Hore

Tipy a rady pre cestovateľov

ePhotoshop vám prináša sumár drobných rád a trikov, ktoré sa v bežných turistických príručkách nedozviete. Rovnako sa tu dočítate veci, ktoré možno už ovládate, ale opakovanie je predsa matkou múdrosti...

Ilustračné foto.

Pred cestou

Bez poriadnej prípravy to skrátka nejde a ani najväčší profíci sa nevydajú na expedíciu bez štúdia novej lokality. Preto sa snažte si o danej lokalite zohnať čo najviac informácií. Internet je bezodná studnica informácií a dozviete sa tu skutočne všetko potrebné, treba si však dávať pozor na relevanciu zdrojov. Rozhodne si skontrolujte aj sekciu Photopointy. Možno vám niektorý ePhoťák-cestovateľ ušetrí mnoho pátrania a informácie budete môcť aj spolu s fotografickou inšpiráciou čerpať priamo zo skúseností iného fotografa..

Pred cestou sa rozhodne oplatí poriadne sa zásobiť energiou a pamäťou. To sú dve základné veci, ktorých fotoaparáty nikdy nemajú dostatok a vždy sa minú v tých najmenej vhodných situáciách. Pre fotografa nie je horší pocit ako sa pozerať ako ostatní fotia a jemu fotoaparát smutne hlási "Battery low". Pokiaľ sa chystáte do exotickejších lokalít kde môže byť problém s energiou za zváženie stojí aj battery grip s možnosťou napájania klasickými AA batériami, ktoré sa dajú zbaliť so sebou, prípadne aj dokúpiť. Pred vycestovaním je fajn skontrolovať si aj údaje o krajine kam idete - najmä kompatibilitu s našimi EU zástrčkami. A v neposlednom rade netreba zabúdať ani na energiu pre seba. Vždy majte vo fotobatohu ľahkú cereálnu tyčinku, jablko alebo niečo čo viete, že vám doplní energiu. Zle sa fotí, keď je človek hladný.

Všetko čo sa energie týka nájdete aj u nás v ephotoshope - http://shop.ephoto.sk/40-baterie

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
DuriKe
2014-07-29 11:49:50
Ešte by som odporúčal pre cestovateľov aj na parkoviskách otvárať kufor v čo najmenšej miere. sú miesta kde zlodeji číhajú práve na takého prípady. odložíte si doklady, drahu techniku do kufra a ani neviete že ste sledovaní niekedy aj strážnou službou. kufor vám otvoria za pár sedkúnd.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované