Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Canon RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM

Canon RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM

Prvý supertelezoom s bajonetom RF poskytuje veľký rozsah ohnísk, príjemnú hmotnosť, ale za cenu horšej svetelnosti.

2020-10-26 06:00:00
2
993
 
 
  • 2380
    51

    Canon EOS R6 - príkladná stredná trieda

    V roku 2018 konečne aj Canon pochopil, že budúcnosť je v bezzrkadlovkách a predstavil nový plnoformátový systém EOS R.

    2020-10-19 06:00:00
    2380
  • 3436
    16

    Olympus OM-D E-M10 Mark IV

    Mark II považujem za výborný amatérsky fotoaparát, ktorý za rozumné peniaze ponúka množstvo funkcií. Mám ho prerobený na infrared.

    2020-08-24 06:00:00
    3436
  • 5085
    42

    Canon EOS 90D

    Bezzrkadlovky počtom predaných kusov už dokázateľne prečíslili zrkadlovky. Canon v nich začína mať monopol. Nechcem tým uraziť priaznivcov Pentaxu, ale predajné čísla sú neúprosné. Canon EOS-1D X Mark II a Nikon D6 sú povinnosťou, kvôli olympiáde a profíkom, čo na nej budú fotografovať. Ale prečo ešte Canon vyrába zrkadlovky, keď tak intenzívne buduje portfólio FF bezzrkadloviek a objektívov pre ne? Účtovníci to asi majú dobré spočítané.

    2020-07-13 06:00:00
    5085
  • 4279
    23

    Canon EOS-1D X Mark III

    Canon EOS-1D X Mark III je novou vlajkovou loďou Canonu v kategórii digitálnych zrkadloviek.

    2020-06-22 06:00:00
    4279
  • 5058
    27

    Fujifilm X-T4 - vydarený upgrade

    Fujifilm X-T4 som krátko otestoval ako predprodukčnú vzorku. Tie mávajú svoje muchy i keď tá, ktorú som testoval, bola blízka produkčnému kusu. Ten mám teraz k dispozícii a môžeme sa pozrieť na to, aký je a čo dokáže prístroj, ktorý už ide do rúk zákazníkom.

    2020-06-15 06:00:00
    5058
  • 5021
    9

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (2.)

    V prvej časti recenzie sme si prebrali najmä rozdiely oproti predchádzajúcemu modelu Mark II a čo nového Mark III prináša. Je toho veľa. Najvýznamnejšie vychytávky si predstavíme v tomto pokračovaní.

    2020-05-13 06:00:00
    5021
  • 4640
    12

    Olympus OM-D E-M1 Mark III (1.)

    Recenzia tohto fotoaparátu bude zameraná čisto na rozdiely oproti predchodcovi. V praxi vyskúšam väčšinu vychytávok a vylepšených funkcií. Kvôli rozsahu som recenziu rozdelil do dvoch častí. V prvej sa venujem technickým záležitostiam a v druhej praktickému fotografovaniu a natáčaniu videa.

    2020-05-11 06:00:00
    4640
  • 5313
    7

    Fujifilm X100V už naostro

    Fujifilm X100V zásadne vylepšuje to, čo priniesli jeho predchodcovia. Je toho veľa a zrazu dáva zmysel upgrade aj od posledného vydareného modelu X100F.

    2020-05-05 06:00:00
    5313
  • 4537
    10

    Olympus OM-D E-M5 Mark III vs PEN-F

    Nový Olympus OM-D E-M5 Mark III je v podobnej cenovej kategórii, ako niekoľko rokov starý PEN-F, ktorý čoskoro zmizne z pultov predajní. Do ktorého investovať?

    2020-04-15 06:00:00
    4537
  • 5931
    3

    Olympus OM-D E-M5 Mark III vs OM-D E-M1 Mark III

    Koronavírus mnohých, vrátane mňa, donútil k home officu. V prípade môjho povolania je to takmer bezproblémové, písať môžem rovnako doma, ako v redakcii.

    2020-03-25 06:00:00
    5931
  • 8837
    38

    Fujifilm X-T4 - prvé dojmy

    Opäť sa podarilo vyskúšať novinku ešte pred oficiálnou premiérou. Teraz som na ňu mal len krátke dve poobedia, takže o nejakom testovaní nemožno byť ani reči. Fotoaparát bol predprodukčný kus. Bohužiaľ som nemal žiadne informácie o špecifikácii. Fotoaparát som otestoval s objektívmi XF 16-55/2,8 a XF 50-140/2,8 OIS.

    2020-02-26 06:00:00
    8837
  • 8541
    12

    Nikon D780 - najlepší vo svojej triede

    Nikon D750, napriek niekoľkým problémom, sa stal veľmi obľúbeným fotoaparátom. Používa sa aj profesionálne, hoci profesionálnym nie je.

    2020-02-19 06:00:00
    8541
 
Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.