Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Canon RF 85mm F2 Macro IS STM

Canon RF 85mm F2 Macro IS STM

Canon akoby s príchodom systému EOS R chytil pri navrhovaní objektívov druhý dych. A myslel pri tom aj na amatérov. Príjemným prekvapením bol už RF 35 mm F1,8 Macro IS STM. Som rád, že nebol výnimkou a Canon pokračuje v tomto smere. Chce ponúknuť amatérom objektívy so zaujímavými parametrami, pridanou hodnotou v podobe makra a to za atraktívnu cenu.

Včera
8
939
 
 
  • 728
    3

    Manfrotto Bumblebee-130 PL z radu Pro Light

    Manfrotto nie je už len výrobca statívov. Firma ponúka aj LED svetlá, batohy a brašne. Patrí pod skupinu Vitec, ktorá zastrešuje značky Lowepro, Joby, Gitzo, Lastolite atď. Niektoré z týchto značiek u nás distribuuje Olympus. Po novom bude distribuovať aj batohy a brašny Manfrotto, takže sa s nimi u nás budeme stretávať častejšie. Postupne vám predstavíme jednotlivé modelové rady a vybrané produkty.

    2020-09-28 06:00:00
    728
  • 2323
    18

    Olympus M.Zuiko ED 100‑400mm F5.0‑6.3 IS

    Poriadny amatérsky supertelezoom v ponuke Olympusu chýbal. Taký, ktorý uspokojí aj náročných fotografov. Uplatnenie nájde pri fotení zvierat, väčšieho hmyzu, rastlín, ale aj architektonických a krajinárskych detailov. Samozrejme aj pri fotení športu v exteriéri. A prekvapujúco aj pri fotení dokumentárnych portrétov.

    2020-08-31 06:00:00
    2323
  • 2749
    16

    Olympus OM-D E-M10 Mark IV

    Mark II považujem za výborný amatérsky fotoaparát, ktorý za rozumné peniaze ponúka množstvo funkcií. Mám ho prerobený na infrared.

    2020-08-24 06:00:00
    2749
  • 2075
    13

    Nikon NIKKOR Z 85 mm f/1,8 S

    Po krátkom čase tu máme v recenzii ďalší objektív pre mladý systém bezzrkadloviek radu Z. Parametrami je to najcharakteristickejší amatérsky portrétny objektív. S tým amatérskym som to trochu prehnal, ale to len preto, že je cenovo najdostupnejší. Nikkory S sú profesionálne objektívy, mechanicky aj opticky.

    2020-08-04 06:00:00
    2075
  • 2647
    28

    Nikon NIKKOR Z 14 – 30 mm f/4 S

    Jedným z novších prírastkov do radu objektívov Z je superširokouhlý transfokátor s rozsahom 14-30 mm a s konštantnou svetelnosťou f/4. Potvrdí fakt, že objektívy pre plnoformátové bezzrkadlovky sú lepšie, ako tie pre zrkadlovky?

    2020-07-28 06:00:00
    2647
  • 4425
    42

    Canon EOS 90D

    Bezzrkadlovky počtom predaných kusov už dokázateľne prečíslili zrkadlovky. Canon v nich začína mať monopol. Nechcem tým uraziť priaznivcov Pentaxu, ale predajné čísla sú neúprosné. Canon EOS-1D X Mark II a Nikon D6 sú povinnosťou, kvôli olympiáde a profíkom, čo na nej budú fotografovať. Ale prečo ešte Canon vyrába zrkadlovky, keď tak intenzívne buduje portfólio FF bezzrkadloviek a objektívov pre ne? Účtovníci to asi majú dobré spočítané.

    2020-07-13 06:00:00
    4425
  • 2934
    1

    Canon EF-S 10-18/4,5-5,6 IS STM

    Keď som začal fotografovať s digitálnou zrkadlovkou, zohnať cenovo dostupný širokouhlý objektív bolo nemožné. Dieru na trhu neskôr zaplátali Tokiny. Canonu a Nikonu trvalo pomerne dlho, kým začali vyrábať lacné superširokouhlé objektívy. Jeden som si mohol vyskúšať. Bude to veľký kompromis, alebo príjemné prekvapenie.

    2020-07-06 06:00:00
    2934
  • 3896
    23

    Canon EOS-1D X Mark III

    Canon EOS-1D X Mark III je novou vlajkovou loďou Canonu v kategórii digitálnych zrkadloviek.

    2020-06-22 06:00:00
    3896
  • 4621
    27

    Fujifilm X-T4 - vydarený upgrade

    Fujifilm X-T4 som krátko otestoval ako predprodukčnú vzorku. Tie mávajú svoje muchy i keď tá, ktorú som testoval, bola blízka produkčnému kusu. Ten mám teraz k dispozícii a môžeme sa pozrieť na to, aký je a čo dokáže prístroj, ktorý už ide do rúk zákazníkom.

    2020-06-15 06:00:00
    4621
  • 4720
    9

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (2.)

    V prvej časti recenzie sme si prebrali najmä rozdiely oproti predchádzajúcemu modelu Mark II a čo nového Mark III prináša. Je toho veľa. Najvýznamnejšie vychytávky si predstavíme v tomto pokračovaní.

    2020-05-13 06:00:00
    4720
  • 4446
    12

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (1.)

    Recenzia tohto fotoaparátu bude zameraná čisto na rozdiely oproti predchodcovi. V praxi vyskúšam väčšinu vychytávok a vylepšených funkcií. Kvôli rozsahu som recenziu rozdelil do dvoch častí. V prvej sa venujem technickým záležitostiam a v druhej praktickému fotografovaniu a natáčaniu videa.

    2020-05-11 06:00:00
    4446
  • 5040
    7

    Fujifilm X100V už naostro

    Fujifilm X100V zásadne vylepšuje to, čo priniesli jeho predchodcovia. Je toho veľa a zrazu dáva zmysel upgrade aj od posledného vydareného modelu X100F.

    2020-05-05 06:00:00
    5040
 
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.