Hore

Nikon Z9 je najpredávanejší profesionálny fotoaparát s 57 % trhu

Image title

CSC fotoaparát Nikon Z9 je medzi vlajkovými loďami bezzrkadlovek jasným kráľom, aspoň čo sa USA týka. Zbiera výrazne kladné hodnotenia nielen v recenziách, ale aj u zákazníkov. V Spojených štátoch je nedostižným, čo sa predaja týka. V predajoch fotoaparátov hral obvykle prím Canon a Nikon, ktorého poslednou dobou vystriedalo Sony. Avšak podľa spoločnosti NPD Group sa Nikonu podarilo naozaj zabodovať s jeho vlajkovou loďou Nikon Z9 . Na poli vlajkových lodí s cenou cez 5000 USD je v USA jasnou jednotkou. Podľa prieskumu mal Nikon Z9 za prvý štvrťrok tohto roku v tejto triede naozaj veľmi vysoké 57 % trhové zastúpenie . Podľa Nikonu sú Z9 okamžite rozobrané po tom, čo vyjdú z továrne, av podstate sa nikde dlhodobo neudržia skladom. Vysoký dopyt sa stále nedarí uspokojovať, za čo môžu víťazstvá v rôznych anketách a napr. na známom DPreview dostal titul fotoaparátu roka aj najvyššie hodnotenie v celej histórii servera, 94 %. Pred pár týždňami navyše vyšiel firmware 2.0 , ktorý schopnosti fotoaparátu poslal zase o niečo ďalej. Jeho 45,7 MPx snímač tak teraz zvláda 8.3K 60p video v 12-bitovom RAWe a mnoho ďalšieho.

Zdroj: nikonrumors.com , petapixel.com

zdroj: https://www.digimanie.cz/nikon-z9-je-v-usa-nejprodavanejsi-vlajkovou-lodi-ma-vice-nez-pulku-trhu/9381?utm_source=digimanie_newsletter_weekly&utm_medium=email_article_title&utm_campaign=nikon-z9-je-v-usa-nejprodavanejsi-vlajkovou-lodi-ma-vice-nez-pulku-trhu/9381

titúlny obrázok-zdroj: https://www.dpreview.com/reviews/nikon-z9-review-a-dslr-like-stills-video-monster

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Borton
2022-06-23 20:34:15
Aspon co sa USA tyka.... 57% v USA. Tak napíste No 1 v USA a nie vseobecne. Podla mna je to nadpisom zavadzajuce. Moderne povedane, je to nekorektne.
 
fatality
2022-06-24 13:22:59
príspevok od: Borton
Aspon co sa USA tyka.... 57% v USA. Tak napíste No 1 v USA a nie vseobecne. Podla mna je to nadpisom zavadzajuce. Moderne povedane, je to nekorektne.
tak..Zdenko je Nikon fanboy.. ..to je snad z jeho
prispevkov jasne.. ..
 
gytheio
2022-06-24 17:35:11
a tak treba sa aj na cenu pozriet
 
Mgr. art.  Zdenko Dendis
2022-06-24 19:17:01
Používam značku Nikon, ale že by som bol skalný fanúšik tejto značky, tak to asi nie. Vo videu okrem Nikonu Z9 výrazne stráca na konkurenciu a tam je určite u mňa favoritom Canon. Sony fandím hlavne kvôli objektívom, ktoré ponúkajú tretie strany, avšak jeho ovládanie ma nijak neočarilo. Článok o Nikone Z9 som umiestnil na tejto stránke len preto, že sa tu tento model nijak zvlášť nespomínal. Bola tu len tlačová správa a krátky príspevok vo Fotostĺpčeku. Tento model by si vďaka svojim vlastnostiam zaslúžil mať na tomto serveri určite viac priestoru. Doteraz márne čakám na jeho recenziu. Karol Srnec ho mal na testovanie a určite mal možnosť naň urobiť samostatnú recenziu. OM1 tu mal svoju rozsiahlu recenziu, ale Nikon Z9 a Canon R3 úplne nič. Prevažná časť fotografov i na tejto stránke používa tieto dve značky. Z tohto pohľadu mi príde robiť rozsiahlu recenziu na OM1 úplne zbytočné, ale ako by niekto napísal, stále je to tá istá pesnička. Aspoň že tu bola recenzia na Fujifilm GFX100s.
 

Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.