Hore

Plný náhľad na fotky v ZPS X

Jednoduchšia a rýchlejšia práca v Plnom náhľade, využitie maximálnej plochy monitora a zároveň prístup ku všetkým funkciám Zoner Photo Studia X? Toto nám prináša Jesenná aktualizácia 2022.

Novinky týkajúce sa plného náhľadu sa udiali najmä na hornej prostrednej lište. Teraz sa tu po novom nachádza Mapa, ktorá bola predtým ukrytá pod tlačidlom Prieskumník, čo nám ušetrí pár kliknutí a uľahčí prácu. Vedľa Náhľadu ste predtým našli tlačidlo Prehliadač, ktoré sa nám presunulo na koniec hornej lišty, až za jednotlivé moduly. Prehliadač je totiž sám o sebe takým iným modulom.

Teraz sa vedľa Náhľadu nachádza po novom tlačidlo Plný náhľad (Shift + Enter). Ak označíte napríklad štyri fotografie súčasne a dáte Shift + Enter, zobrazia sa vám všetky štyri na celej obrazovke.

Výhodou je, že máte k dispozícii v Plnom náhľade aj celé ZPS X, čo znamená, že pokiaľ nabehnete myšou do okrajov, zobrazia sa vám tam panely, ktoré sa v Zoneri nachádzajú.

Nepleťte si však Plný náhľad s Fullsreenom! V prípade fullscreenu je pomerne nepraktické, že pokiaľ ZPS X ukončíte a otvoríte znova, tak sa vám otvorí opäť vo fullscreene a mnohokrát s iným nastavením panelov. Čo môže byť pomerne mätúce a ľahko sa v tom potom stratíte.

Režim Plný náhľad si toto nepamätá, takže sa znovu otvorí v Náhľade.

Novinkou je aj nastavenie pozadia v Plnom náhľade. Predvoleným nastavením je čierne pozadie, ale môžete si tu po novom nastaviť aj biele.

Otestujte si prácu v plnom náhľade v Zoner Photo Studio X na 30 dní zadarmo.


Autor: Vanda Vyoralová

Zdroj: Milujemefotografii.cz 

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia