blaznenie...

Body: 13.67    Videnia: 779    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.

Komentáre a hodnotenia

Zoradiť od najstarších
Koma
ocenenie redakciou 2010-03-31 01:55:23
Ten roh som tam zbadal aj ja, je tam jasný...priťahuje zrak, a ten tieň čo je na zemi ...nechcem vymýšľať nasilu, ale pripadá mi ako tieň kmeňa stromu..smreku, čo bol na tej predošlej ako odraz v tom okne. Roh by bolo najednoduchšie dať preč, som si pomyslel- že autor ho tam ponechal pravdepodobne zámerne...minieme nevšímajúc si tie správne dvere, letíme bežíme za ,, pozlátkom,, za krajším povrchom, nezamýšľame sa- nepozeráme dovnútra, krajší obal nás pritiahne, niekto narazí..ale ..čo keď niekto minie tú stenu ? možno omylom ale možno aj chceno - že sa v poslednej chvíli spamätá , a minie nedá sa pritiahnuť pozlátkom, doudierať sa o stenu, minie ju a ide popri rohu polovičkou tieňa stromu ...nájsť tie správne dvere...možno som si to len vymyslel, možno to tak autor chcel...hovoril som to už pri predchádzajúcej...ten strom je tam pre mňa veľmi dôležitý...
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-31 00:30:52


No veru, kravička priznávam sa bez mučenia že som sa čudoval, že si ešte tohto autora neobjavila. Ja mám už trošku náskok, len nie až tak veľký, teda nesmúť :-)

K foto:
Skvelé fotografické svetlo, o skvelej symbolike a myšlienke, výborne ladiacom a doplńujúcom popise ani nehovoriac... to už u teba beriem nejako ako samozrejmosť, aj keď to vôbec samozrejmosť nie je aby fotografia dokázala naozaj rovanko evokovať to všetko čo v nej chceš ty popisom a svojím sledom myšlienok objaviť... lebo u teba sa mi nestáva žeby popis pompézne predbehol fotografiu... napriek akokoľvek silnej filozofickej úvahe sú tvoje popisy a názvy stále veľmi dobre interpretované aj samotnou fotografiou a to býva takto v takej silnej dennodennej produkcii ako ty pridávaš fotky mimoriadne neobvyklé a chvályhodné.

A som rád že to môžem napísať ako nestranný pozorovateľ čo ťa nepozná a nechce len umelo navyšovať reklamu, zaslúžil by si si svojimi fotkami oveľa, oveľa vyšiu pozornosť ako sa ti dostáva. Ja by som vatšinu tvojich foto delegoval na stabilné obsadenie do top10... snáď nový systém všetko zmení, počíta sa v ńom už aj s moderátormi a tak sa fotky so symbolikou iste dostanú viac do popredia ako fotky z rodiného albumu či skúšok fotoaparátov a bleskov :-)

Ak vytknúť niečo, tak len roh natesno na pravom okraji, ak by si nechcel meniť pomer okrajov, poradím malú fintu, natiahnuť obraz ako harmoiniku ten malý kúsoček aby sa roh stratil za okrajom.

.
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 6 | Impakt: 7 | Priemer: 6.67
 
retep
2010-03-30 08:00:35
príspevok od: kotman
...hm
dik za navstevu
 
retep
2010-03-30 08:00:14
dakujem za navstevu...:-)
a do nicoho sa nenut...tak to malo byt...zastav sa ked budes mat cas...
dopln slova,ktore Ta napadnu...
ahoj
 
Koma
ocenenie redakciou 2010-03-30 01:46:04
...no minieme ich ... sa zdajú tak strašne ,, tmavé ,, a pritiahne nás skorej to pozlátko..a tam koľkokrát zostaneme po nárazoch do steny ..schúlený , skrčený..ležať v kúte, niet kam ísť len späť...a znova...ich asi minieme, a stačilo by stlačiť kľučku ..a von sa možno aj vyvalí žiariace svetlo, voľný akoby bezhraničný priestor bez steny...bez kúta ..

No tak ti poviem, svojimi zdanlivo jednoduchými až takými - keď sa laicky vyjadrím – minimalistickými alebo polominimalistickými obrazmi čo máš na svojich fotkách( mrzí ma , že som zachytil len posledné dve) + v spojení s názvom a popisom tu nastoluješ alebo pridávaš dosť hlboké filozofické životné myšlienky a otázky. ..neviem ako to lepšie napísať. Musím si nájsť niekedy čas a pozrieť sa, počítať...trochu hlbšie do Tvojej galérie. No len ten čas, niekde nájsť...Fotka: výborne...ten kontrast dvier a steny ako pozlátka je tam super. Som už dnes unavený...dobrú noc, už sa mi zatvárajú oči , aha takto ,-)
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
kotman
2010-03-29 20:55:15
...hm
 
 
Pridané: 2010-03-29 06:29:01
Na kritiku: 2010-03-29 06:29:01
Miesto:stred Europy
Témy: čierno-biela fotografia, emócie
nasich oci,dusi,zmyslov....ked pre same oslepujuce pozlatko,svetlo pritahujuce nase vedomie a podvedomie nevidime,alebo zamerne prehliadame mozno tie spravne dvere..a opakovane tisickrat narazame hlavou do steny....pre nase rozhodnutia...


co je spravne,a co nie?.....