_dobrú noc_wide_reedit

Body: 13.00    Videnia: 809    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.

Komentáre a hodnotenia

Zoradiť od najstarších
haluzart
2010-01-08 18:54:41
:) ano Iné fotoportály som myslel ako Konkurencia pre e-photo.sk / a aj som to pochopil - ja na tom polnočnom ´engine´ na ephoto nešlapem_ čas pridania sa mi len hodila k názvu / nie-nie mne tu nikto nič nekritizuje ... a aj keby, tak to zmažeeem :))) ... srandu si robím / kritika boli názory na iných fotowebčách. a som za ne vďačný, veľakrát mi pomohli pozrieť sa na vec ináč
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-01-08 18:37:01
Ďakujem za totálne vyčerpávajúcu odpoveď, dal si si záležať :-) Ešte raz som sa zahľadel na to a tá štrúdla oblačnosti ma zas fascinuje, je to pekné.

Akurát si nie som istý či som dobre pochopil slovo konkurencia, lebo som ho dlho nechápal vobec, nenasiel som ti v galerii ziadne kritizovane ci dalsie fotky. Az teraz sa mi konecne rozjasnilo, myslís tym iny portál? Lebo ja som povodne tym slovom oznacil ludi tu z tohto portalu co tu tiez dali svoje fotky o polnoci a navzajom si ich obodovali a dostali sa tak do top prehladu, odkial sa uz ovela lahsie ziskavaju dalsie komenty, nazory aj hodnotenia.

Dobre svetlo aj ostatne po cely rok aj tebe.
 
haluzart
2010-01-08 18:18:20
OK_pravdivý príbeh je tocha iný:
Keď som ma nočnej oblohe zazrel žiariaci Mesiac okolo ktorého sa prevalovaly mračná, bol to pohľad až mystický. Vedel som, že ako fotnadšenec musím na to nebeské divadlo nejako zareagovať. Keďže som mal statív pripravený z predchádzajúcej vianočnej inscenovanej scénky (snímka dostupná u konkurencie:) a fotoaparát mám vždy po ruke:) nebol to žiadny problém.
Clonu som vytočil na max. číslo /F32/ lebo situácia sa dramaticky menila každou sekundou, tak nebol čas rozmýšľať či by napr. F18, F22 nebolo lepšie.
Na začiatok som vyskúšal približne pol-minútovú a potom minútovú expozíciu, ale z výsledkom som nebol spokojný (a odcloniť ma nenapadlo:).
Rozhodol som sa preto pre posledný pokus. Aparát som zapol samospúšťou a výsledný čas bol skutočne výsledkom skôr intuície (a rolu naozaj zohral aj údaj uvedený v EXIF.kolónke).
Pozrel som sa na to až teraz. Výsledný čas je 227,7s. ISO 200 (čo je v prípade D40 minimum).Pri náhľade na displej ma výsledok potešil.
Úprava spočíva v odstánení pôvodnej dráhy Mesiaca, ktorá však nebola kontinuálna, ale prerušovaná a nahradením tohto miesta fotkou Mesiaca (štandartný cvak.na.Mesiac-ňákých cca: 1/1000 F9 _55-200VR
voľne z ruky:). Táto verzia je dostupná taktiež u konkurencie. Na základe postrehov v komentároch som sa rozhodol ešte pre jednu verziu. Pôvodne som chcel nechať iba Mesiac a mračná a umiestniť ich
do 16:9 formátu. Okamžitá inšpirácia (´kopla ma múza´, alebo aj ´ zacítil jsem Aštarovu ruku, jak mě hladí po rameni´_každý si to nazve po svojom:) spôsobila, že som sa najviac kritizované svetielka v ľavo dole rozhodol prekomponovať a umiestnil ich vpravo hore a efekt znásobil ich duplikovaním. Už len z kompozičného dôvodu som otočil aj ten kostol a kúsok susednej obce.
_________________
F32_227,7s_ISO_200

/ kolónka Témy:je vyplnená formálne správne
V kontexte s linkovaným videom je môžné samozrejme chápať túto kompozíciu aj symbolicky.
Na pozadí všekozmickej Žiari (nebo taky ´zářiče´) je Mesiac, ktorý reprezentuje konšpiračné teórie -ještírci- (ľudia na Mesiac nikdy nepristáli a všetko bolo len zinscenované, pričom jedným z argumentov bolo aj, že zábery z Mesiaca /apollo.11/ sú dobré FOTKY a to, že predsa nieje možné:). Kostol je inštitucionalizovaným symbolom pre Ježiša Krista no a svetlá kozmickej lode zas technickým zástupcom mimozemských civilizácií ... alebo aj Vesmírnych ľudí:).
Práve tieto tri elementy sa totiž vo ´vesmírních lidech´ opakujú najčastejšie. / Samotný názov len dopĺňa pôvodný názov fotky a je vzhľadom k času vyhotovenia pochopiteľný:)
/ to, že fotka na ephoto.sk moc nezaujala ma neprekvapuje: je to len môj prvý experiment s nočnou fotografiou a nadhľad a humor končí pri funny-fejsíku či vygrcanom vajíčku a symbolika pri jablku
_najlepšie v kombinácii s textúrou a vignetou:)
_ yo a dík za koment:)
nech sa Ti darí
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-01-08 08:37:34
Pre mňa prekrásne a kreatívne.

Ale mimo duchaplného exifu by ma zaujímal ešte aj ten menej duchaplný ;-))
Plus rád vedel že čo je tu skladané či pridané. Ináč tie bodky vľavo hore by som ja zrušil ale aj s tým to beriem, nerušia ma zásadne.
Čudujem sa že skoro polnočná ale nenašla pochopenie u konkurencie? ;-))
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
Gino
2010-01-08 01:18:52
mno ten EXIF je fakt :-)
 
 
Clona: Aštar mi ji šeptem zdelil do ucha
Expozícia: Keď už mi bola fakt kosa, tak som to stopol sec
ISO: njn, to ISO to je to čím nás chcou ještírci ovládnout :))
Fotoaparát: Nikon D40
Pridané: 2010-01-08 01:13:03
Na kritiku: 2010-01-08 01:13:03
Miesto:_ vesmír je vraj jeden?
Témy: experiment, montáž / koláž, nočná fotografia
.klik