Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Manfrotto NX kolekcia

Manfrotto NX kolekcia

Olympus sa minulý rok stal autorizovaným dovozcom brašien Manfrotto. Väčšinu kolekcií sme si už predstavili. Dnes si predstavíme kolekciu NX, ktorá sa od nich odlišuje.

2021-01-11 06:00:00
9
1043
 
 
  • 1894
    4

    407 Mpx s Fujifilm GFX 100

    Nedávno Fujifilm vydali nový firmvér pre fotoaparát GFX 100, ktorý pridáva funkciu pixel shift. A ja som si mohol novinku vyskúšať.

    2020-12-08 06:00:00
    1894
  • 2677
    10

    Canon EOS R5

    Nie je to tak dávno, čo som otestoval Canon EOS R6, stredný model s výkonom profesionála. Bolo to veľmi milé prekvapenie. Teraz mám v rukách vlajkovú loď radu R a je predpoklad, že budem ešte nadšenejší.

    2020-12-07 06:00:00
    2677
  • 3891
    6

    Fujifilm X-S10 - praktickejší ako X-T30

    Fujifilm X-S10 je X-T30 so stabilizovaným snímačom, väčším gripom a úplne odlišným ovládaním. Fotí rovnako, točí rovnako. Preto sa v tejto recenzii sústredím na rozdiel v ovládaní.

    2020-11-23 06:00:00
    3891
  • 3178
    14

    Panasonic Lumix DC-S5 - vydarený hybrid

    Lumix DC-S5 je najnovšou plnoformátovou bezzrkadlovkou od Panasonicu. Dopĺňa profesionálne modely S1, S1R a S1H. Je to prístroj vyššej strednej triedy, menší a ľahší, ako vyššie modely. Dizajn je fádny, čisto funkčný, oko estéta nepoteší. Zato parametrami, výbavou, ovládaním a obrazovým potenciálom poteší každého.

    2020-11-02 06:00:00
    3178
  • 4640
    51

    Canon EOS R6 - príkladná stredná trieda

    V roku 2018 konečne aj Canon pochopil, že budúcnosť je v bezzrkadlovkách a predstavil nový plnoformátový systém EOS R.

    2020-10-19 06:00:00
    4640
  • 4828
    16

    Olympus OM-D E-M10 Mark IV

    Mark II považujem za výborný amatérsky fotoaparát, ktorý za rozumné peniaze ponúka množstvo funkcií. Mám ho prerobený na infrared.

    2020-08-24 06:00:00
    4828
  • 6188
    42

    Canon EOS 90D

    Bezzrkadlovky počtom predaných kusov už dokázateľne prečíslili zrkadlovky. Canon v nich začína mať monopol. Nechcem tým uraziť priaznivcov Pentaxu, ale predajné čísla sú neúprosné. Canon EOS-1D X Mark II a Nikon D6 sú povinnosťou, kvôli olympiáde a profíkom, čo na nej budú fotografovať. Ale prečo ešte Canon vyrába zrkadlovky, keď tak intenzívne buduje portfólio FF bezzrkadloviek a objektívov pre ne? Účtovníci to asi majú dobré spočítané.

    2020-07-13 06:00:00
    6188
  • 4885
    23

    Canon EOS-1D X Mark III

    Canon EOS-1D X Mark III je novou vlajkovou loďou Canonu v kategórii digitálnych zrkadloviek.

    2020-06-22 06:00:00
    4885
  • 5894
    27

    Fujifilm X-T4 - vydarený upgrade

    Fujifilm X-T4 som krátko otestoval ako predprodukčnú vzorku. Tie mávajú svoje muchy i keď tá, ktorú som testoval, bola blízka produkčnému kusu. Ten mám teraz k dispozícii a môžeme sa pozrieť na to, aký je a čo dokáže prístroj, ktorý už ide do rúk zákazníkom.

    2020-06-15 06:00:00
    5894
  • 5465
    9

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (2.)

    V prvej časti recenzie sme si prebrali najmä rozdiely oproti predchádzajúcemu modelu Mark II a čo nového Mark III prináša. Je toho veľa. Najvýznamnejšie vychytávky si predstavíme v tomto pokračovaní.

    2020-05-13 06:00:00
    5465
  • 5039
    12

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (1.)

    Recenzia tohto fotoaparátu bude zameraná čisto na rozdiely oproti predchodcovi. V praxi vyskúšam väčšinu vychytávok a vylepšených funkcií. Kvôli rozsahu som recenziu rozdelil do dvoch častí. V prvej sa venujem technickým záležitostiam a v druhej praktickému fotografovaniu a natáčaniu videa.

    2020-05-11 06:00:00
    5039
  • 6389
    7

    Fujifilm X100V už naostro

    Fujifilm X100V zásadne vylepšuje to, čo priniesli jeho predchodcovia. Je toho veľa a zrazu dáva zmysel upgrade aj od posledného vydareného modelu X100F.

    2020-05-05 06:00:00
    6389
 
Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.