Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Fujifilm FUJINON XF18mm F1.4 R LM WR

Fujifilm FUJINON XF18mm F1.4 R LM WR

Fujifilm zapĺňa medzierky vo svojom bohatom portfóliu. Najnovším prírastkom je svetelný širokouhlý objektív, ekvivalent 27 mm, dopĺňajúci rad objektívov so svetelnosťou F1,4 a F1,2. Je to profesionálny objektív so svetelnosťou F1,4. Kompaktný, ľahký a s pekným bokehom.

2021-07-08 06:00:00
0
736
 
 
  • 2132
    7

    Fujifilm GFX 100s

    Fujifilm GFX100 má najlepší snímač, aký som testoval. Ergonómia tohto prístroja za 10 000€ ale nezodpovedá profesionálnej triede. Fujifilm to vie aj lepšie. Dôkazom toho je novinka GFX100s. S rovnakým 100Mpx snímačom, ale s menším telom a hlavne lepšou ergonómiou.

    2021-03-30 06:00:00
    2132
  • 2169
    1

    Panasonic Lumix DC-G100

    Situácia okolo Covidu nás donútila viac pracovať z domu. To sa prejavilo na zvýšenom dopyte po prístrojoch pre točenie vlogov. Panasonic sa na video špecializuje a za vlogerské by sme mohli považovať viaceré jeho fotoaparáty.

    2021-01-27 06:00:00
    2169
  • 2573
    4

    407 Mpx s Fujifilm GFX 100

    Nedávno Fujifilm vydali nový firmvér pre fotoaparát GFX 100, ktorý pridáva funkciu pixel shift. A ja som si mohol novinku vyskúšať.

    2020-12-08 06:00:00
    2573
  • 4725
    21

    Canon EOS R5

    Nie je to tak dávno, čo som otestoval Canon EOS R6, stredný model s výkonom profesionála. Bolo to veľmi milé prekvapenie. Teraz mám v rukách vlajkovú loď radu R a je predpoklad, že budem ešte nadšenejší.

    2020-12-07 06:00:00
    4725
  • 6326
    16

    Fujifilm X-S10 - praktickejší ako X-T30

    Fujifilm X-S10 je X-T30 so stabilizovaným snímačom, väčším gripom a úplne odlišným ovládaním. Fotí rovnako, točí rovnako. Preto sa v tejto recenzii sústredím na rozdiel v ovládaní.

    2020-11-23 06:00:00
    6326
  • 5282
    14

    Panasonic Lumix DC-S5 - vydarený hybrid

    Lumix DC-S5 je najnovšou plnoformátovou bezzrkadlovkou od Panasonicu. Dopĺňa profesionálne modely S1, S1R a S1H. Je to prístroj vyššej strednej triedy, menší a ľahší, ako vyššie modely. Dizajn je fádny, čisto funkčný, oko estéta nepoteší. Zato parametrami, výbavou, ovládaním a obrazovým potenciálom poteší každého.

    2020-11-02 06:00:00
    5282
  • 6674
    51

    Canon EOS R6 - príkladná stredná trieda

    V roku 2018 konečne aj Canon pochopil, že budúcnosť je v bezzrkadlovkách a predstavil nový plnoformátový systém EOS R.

    2020-10-19 06:00:00
    6674
  • 6732
    16

    Olympus OM-D E-M10 Mark IV

    Mark II považujem za výborný amatérsky fotoaparát, ktorý za rozumné peniaze ponúka množstvo funkcií. Mám ho prerobený na infrared.

    2020-08-24 06:00:00
    6732
  • 7311
    42

    Canon EOS 90D

    Bezzrkadlovky počtom predaných kusov už dokázateľne prečíslili zrkadlovky. Canon v nich začína mať monopol. Nechcem tým uraziť priaznivcov Pentaxu, ale predajné čísla sú neúprosné. Canon EOS-1D X Mark II a Nikon D6 sú povinnosťou, kvôli olympiáde a profíkom, čo na nej budú fotografovať. Ale prečo ešte Canon vyrába zrkadlovky, keď tak intenzívne buduje portfólio FF bezzrkadloviek a objektívov pre ne? Účtovníci to asi majú dobré spočítané.

    2020-07-13 06:00:00
    7311
  • 6214
    25

    Canon EOS-1D X Mark III

    Canon EOS-1D X Mark III je novou vlajkovou loďou Canonu v kategórii digitálnych zrkadloviek.

    2020-06-22 06:00:00
    6214
  • 7845
    27

    Fujifilm X-T4 - vydarený upgrade

    Fujifilm X-T4 som krátko otestoval ako predprodukčnú vzorku. Tie mávajú svoje muchy i keď tá, ktorú som testoval, bola blízka produkčnému kusu. Ten mám teraz k dispozícii a môžeme sa pozrieť na to, aký je a čo dokáže prístroj, ktorý už ide do rúk zákazníkom.

    2020-06-15 06:00:00
    7845
  • 6336
    9

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (2.)

    V prvej časti recenzie sme si prebrali najmä rozdiely oproti predchádzajúcemu modelu Mark II a čo nového Mark III prináša. Je toho veľa. Najvýznamnejšie vychytávky si predstavíme v tomto pokračovaní.

    2020-05-13 06:00:00
    6336
 
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.