Alexandra

Body: 0.00    Videnia: 730    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.
K tejto fotografii nie sú dostupné žiadné komentáre. Pridaj komentár ako prvý.

Komentáre a hodnotenia


Špagetka
2010-03-14 23:14:12
paci sa mi
 
stryker
2010-03-14 17:14:45
Tato fotka vznikla tak troska nahodou, ked sme boli na spolocnej prechadzke a ked som si ich pozeral dodatocne doma v pocitaci tak sa mi nesmierne zapacila. Daenis mas pravdu vela toho este o foteni neviem a postproces tiez treba mat v malicku. A to prevedenie do CB je schvalne tmavsie lebo mam kus take obdobie tak sa mi to tak hodilo.Neostrost som videl aj ja ale tiez mi tam velmi nevadila.Povodne som chcel orezat lavu cast kus ale slecne sa to tak pacilo.
 
rasto.tn
2010-03-14 15:01:53
Veľmi pekné.
 
Jozef Krajčo
externý redaktor 2010-03-14 13:17:17
OK, podme na to.. :)

[PRVY DOJEM]
krasne dievca, vetrom rozfukane vlasy, smutny vyraz v sklonenej tvary a ciernobiele prevedenie je jasna stavka autora na emocionalnu cast divaka.
Musim povedat ze u mna sa trafila..

[POD DROBNOHLADOM]
Na digital a navyse tak kvalitnu techniku je fotografia mierne rozmazana. Nepoznam autorovu tvorbu, ale ked pise ze zacina s portretmi pripisujem tento fakt CHYBE. Po prezreti exifu vidim ze mal nastavenu prioritu casu a cas 1/125 na 200mm ohnisku!!!????? To ma este viac zvadza k presvedceniu ze suvislosti okolo expozicnych hodnot a ohniska nemam autor este v malicku.. Samozrejme len dedukujem. Opak moze byt pravdou. (Kedysi sa dala kvalita fotografa odlisit od pouzitej techniky, kedze len profici si mohli dovolit davat tolko penazi do drahej techniky. Dnes uz sa to absolutne neda :))
Osobne si krochkam blahom v tej neostrosti! Avsak velmi by ma zaujimalo ci to bolo cielene..
Poznam jedneho autora ktory foti portrety aj v niekolko minutovych! casoch. To uz su velke specialitky.. Tiez sa chystam na jar to vyskusat..

[KOMPOZICIA]
Postavit krasne dievca pred objektiv, docielit rozmazane pozadie a stlacit spust nie je az take umenie. Velke amaterske publikum bude tlieskat uskami. Vytvorit vsak portret ktory zaujme uzku odbornu verejnost je tazsie. Dat vyrazovy prvok portretu je tvrdsi oriesok.
Umocnenie fotografie si dovolim tvrdit ze by sa podarilo zmenou kompozicie. Lava strana - odstranit balast a nechat vyznievat dejovu liniu rozfukanych vlasov naplno v pravej casti fotografie. Mozno to bola len nahoda, ze vetrik sa pohral s vlasmi a mozno si poloval na rozviate vlasy. Hm.. dalsi otaznik pre mna vo fotografii..

[TK]
Nuz, neostrost tu nepovazujem za chybu(aj ked teda umysel to zrejme nebol :)). Pasuje mi na umocnenie atmosfery.
Co vidim ako znacny nedostatok je absentujuca cast svetlych tonov. Fotografia je podexponovana. Nato mame na tych masinkach HISTOGRAM! Doporucujem mat zapnute stale. Na 50tke sa to da krasne so zapnutym nahladom fotografie. Na displej sa neoplati spoliehat! Takze podexponovana fotografia.

[DROBNOSTI]
Moc gombikov odvadzajucich pozornost, drobna retus na viecku by nezaskodila. BW prevod.. nuz tak viem si predstavit lepsi, ale dajme tomu.

[ZAVER]
Urcite sa tesim na krasnu Alexandru v dalsich portretovkach a hlavne na autorove podanie.
 
Harold
2010-03-14 13:12:01
Ani ta konverze do ČB se mi nezdá optimální....
 
 
Clona: F/5,6
Expozícia: 1/125 sec
ISO: 200
Fotoaparát: Canon EOS 50D
Objektív: Canon EF 70-200mm f/4L USM
Pridané: 2010-03-14 12:03:15
Na kritiku: 2010-03-14 12:03:15
Miesto:Rožňava
Témy: portrét
Pokúšam sa o prvé portréty. Všetky rady potešia.