Hore

Fototechnika / Užívateľské recenzie

Vápeč 2017

Kopec Vápeč bol pre mňa lákadlom už dlhšiu dobu. Chcel som sa naň ísť kuknúť a podarilo sa nakoniec oveľa viac. Začalo to v deň, keď som napísal známemu Ľubovi či niečo nepodnikneme. Už dlhšiu dobu sa nám nedarí prespanie na kopci Veľký Plešivec, tak sme chceli, že či pôjdeme tam, ale od neho prišiel návrh poďme na Vápeč. Ja som znadšením súhlasil a tešil sa na deň kedy tam pôjdeme.  Nakoniec vznikol teda plán výstupu a prespania na vrchole. Kopec má 956m a z dediny Horná poruba je podľa Hikingu 1:35hod. cesty. Lubo už na kopci bol viackrát a bol prekvapený za aký čas sme kopec zdolali, pretože nám to trvalo na vrchol iba 56min., čo je pri prevýšení cca 550m s 20kg batohom celkom drina. Po príchode a oddychu sme sa zložili na mieste kde sme chceli prespať. Dreva bolo nedostatok a tak sme zabili istú dobu hľadaním, kedže bola pred nami dlhá noc. Prišiel západ slnka kedy sa naše uzávierky pretekali vo fotení.

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title
Keď západové divadlo skončilo sadli sme si k ohňu a opekali sme si prinesené vysoko kalorické jedlá( klobásky a slaninu), aby sme mali ,,lepšie,, sny.  Po čase začala prichádzať  tma, v ktorej sa na oblohe začali zjavovať hviezdy. Podmienky na sledovanie boli takmer ideálne, kedže pár dní pred naším výletom bol nov. Tak vznikli aj tieto fotky nočnej oblohy a mliečnej dráhy ponad kopec.

Image title

Image title
Ako to už býva dali sme si nejaké to pivko po fotení a uložili sme sa do spacákov. Noc bola chladná a nad ránom začal fúkať studený vietor. Neodradilo ma to však od ranného budíčka, ktorý bol spojený so sledovaním východu slnka.

Image title

Image title

Image title
Vápeč je úžasný kopec, ktorý ponúka od kríža kruhový pohľad na celé okolie pod ním. Určite doporučujem, vôbec nesklamal a to ,že sa naň vrátim beriem ako hotovú vec.

 Ďalšie fotky a články na: http://mcibulka.ephoto.sk/sk/

Zdieľajte článok
Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok