20:03:22
príspevok od: Xpeet
fakt pekne .. nenapíšeš aj niečo o vzniku fotky, úpravy apod. ?
Ahoj...no...tak, postup...klasicka fotka, na ktoru som pridal masku velvie...vrstvy prekryte do jednej, potom pridany kontrast asi tusim 80%....dalej vrstva CB filmu, cela fotka sla do CB a gumou som prebehol cez zapalky a hrusku aby som ich priviedol do farby.Zas vrstvy do jednej. Dalej pridanie vrstvy ramu a skrabancov...guma na 20% a skrabance odstranene z hrusky, dusatka a zapaliek. Prekrytie a zaverecne rozblurovanie v programe tiffen...
Postacujuce? ;)
 
Xpeet
2010-02-05 13:49:55
fakt pekne .. nenapíšeš aj niečo o vzniku fotky, úpravy apod. ?
 
lukas duran
2010-02-05 13:37:15
vyborni napad
 
miro simko
2010-02-05 12:42:11
...super
...farba hrušky a jej zakomponovanie dodali zátišiu výbornú dynamiku
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
Cako
ocenenie redakciou 2010-02-05 12:00:56
blbostky mam rad,fajn,ze je cas :)...vybral si si dobry hlavny objekt,hrusku :) nezvycajne..take sa mi paci
Tech. kvalita: 5 | Kompozícia: 6 | Impakt: 6 | Priemer: 5.67
 
 


Technika: Nikon D600,

Objektívy: Nikkor 85mm f/1.8D AF, Nikkor 50mm f/1.4,

Príslušenstvo: ND filtre, Statív, Holga, LOMO, Rolleiflex, Flexaret, Pentacon Six, pinhola, mobil

Pridané: 2010-02-05 11:45:22
Na kritiku: 2010-02-05 11:45:22
Miesto:pod oknom doma
Témy: montáž / koláž, zátišie
...je čas


vravim" cas na blbostky...