Zdravím. Chcem kúpiť jeden z týchto dvoch objektívov. Panasonic 14-42mm f/3.5-5.6 II ASPH MEGA OIS LUMIX G Vario Panasonic 14-45mm f/3.5-5.6 ASPH MEGA OIS LUMIX G VARIO. Ak máte niekto skúsenosti s oboma objektívami a vedeli by ste poradiť,bol by som rád. Jedná sa mi prednostne o ostrosť ,rozlišovaciu schopnosť(kresbu),objektívu. Ďakujem.
Prečítal som asi 150 recenzií približne z desiatich int.stránok + 6-7 testovacích. Najhodnotnešia stránka podla mňa je asi (juzaphoto) od "asverusika".No ,ale aj tá má jednu chybičku ,ktorá je ale velmi podstatná,inak by bola ako píšem najlepšia.Totiž,všetky ukážky teda snímky,-fotografie (sample images)sú upravované!Všetky a pri všetkých objektívoch!To je velká chyba ,pokial test objektívu má mať nejakú výpovednú hodnotu. Môj nazor je že lepší je 14-45 tak sa to prejavilo aj v recenziách.Aspoň vo väčšine.Jediné proti je ,že je oniečo väčší a ťažší.Optickými vlastnosťami je lepší. Je objednaný a na ceste.Ďakujem za vaše názory. S pozdavom.
Čaute. Zohnal som šošovku z akéhosi vojenského pozorovacie ho prístroja. Priemer cca 105 mm a ohnisková vzdialenosť cca 200 mm. Obraz nie je obrátený takže pôjde priamo použiť. Rád by som šošovku použil na zákazkovú výrobu objektívu typu helicoid pre SONY A7S (Očakavam vynikajúcu svetelnosť pre nočné videa prírody). Viete o niekom kto by zvládol návrh aj vyhotovenie objektívu napr. 3D tlačou ? (Polykarbonat, Carbon al. Kov).
Ktorý objektív zvoliť
Chcem kúpiť jeden z týchto dvoch objektívov.
Panasonic 14-42mm f/3.5-5.6 II ASPH MEGA OIS LUMIX G Vario
Panasonic 14-45mm f/3.5-5.6 ASPH MEGA OIS LUMIX G VARIO.
Ak máte niekto skúsenosti s oboma objektívami a vedeli by ste poradiť,bol by som rád.
Jedná sa mi prednostne o ostrosť ,rozlišovaciu schopnosť(kresbu),objektívu.
Ďakujem.
Tu nájdete objektívne hodnotenia:
https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&page=obiettivi_panasonic
Najhodnotnešia stránka podla mňa je asi (juzaphoto) od "asverusika".No ,ale aj tá má jednu chybičku ,ktorá je ale velmi podstatná,inak by bola ako píšem najlepšia.Totiž,všetky ukážky teda snímky,-fotografie (sample images)sú upravované!Všetky a pri všetkých objektívoch!To je velká chyba ,pokial test objektívu má mať nejakú výpovednú hodnotu.
Môj nazor je že lepší je 14-45 tak sa to prejavilo aj v recenziách.Aspoň vo väčšine.Jediné proti je ,že je oniečo väčší a ťažší.Optickými vlastnosťami je lepší.
Je objednaný a na ceste.Ďakujem za vaše názory.
S pozdavom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom