Ferdo

Body: 5.33    Videnia: 1272    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.

Komentáre a hodnotenia

Zoradiť od najstarších
Roko_rv
2010-09-08 13:02:32
Rožňavčania sa tu este pobijú pre jedného mravca človeče :-)))))))
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-04-22 08:35:48
Ivo pozri este na tento link, aby som len nebuzeroval ale aj pomohol, napisal som presne hodnoty nastavovania doostrovania pre photoshop, na brilantne doostrenie, tu na tomto linku:

https://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=115934&reply=yes&replyId=603098#commentform

.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-04-22 04:20:24


2) Ty ale Ivo zostan v polohe kde si ... totiz mna vobec nestve tvoj iny nazor na svoju fotku, lebo ten je aj u mna PRIORITNY a PRVORADY ... ved fotky robime v provm rade pre seba a podla svojho citenia, nie opicenia sa po inych ... a tak kazdemu napisem ze ak je spokojny so svojou foto nech moj koment vobec neberie v uvahu a nech stale vyjadruje svoje emocie PO SVOJOM!

No dojalo ma to ze si mam utriet monitor, ze sa mam pozriet poriadne a ze povazujes kritiku len tak za text napisany aby som zabil cas, bez ladu a skladu, ako kritiku len pre kritiku ... vsetci ostatní (99%) mi napisu ze su velmi radi ked im napisem kritiku, lebo je opodstatnena, nenásilná a nevnucujúca a hlavne konštruktívna a posuva ich dalej ... postu nestiham vybavovat a este neprecitaných reakcii na komenty mam plny archiv za mesiac dozadu a stale mi tenm pocet rastie ... a pred par minutami som dostal priamu postu tiez v podobnom dakovnom duchu ... ale ano, to este nic neznamena... mozno prave tento jeden tvoj nazor je púre mna relevantnejsi a dolezitejsi a mal by som pisanie komentarov rychlo nechat :-)

Problem je asi v tom, ze sa mame vsetci asi pozriet poriadne a hladat co tu nie je, lebo ako pozeram ze uplne vsetci, nikto sme to neobjavili ... a komenty aj hodnotenia = 0 a keby si nebol clovek ktoreho som navstivil ako priatela, ze ho podporim a pozriem co mas nove a ak sa da, poradim zo svojho uhla pohladu a poskytnem spätnu vazbu budem mat snahu pomoct, tak tuto fotku by som normalne v poli miniatur ani nerozklikol.

Ale uistujem ta, ze ked som to uz rozklikol, takl som sa pozrel na nu poriadne a dal si na to cas ... a tiez ze keby sa ten mravec usmieval, ze by tu nebol len moje koment, ale okolo 30 az 70 ako u dobrých fotiek bývajú... ale budiz, povazuj moj nazor na nazor cloveka co veci nerozumie ale komentuje :-)

Ohladnre tvojho vysvetelnia kompozicie dodávam, ze obhajujes macko-pasa, je to ani macka ani pes. Ak to ma byt macro a motivom je len mravec co sa na teba usmieva, uz tu nemal byt zioaden konar a puk vobec, zeleny puk na polovicu a rezany okrajom je to najhorsie co si tu kompozicne riesil ... a naopak, ak ide aj o popisnost prostredia, potom to malo byt jednoznacne aj s pukom a aj okolom pelovych tyciniek primerany dostatocny odstup ... tu si nieco sledovbal a zastal na polceste a nie je to ani jedno a ani druhe a preto som napisal co som napisal ... a kolega co tomu vobec nerozumie a nie je fotograf ale peknu fotku stale dokaze ocenit ked sem tam vidi tunajsie foto dna mne ponad plece, tak som ho zavolal sa pozriet ... nerozumie tomu a prve co povedal bolo ze ta to ani makro, ani obrazok, preco tu nie je aspon ten pucik? A ze jeho syn ma take vo fotaku kopu ... mozno aspon to ta rozhybve ako spätna väzba, lebo moju nekaceptujes a toto uz nie je moja ...

