Hore

Historický deň na Devíne

Možno si niektorí z vás spomenú na článok, ktorý som písal pár týždňov dozadu o šermiaroch zo skupiny TOSTABUR. Sú to ľudia nielen šermujúci, ale aj dobovo-tancujúci, remeslu sa venujúci a celkovo históriou žijúci. A koho by nelákalo takýchto ľudí vidieť, že?

Kde sú šermiari, tam je akcia!

 

No tak to máme všetci veľké šťastie, pretože už túto nedeľu, 18.8., budeme môcť zažiť Historický deň na hrade Devín. Ukážky šermu? Áno. Dobové tance? Samozrejme. Rozprávanie o zbraniach? No jasné! Historické občerstvenie? Ehm.. asi nejaká dobová orientálna čajovňa, alebo čo. Historické záchody? No dobre, to už si vymýšľam. Ale zaručené je, že to bude krásna prehliadka dobového šermu a života v prostredí hradu Devín. A to už stojí za zmienku, no nie? A ak by to náhodou niekto nestihol v nedeľu, alebo ho to tak silno opantalo, že by mal potrebu zažiť celé to kúzlo dávnych dôb ešte raz, môže prísť aj 29.8.. Viac informácii získate na oficiálnych stránkach Tovarišstva - TOSTABUR.sk, alebo priamo na evente na facebooku (je tam aj program!).

 

 No dobre, otázka teraz vyznieva, prečo to sem celé píšem? Myslím, že dôvod je celkom jasný. Je to skvelá vec na fotografovanie! Vážne, kto mal kedy záujem vyskúšať si reportážnu fotografiu, takáto akcia je asi najideálnejšia, hlavne z dvoch prostých dôvodov:

1.) Ľudia v dave (civilisti, diváci) sú podvedome pripravení na to, že na podobnom podujatí bude všade naokolo veľa fotoaparátov, takže je oveľa menšie riziko, že po vás niekto hodí kameň pri fotení momentiek.

Ľuďom v dave až tak neprekáža, keď sú v zábere na podobnom predstavení.

2.) Šermiari sú takisto zvyknutí na zvýšenú pozornosť a fotoaparáty. No a čo je pridaná hodnota tejto akcie, nebude to iba o šerme, ale aj o živote v minulosti, takže bude veľa príležitostí na dobré zábery pekne zblíska, nebudete obmedzovaní nutnosťou stále ostávať iba v dave, aby ste sa nebodaj nedostali niekomu pod meč.

 

Aj takéto momentky sa dajú spáchať na historických akciách.

 

Takže, aby som to zhrnul: prídite sa v nedeľu 18.8. pozrieť na šermiarov na Devíne, bude tam čo fotiť. Ja tam budem určite, možno  si aj pripijeme. ;)

Autor tohto článku nemá aktuálne napísaný žiadny text o sebe

profil autora

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.