Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Fujifilm instax SHARE SP-3 SQ

Fujifilm instax SHARE SP-3 SQ

Najnovšia tlačiarnička od Fujifilm je súčasťou ponuky zariadení pre okamžitú fotografiu. Tu si spájame hlavne s fotoaparátmi s ktorých po stlačení spúšte okamžite “lezú papierové fotografie”. Tlačiareň je alternatívou k fotoaparátom, pričom jej využitie je univerzálnejšie a širšie.

2017-12-13 06:00:00
0
657
 
 
  • 1263
    7

    Nový SnapBridge 2.0

    Prakticky v každej recenzii zrkadlovky Nikon som medzi mínusy uviedol aplikáciu SnapBridge. Nič na tom nezmenilo ani pridanie Bluetooth komunikácie. SnapBridge je aplikácia pre komunikáciu chytrého zariadenia s fotoaparátom. Dnes je to úplná samozrejmosť u všetkých značiek.

    2017-12-12 06:00:00
    1263
  • 3013
    15

    RØDE VideoMic Pro Rycote

    Kto to s videom myslí aspoň trochu vážne, nebude sa zaoberať len obrazovou, ale aj zvukovou zložkou. Každý fotoaparát natáčajúci video má vstavaný mikrofón, väčšinou stereofónny. Kvalitou zvuku však neoslní. Obmedzená je schopnosť zachytiť široký frekvenčný rozsah.

    2017-11-20 06:00:00
    3013
  • 3278
    0

    Nikon D850 - video

    Dopĺňame recenziu špičkového Nikonu D850 o video časť. Tú som nestihol, prvá zápožička bola krátka, ledva som otestoval ako novinka fotí. Nikon D850 je asi najlepšou zrkadlovkou na trhu, momentálne mu ťažko niečo konkuruje v obrazovej kvalite ale i funkčnej výbave.

    2017-11-14 06:00:00
    3278
  • 4290
    8

    Fujifilm X-E3 - generačné vylepšenie

    Rad X-E je mojím obľúbeným a z portfólia Fujifilmu najsympatickejší. Spája retro dizajn filmových hľadáčikových fotoaparátov s digitálnou technológiou do funkčného a elegantného celku. Osobne mi je bližší ako X-Pro1/X-Pro2, ktorých priehľadový hľadáčik neviem doceniť.

    2017-11-07 06:00:00
    4290
  • 3094
    7

    Loupedeck - mixážny pult pre Lightroom

    Klávesnica a myš sa ukázali ako najuniverzálnejšie vstupné zariadenia pre ovládanie počítačov. Stále je tu však snaha vyvinúť pre určité programy špecializované ovládacie zariadenia, s ktorými by sa softvér dal obsluhovať rýchlejšie a intuitívnejšie.

    2017-11-06 06:00:00
    3094
  • 7778
    67

    Nikon D850 - univerzál s vysokým rozlíšením

    Nikon D500 bol obrovským prekvapením, posunul APS-C zrkadlovky ešte o triedu vyššie. Nikon vlastne nemal tak skvele vybavený fotoaparát s plnoformátovým snímačom, až doteraz. Nikon D850 je plnoformátovou obdobou D500. Nadopovaný fullframe s vysokým rozlíšením.

    2017-10-30 06:00:00
    7778
  • 5348
    14

    Olympus OM-D E-M10 Mark III

    Nová desina vykročila smerom k začínajúcim fotografom, hlavným vylepšením je 4K video.

    2017-10-24 06:00:00
    5348
  • 7633
    63

    Nový Lightroom CC

    Pred časom Adobe vydalo tlačovú správu, že pracuje na zrýchlení obľúbeného RAW konvertora a katalogizačného programu Lightroom CC. A veru, bolo na čase. Posledné verzie boli zúfalo pomalé, čo kazilo inak pohodovú prácu s týmto programom.

    2017-10-23 06:00:00
    7633
  • 5806
    8

    Nový Google Snapseed

    Obľúbená aplikácia pre úpravu fotografií sa dočkala výrazného prepracovania. Okrem niekoľkých nových funkcií sa výrazne zmenilo najmä grafické rozhranie. Snapseed je k dispozícii pre chytré zariadenia s operačnými systémami iOS a Android. Škoda, že Google, od ktorého táto aplikácia pochádza, už nerobí desktopovú verziu pre Mac OS.

    2017-10-04 06:00:00
    5806
  • 5605
    0

    PhotoScape X

    Dnes si predstavíme fotoeditor pre počítače s operačným systémom Mac OS, konkrétne jeho neplatenú verziu. PhotoScape X má byť alternatívou k Photoshopu. Na App Store je zdarma.  Upgrade na Pro verziu stojí 32,99€, za oveľa menšiu sumu sa dajú dokúpiť sady nálepiek (stickers). Program funguje aj ako rozšírenie pre Adobe Photos.

    2017-09-13 06:00:00
    5605
  • 4913
    0

    FUJINON GF23mmF4 R LM WR

    Ponuka objektívov pre fotoaparát Fujifilm GFX 50s sa nám pekne rozrastá. Krajinkárom a fotografom architektúry doteraz chýbal poriadne širokouhlý objektív. Už je tu! Fujinon GF 23/4 R LM WR je uhlom záberu ekvivalentom plnoformátového superširokouhlého objektívu 18 mm.

    2017-09-04 06:00:00
    4913
  • 5505
    4

    FUJINON GF110mm F2 R LM WR

    Nový portrétny objektív pre zatiaľ prvú stredoformátovú bezzrkadlovku Fujifilm dokazuje, že veci sa dajú robiť poriadne hneď od začiatku, bez zbytočných kompromisov a detských chýb. Jednoducho profesionálne.

    2017-08-30 06:00:00
    5505
 
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.