Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Fujifilm X-H2

Fujifilm X-H2

Čím ďalej, tým menej, dostávam na otestovanie novú techniku. X-H2 je medzi novinármi žiadaná, rovnako ako X-H2s, ktorú som mal tiež na pár dní.

2022-09-28 06:00:00
7
1309
 
 
  • 1700
    10

    Fujifilm Fujinon XF150-600mm F5.6-8 R LM OIS WR

    Konečne sa aj Fujisti dočkali 600 mm superteleobjektívu. Fotografovanie zvierat je tak pre nich dostupnejšie. Ekvivalent plnoformátového 914 mm objektívu, to už je slušné priblíženie.

    2022-08-30 06:00:00
    1700
  • 3548
    93

    Týždeň s Canon EOS R3

    Týždeň je krátky čas na to, dobre spoznať akýkoľvek fotoaparát, nie ešte tak sofistikovaný, ako EOS R3. Je to však dosť času zistiť, či budete kamaráti, alebo nie.

    2022-08-18 06:00:00
    3548
  • 2524
    45

    Samyang 14mm 2.8 AF (Sony) - recenzia

    Ultra-širokouhlý objektív je niečo, čo nesmie chýbať vo výbave žiadneho fotografa krajiny, architektúry, či reportáže. Či už potrebujeme zachytiť širší uhol plánovanej scény, alebo len zvýrazniť popredie, “širokáč” je na to ideálnym nástrojom. Na trhu so širokouhlými objektívmi pre bezzrkadlovky v dnešnej dobe už nie je tak chudobný výber ako kedysi. Zvlášť pre značky, ktoré sa pohybujú vo sfére bezzrkadloviek už dlho, existuje veľa alternatív ku…

    2022-07-28 06:00:00
    2524
  • 1927
    4

    Canon PowerShot ZOOM

    Zariadenie ako PowerShot ZOOM netestujem bežne. Vlastne som nikdy nič podobné netestoval. Je to digitálny monokulár, jednooký ďalekohľad z možnosťou záznamu statického i pohyblivého obrazu.

    2022-07-15 06:00:00
    1927
  • 3106
    14

    Sony A7 IV - štvrtá generácia bestselleru

    Viem, že tu často frflem na svoju Sony A7 III a niektorým sa to nepáči. Ale stojím si za tým. Má niekoľko vážnych nedostatkov, ktoré často znepríjemňujú fotenie. Fotí však výborne a hlavne objektívy, ktoré mám, sú super. Aký je nástupca?

    2022-07-12 06:00:00
    3106
  • 2366
    83

    Sony FE 70-200/2,8 OIS GM II

    Svetelný telezoom je pracovným koňom profesionálneho fotografa. Univerzál pre fotenie reportáži, športu, zvierat, portrétov, ale i krajiny, architektúry a detailov.

    2022-07-06 06:00:00
    2366
  • 2694
    1

    Pár dní s Fujifilm X-H2s

    Začiatkom roku 2018 som sa zúčastnil medzinárodného predstavenia fotoaparátu X-H1 a hneď som si ho obľúbil kvôli lepšej ergonómii, akú mali vtedajšie ostatné modely radu X a bol to aj prvý model so stabilizovaným snímačom.

    2022-07-06 06:00:00
    2694
  • 3725
    6

    Panasonic Lumix DC-GH6

    Rad fotoaparátov GH je zameraný na video. Dá sa povedať, že medzi filmármi sa GH-čka stali legendou, hoci sú postavené na menšom Micro 4/3 snímači. Vždy to však boli predovšetkým hybridné prístroje, rovnako dobre fungujúce ako fotoaparát, aj ako kamera. Model GH6 je iný, jeho schopnosti prevážili využitie predovšetkým na nakrúcanie videa.

    2022-06-02 06:00:00
    3725
  • 1744
    0

    Fujifilm Fujinon GF 80mm f/1.7 R WR

    Ani základný objektív, ani portrétny a pritom nahradí obidva. Najsvetelnejší objektív pre systém GFX sa vyznačuje krásnym, ba až umeleckým bokehom.

    2022-04-27 06:00:00
    1744
  • 3859
    70

    OM SYSTEM M.Zuiko 40-150/4 PRO

    Nedávno predstavený objektív dopĺňa rad F4 transfokátorov z radu PRO. Je prvý z nich, pod hlavičkou OM SYSTEM. A podľa všetkého je z nich najvydarenejší, hoci všetky tri sú výborné.

    2022-03-29 06:00:00
    3859
  • 4569
    8

    Fujifilm Fujinon XF 23mm F1.4 R LM WR

    Nový, mierne širokouhlý, objektív pre fotoaparáty Fujifilm X prináša lepšiu obrazovú kvalitu a vyššiu rýchlosť zaostrovania, ako jeho predchodca.

    2022-03-09 06:00:00
    4569
  • 10618
    469

    Prvé skúsenosti s Olympusom OM-1

    Exkluzívne som si mohol vyskúšať Olympus OM-1 ešte pred jeho oficiálnou premiérou. Tento článok nie je recenziou. Ako dlhoročný užívateľ systému Olympus sa chcem podeliť o prvé dojmy. Je to len ďalšie menšie vylepšenie osvedčeného konceptu, alebo sú zmeny zásadné?

    2022-02-16 06:00:00
    10618
 
Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.