prajem ti vela dobreho svetla aj fotiek, vsetko co som napisal sa tyka vyhradne tejto foto a nie tvojej osoby... ako cloveka ta mam vyslovene rad a vazim si ta a viem aj preco, poznam ta uz dost dlho ... a myslim to vsetko v dobrom a uprimne, nie so snahou ublizit ti a vymsiat ... Ivo nech sa ti dari, toto je moja posledna ´´kritika´´ v tvojej galerii, chcem zostat navzajom v tej polohe priatelstva kde sme boli aj doteraz.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-04-22 04:07:35


Ivo, ak si myslis ze moja kritika je len pre kritiku, tak prepac ze som tu len tliapal bla, bla ... mozno to je z tvojej strany pocit ze amater tebe profesionalovi uz nemoze dat nic a ani ta obohatit...

Moja snaha nielen nebola pochopená, mám pocit že si sa ju ani nesnazil pochopit, lebo si o kvalite fotky tak presvedceny, ze uz ziadna kritika by pre teba nebola konstruktivna... vidis na tejto foto ty sam nieco co by sa dalo vobec zlepsit? ja na svojich na kazdej vidim este stale dost vela chyb, ktore by som tam nechcel, aj na takych co boli fotom dna a co mali aj cez 70 komentov za den vlozenia... a neboli pridane po polnoci v protekcny a najvyhodnejsi cas ...

Ohladne doostrovania som si monitor neutrel, nemam ho od prachu a zial musim to zopakovat, toto foto po rozkliku ostre nie je, ... a ostrost tu nerozvadzam dalej, k tejto veci som sa vycerpavajuco vyjadril pod tvojou foto dvojicky/safrany aj s doporucenim clanku vo fotoskole o doostrovani a kde som aj pridal linky na porovnavacie foto pred/po co som robil ja sam tu uzivatelom s ich vlastnym foto ak reagovali tak ako ty ... ale u nich aspon bola eminentna snaha nebrat moju kritiku ako blabol sam pre seba ale rovnocene a plnohodnotne.

Ak sa tu na teba tvoj mravec usmieva, to je fajn, potom je uz jasne ze ja umeniu ani fotografii nerozumiem, lebo ja to tu nedokazem objavit, vidiet ani analyzovat :-) Ale budiz, aspon sa utesujem, ze este pre par uzivatelov, ktorí ma tu prosia o radu aj sukromnou postou som uzitocnejsi ako tebe. Hold je pravda ze su to amateri, no stal uz aj jeden priklad (necitujem meno) od profesionala, ze sa zacal na moje komenty divat inac... po praktickom priklade ked sprdol moju kritiku ku kompozicii a nazval ma kompozicnym geniom a ja som na druhy den jednu inu foto ktora tu rano svietila dokonca ako foto dna stiahol k sebe do PC a prakticky z nej urobil ukazku kompozicne, farebne aj doostrenim ako by som si predstavoval vysledok ... ten chlap (nie autor fotky, ale spominany profik) mi napisal dvojstranovy ospravedlnujuci list ... hold, kazdy to vidime inac, ale nastastie co je objektivne, dokaze presvedcit aj tych co sa subjektivne presvedcit nechcu dat...

Link na tu prerábku najdes v komentoch u foto ktore som prerobil:

https://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=99395&autor_id=3352
 
Ivo003
2010-04-19 19:11:06
Steve, ak je fotka nedoostrena po zmenseni, tak to ja lepsie doostrit neviem. Mne sa u mna zda byt ostre. Neskusal si si otriet monitor? Nevedel som, ze sa jedna o sutazny webserver. O co sutazime? Kto je porota? A ake su ceny?

Nehnevaj sa, mne zas kritika ku kompozicii. Nehovorim, ze je uno nuno, ale tebov navrhovana varianta mi nesedi. Skor by som rezal z pucika, aby neodlakaval pozornost do LHR. Capiky sa zbiehaju priamo na mravca a tym padom je v strede diania. Mravec je pointou tej fotografie. Skovava sa za capik a usmieva sa na mna. Skus sa pozriet poriadne, daj si cas a az potom hodnot.

