Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Fujifilm X-S10 - praktickejší ako X-T30

Fujifilm X-S10 - praktickejší ako X-T30

Fujifilm X-S10 je X-T30 so stabilizovaným snímačom, väčším gripom a úplne odlišným ovládaním. Fotí rovnako, točí rovnako. Preto sa v tejto recenzii sústredím na rozdiel v ovládaní.

2020-11-23 06:00:00
4
2122
 
 
  • 2077
    14

    Panasonic Lumix DC-S5 - vydarený hybrid

    Lumix DC-S5 je najnovšou plnoformátovou bezzrkadlovkou od Panasonicu. Dopĺňa profesionálne modely S1, S1R a S1H. Je to prístroj vyššej strednej triedy, menší a ľahší, ako vyššie modely. Dizajn je fádny, čisto funkčný, oko estéta nepoteší. Zato parametrami, výbavou, ovládaním a obrazovým potenciálom poteší každého.

    2020-11-02 06:00:00
    2077
  • 3571
    51

    Canon EOS R6 - príkladná stredná trieda

    V roku 2018 konečne aj Canon pochopil, že budúcnosť je v bezzrkadlovkách a predstavil nový plnoformátový systém EOS R.

    2020-10-19 06:00:00
    3571
  • 3939
    16

    Olympus OM-D E-M10 Mark IV

    Mark II považujem za výborný amatérsky fotoaparát, ktorý za rozumné peniaze ponúka množstvo funkcií. Mám ho prerobený na infrared.

    2020-08-24 06:00:00
    3939
  • 5399
    42

    Canon EOS 90D

    Bezzrkadlovky počtom predaných kusov už dokázateľne prečíslili zrkadlovky. Canon v nich začína mať monopol. Nechcem tým uraziť priaznivcov Pentaxu, ale predajné čísla sú neúprosné. Canon EOS-1D X Mark II a Nikon D6 sú povinnosťou, kvôli olympiáde a profíkom, čo na nej budú fotografovať. Ale prečo ešte Canon vyrába zrkadlovky, keď tak intenzívne buduje portfólio FF bezzrkadloviek a objektívov pre ne? Účtovníci to asi majú dobré spočítané.

    2020-07-13 06:00:00
    5399
  • 4409
    23

    Canon EOS-1D X Mark III

    Canon EOS-1D X Mark III je novou vlajkovou loďou Canonu v kategórii digitálnych zrkadloviek.

    2020-06-22 06:00:00
    4409
  • 5273
    27

    Fujifilm X-T4 - vydarený upgrade

    Fujifilm X-T4 som krátko otestoval ako predprodukčnú vzorku. Tie mávajú svoje muchy i keď tá, ktorú som testoval, bola blízka produkčnému kusu. Ten mám teraz k dispozícii a môžeme sa pozrieť na to, aký je a čo dokáže prístroj, ktorý už ide do rúk zákazníkom.

    2020-06-15 06:00:00
    5273
  • 5201
    9

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (2.)

    V prvej časti recenzie sme si prebrali najmä rozdiely oproti predchádzajúcemu modelu Mark II a čo nového Mark III prináša. Je toho veľa. Najvýznamnejšie vychytávky si predstavíme v tomto pokračovaní.

    2020-05-13 06:00:00
    5201
  • 4812
    12

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (1.)

    Recenzia tohto fotoaparátu bude zameraná čisto na rozdiely oproti predchodcovi. V praxi vyskúšam väčšinu vychytávok a vylepšených funkcií. Kvôli rozsahu som recenziu rozdelil do dvoch častí. V prvej sa venujem technickým záležitostiam a v druhej praktickému fotografovaniu a natáčaniu videa.

    2020-05-11 06:00:00
    4812
  • 5564
    7

    Fujifilm X100V už naostro

    Fujifilm X100V zásadne vylepšuje to, čo priniesli jeho predchodcovia. Je toho veľa a zrazu dáva zmysel upgrade aj od posledného vydareného modelu X100F.

    2020-05-05 06:00:00
    5564
  • 4637
    10

    Olympus OM-D E-M5 Mark III vs PEN-F

    Nový Olympus OM-D E-M5 Mark III je v podobnej cenovej kategórii, ako niekoľko rokov starý PEN-F, ktorý čoskoro zmizne z pultov predajní. Do ktorého investovať?

    2020-04-15 06:00:00
    4637
  • 6057
    3

    Olympus OM-D E-M5 Mark III vs OM-D E-M1 Mark III

    Koronavírus mnohých, vrátane mňa, donútil k home officu. V prípade môjho povolania je to takmer bezproblémové, písať môžem rovnako doma, ako v redakcii.

    2020-03-25 06:00:00
    6057
  • 8982
    38

    Fujifilm X-T4 - prvé dojmy

    Opäť sa podarilo vyskúšať novinku ešte pred oficiálnou premiérou. Teraz som na ňu mal len krátke dve poobedia, takže o nejakom testovaní nemožno byť ani reči. Fotoaparát bol predprodukčný kus. Bohužiaľ som nemal žiadne informácie o špecifikácii. Fotoaparát som otestoval s objektívmi XF 16-55/2,8 a XF 50-140/2,8 OIS.

    2020-02-26 06:00:00
    8982
 
Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.