Zdravím. Chcem kúpiť jeden z týchto dvoch objektívov. Panasonic 14-42mm f/3.5-5.6 II ASPH MEGA OIS LUMIX G Vario Panasonic 14-45mm f/3.5-5.6 ASPH MEGA OIS LUMIX G VARIO. Ak máte niekto skúsenosti s oboma objektívami a vedeli by ste poradiť,bol by som rád. Jedná sa mi prednostne o ostrosť ,rozlišovaciu schopnosť(kresbu),objektívu. Ďakujem.
Tu je môj predbežný návrh tubusu pre Helicoid objektív so šošovkou uvedenej na predchazajucej stránke. Šošovka je kombinácia skla a kovu o celkovej hmotnosti 1.5 kg. Odporúčajú mi tubus vytlačiť filamentom ASA aj keď som zvažoval Nylon, Polykarbonat, Polykarbonat s uhlikovymi vláknami. Rád by som od Vás počul radu akú zvoliť hrúbku steny tubusu značka A a B na nakrese. Ďakujem.
Helios je neostrý dosť sám o sebe. Je to o veľkej trpezlivosti a vynachádzaní postupu, ako z jeho zlých vlastností , urobiť jeho prednosť. Ja som sa ho nakoniec s radosťou zbavil. Ale pár veľmi zaujímavých fotiek som s ním urobil. Keď otočíš šošovku, tak otáčaš to isté sklo. Nedávaš tam iné sklo. Rozdiel v ostrosti (neostrosti) pred/po otočení som veru nezbadal. Ale ten vírivý efekt sa zvýraznil. A ešte jedna vec. V protisvetle keď postriekaš vodou blízku rastlinku, vieš pri troche trpezlivosti vyčarovať krásne snové fotky. Musíš sa len trpezlivo hrať so vzdialenosťami, svetlom, aj jeho uhlom a clonou pri fotení. Na otvorenej clone je fakt mäkký(snový?) s so stredom mierne ostrejším.
Mám verziu 44M6 ten je zo všetkých najostrejši. Mne sa páči decentný vírivy efekt u portrétu. Tento príklad z internetu je u portrétu už extrém. Pri rastlinkach a ďalšej umeleckej tvorbe je to ale zaujímavé
Ktorý objektív zvoliť
Chcem kúpiť jeden z týchto dvoch objektívov.
Panasonic 14-42mm f/3.5-5.6 II ASPH MEGA OIS LUMIX G Vario
Panasonic 14-45mm f/3.5-5.6 ASPH MEGA OIS LUMIX G VARIO.
Ak máte niekto skúsenosti s oboma objektívami a vedeli by ste poradiť,bol by som rád.
Jedná sa mi prednostne o ostrosť ,rozlišovaciu schopnosť(kresbu),objektívu.
Ďakujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa