Ochránca

Body: 0.00    Videnia: 930    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.
K tejto fotografii nie sú dostupné žiadné komentáre. Pridaj komentár ako prvý.

Komentáre a hodnotenia


JaroD.
2010-05-09 11:08:56
Tak kocúr prechádzal len okolo, mal namierené do lesa, určite by si na minuloročné srnča netrúfol, ale mladý srnec je ako pubertiak, musí sa pred svojou rodinkou predvádzať frajerík jeden.
Väčšina scén so zvieratami sa odohráva pre moje sklo priďaleko, koľko krát ľutujem, ako aj teraz, dostať do objektívu naraz divú mačku a srnca sa mi už asi tak skoro nepodarí.
S rysom mám tiež zážitky, vždy sú to však len náhodné stretnutia pri piršovaní, napr. uprostred mladého lesa, neskoro večer, priďaleko kde nemáš šancu nič odfotiť, možno ak budem starší tak si ho niekde vysedím.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-05-07 16:41:57
Ved som sa čudoval že čo za TK ale tušil že bude nasledovať zaujímavý príbeh. Na rysa sa mi to zdalo malé a na mačku domácu zas nezaujímavé... a tu máš, tak divá. Tú som ešte originál nezažil alebo si myslel že domáca? A prekvapuje ma že by kocúr skúšal dostať až také veľké sŕńa? Z minulého roku??? Myslel som si že to by malo rovnak ako ovca či čokoľvek iné do zimy dosiahnuť telesnú velkosť dospelca...??? A tak sa nestačím čudovať.

Ja som mal podobný nádherný zážitok dokonca s rysom, cez danieliu ruju, aj s foťákom, ale kompaktík aj ked má dobrý rozsah nemal šancu, ešte aj danielov vidno len ako malé myšky na obrovskej lúke. Ale ´dalekoihladom sa to dalo krásne pozorovať. Po západse slnka, v padajucom šere sa čosi pližilo vo vysokej trave pri lese až k hranici kde bola pred lesom ukoncena pokosene plocha... čumelo to smerom k čriede a tam to číhalo. Ani dalekohlad mi to neodhalil, bolo šero a rys hlboko pritisnutý k zemi, myslel som že líška. Stále som túžil vidieť rysa na voľno ale neveril že sa mi to podarí a dokonca v takejto akčnej kovbojke. Scena čo ty popisuješ sa opakovala asi trikrát. Len s rozdielom že ked rys vybehol na pokosenú lúku, bolo ho krásne celého vidieť. A ze superom bol statny daniel a nie srnec... so sklonenými lopatami ho nebojácne a opakovane zaháńal ať do lesa ... lenže rys si ani za frasa nedal povedať a my sme sa na posede priam zabavali a neverili vlastnym očiam ako neustale útoky opkaoval ako daniel s prehladom vyhraval a obchadzal si criedu

.
 
chribik
2010-05-05 15:13:45
ty na tych potulkach vidis veci....:-)
 
retep
2010-05-05 15:04:15
musel to byt zaujmavy pohlad a zazitok..pre vas vsetkych zucastnenych..
 
 


Technika: Canon EOS 40D,

Objektívy: Canon EF 70-200mm f/4L USM, Tokina 11-16 f2,8 AF AT-X Pro DX,

Fotoaparát: Canon EOS 40D
Objektív: Canon EF 70-200mm f/4L USM
Pridané: 2010-05-05 08:09:07
Na kritiku: 2010-05-05 08:09:07
Miesto:Príroda
Témy: momentky, zvieratá / wildlife
Albumy: Voľná tvorba
Bežne sa mi stáva, že človek ľutuje, že nemá väčšie sklo, ako aj v tomto prípade, kedy som bol svedkom stretnutia srnčej rodinky so silným kocúrom mačky divej. 

Medzi srnu s minuloročným srnčaťom a kocúra sa postavil tento srnec a odpichovaným krokom a krátkymi výpadmi sa ho snažil zahnať.
Technická kvalita je o ničom, kvôli výrezu.