Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Fujifilm X-H2

Fujifilm X-H2

Čím ďalej, tým menej, dostávam na otestovanie novú techniku. X-H2 je medzi novinármi žiadaná, rovnako ako X-H2s, ktorú som mal tiež na pár dní.

2022-09-28 06:00:00
7
2311
 
 
  • 3984
    94

    Týždeň s Canon EOS R3

    Týždeň je krátky čas na to, dobre spoznať akýkoľvek fotoaparát, nie ešte tak sofistikovaný, ako EOS R3. Je to však dosť času zistiť, či budete kamaráti, alebo nie.

    2022-08-18 06:00:00
    3984
  • 2117
    4

    Canon PowerShot ZOOM

    Zariadenie ako PowerShot ZOOM netestujem bežne. Vlastne som nikdy nič podobné netestoval. Je to digitálny monokulár, jednooký ďalekohľad z možnosťou záznamu statického i pohyblivého obrazu.

    2022-07-15 06:00:00
    2117
  • 3465
    14

    Sony A7 IV - štvrtá generácia bestselleru

    Viem, že tu často frflem na svoju Sony A7 III a niektorým sa to nepáči. Ale stojím si za tým. Má niekoľko vážnych nedostatkov, ktoré často znepríjemňujú fotenie. Fotí však výborne a hlavne objektívy, ktoré mám, sú super. Aký je nástupca?

    2022-07-12 06:00:00
    3465
  • 2976
    1

    Pár dní s Fujifilm X-H2s

    Začiatkom roku 2018 som sa zúčastnil medzinárodného predstavenia fotoaparátu X-H1 a hneď som si ho obľúbil kvôli lepšej ergonómii, akú mali vtedajšie ostatné modely radu X a bol to aj prvý model so stabilizovaným snímačom.

    2022-07-06 06:00:00
    2976
  • 3939
    6

    Panasonic Lumix DC-GH6

    Rad fotoaparátov GH je zameraný na video. Dá sa povedať, že medzi filmármi sa GH-čka stali legendou, hoci sú postavené na menšom Micro 4/3 snímači. Vždy to však boli predovšetkým hybridné prístroje, rovnako dobre fungujúce ako fotoaparát, aj ako kamera. Model GH6 je iný, jeho schopnosti prevážili využitie predovšetkým na nakrúcanie videa.

    2022-06-02 06:00:00
    3939
  • 10968
    469

    Prvé skúsenosti s Olympusom OM-1

    Exkluzívne som si mohol vyskúšať Olympus OM-1 ešte pred jeho oficiálnou premiérou. Tento článok nie je recenziou. Ako dlhoročný užívateľ systému Olympus sa chcem podeliť o prvé dojmy. Je to len ďalšie menšie vylepšenie osvedčeného konceptu, alebo sú zmeny zásadné?

    2022-02-16 06:00:00
    10968
  • 3267
    22

    Fujifilm GFX 50S II

    Túto recenziu by som mohol napísať bleskovo. Popis dizajnu, ergonómie a funkcionality by som prebral z recenzie GFX 100R a časť o obrazovej kvalite z recenzie GFX 50R. A vlastne tak aj čiastočne urobím. Pozrieme sa ale na to, ako sa novinka od zmienených modelov odlišuje.

    2021-10-29 06:00:00
    3267
  • 4024
    7

    Fujifilm GFX 100s

    Fujifilm GFX100 má najlepší snímač, aký som testoval. Ergonómia tohto prístroja za 10 000€ ale nezodpovedá profesionálnej triede. Fujifilm to vie aj lepšie. Dôkazom toho je novinka GFX100s. S rovnakým 100Mpx snímačom, ale s menším telom a hlavne lepšou ergonómiou.

    2021-03-30 06:00:00
    4024
  • 4074
    2

    Panasonic Lumix DC-G100

    Situácia okolo Covidu nás donútila viac pracovať z domu. To sa prejavilo na zvýšenom dopyte po prístrojoch pre točenie vlogov. Panasonic sa na video špecializuje a za vlogerské by sme mohli považovať viaceré jeho fotoaparáty.

    2021-01-27 06:00:00
    4074
  • 3460
    4

    407 Mpx s Fujifilm GFX 100

    Nedávno Fujifilm vydali nový firmvér pre fotoaparát GFX 100, ktorý pridáva funkciu pixel shift. A ja som si mohol novinku vyskúšať.

    2020-12-08 06:00:00
    3460
  • 7014
    21

    Canon EOS R5

    Nie je to tak dávno, čo som otestoval Canon EOS R6, stredný model s výkonom profesionála. Bolo to veľmi milé prekvapenie. Teraz mám v rukách vlajkovú loď radu R a je predpoklad, že budem ešte nadšenejší.

    2020-12-07 06:00:00
    7014
  • 10057
    16

    Fujifilm X-S10 - praktickejší ako X-T30

    Fujifilm X-S10 je X-T30 so stabilizovaným snímačom, väčším gripom a úplne odlišným ovládaním. Fotí rovnako, točí rovnako. Preto sa v tejto recenzii sústredím na rozdiel v ovládaní.

    2020-11-23 06:00:00
    10057
 
Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.