Nevadi mi kritika, kritika posuva dalej, ale kritika len pre kritiku mi nehovori nic. Prepac.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-04-19 18:40:59
príspevok od: Ivo003
Toto je foto priamo z fotaku. Doma nemam ziaden graficky editor, iba co sa dodava s fotakom. Neostrost tam moze byt, lebo som to fotil z ruky a bol vietor.

Ivo to nie je neostrost z fotaku, to je nedoostrenie po zmenseni a po zmenseni su uplne vsetky a kazdeho fotky takto rozmydlene... ved software vyhadze pri zmensovani 90% percent pixelov! tak ako chces aby bol vysledok z toho zbytku ostry? ja to vcelku nechapem ak niekto prida na sutazny webserver do kritiky webovu fotku a nedoostri ju :-)) To je zakladný ukon pre web.

Rovnak kompouícia nie je vec editora, v podstate komponujujeme co chceme mat uz pri foteni. Ak daco nechcem mat a nenecham to na fotke, tak to tam uz ziadny editor nedorobí... preto mi kus ci celkom unika pointa tvojej odpovede ze nemas editor :-)

Ja som nepisal nic o vyrabani umelej atmosfery v editore ci o niecom podobnom :-) Reagujem len k veci, nie ze ta chcem urazit ci kritizovat fotku, snaha je dat vediet co ide aj lepsie, tot vsetko. Nechcem sa robit mudry a ked len raz napises ze presne tak to chces a je to zamer autora, to plne respektujem a nebudem pisdat zoadne rady ani späútnu vúzbu. Ak to nie je tvoja fotka, na nu ani nereagujem, je nemozne nokomnetovat vsetky fotky co len raz, co len jeden jediny den, je ich tu kazdy den 8 stran a tak by som nerad mrhal cas ak to dakomu nepadne dobre...

Preto nechapem rozhopvory mimo temy a odpovede od veci, lebo my tu jeden o voze a druhy o koze :-((
 
Ivo003
2010-04-19 16:59:18
Toto je foto priamo z fotaku. Doma nemam ziaden graficky editor, iba co sa dodava s fotakom. Neostrost tam moze byt, lebo som to fotil z ruky a bol vietor.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-04-19 14:36:53
Už druhý Ferdo dnes :-)

Tento je ale nejaky zabratý ovoniavaním a nekomunikuje :-)
Po zmenšení si už asi nedoostroval, po rozkliku to stráca ostrosť, naviasť trošku malý formát na posudzovanie TK.

Kompozične dosť nepríjemne urezané, dole aj hore peľové tyčinky na dotyk, vpravo zas pre mńa zbytočný priestor a hore najhoršie urezaný zelený puk, ktorý to výrazne oživuje a je symbolom jari, rašenia, tu ešte viac ako jahńada, lebo tá je riedka a slabá. Samotný mravec, naviac neostrý nedokáže vytiahnuť impact celej fotografii :-(

Ivo dúfam že máš rád úprimnú spätnú väzbu a že ti nezabehlo a nenase.ieš sa :-)) Lebo aj to by bola jedna alternatíva ak nie je záujem o osobný rast :-)))
Tech. kvalita: 6 | Kompozícia: 5 | Impakt: 5 | Priemer: 5.33
 
kristinas
2010-04-19 09:13:23
je pracovity ako vcelicka :DD
 
 
Clona: f 16
Expozícia: 1/80 sec
ISO: 400
Fotoaparát: Canon EOS 40D
Objektív: Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM
Pridané: 2010-04-19 06:53:01
Na kritiku: 2010-04-19 06:53:01
Miesto:Tot za domom
Témy: makro a detail, mesto, zvieratá / wildlife
Albumy: Príroda
Nedela poobede, slniecko svieti. Zasiel som za dom a cvakol som ...