Canon obohacuje svoju sériu domácich tlačiarní PIXMA

Spoločnosť Canon dnes obohacuje svoju sériu domácich tlačiarní PIXMA o štyri nové multifunkčné atramentové zariadenia – PIXMA MG2950, MG5650, MG6650 a MG7550 – a o prenosnú tlačiareň PIXMA iP110. Nové zariadenia boli vyrobené s prihliadnutím na pohodlnosť ovládania a dobré možnosti pripojenia. Obsahujú tiež množstvo nových funkcií, ktoré zvýšia úroveň tlače medzi pripojenými zariadeniami – od jednoduchého prístupu k fotografiám a dokumentom uloženým v cloude až po tlač prostredníctvom technológie NFC (Near Field Connectivity). Potvrdzujú tak, že séria PIXMA stojí aj naďalej v čele tlačových inovácií. Kolekciu Canon CanoScan dnes zároveň dopĺňame o dva nové skenery LiDE 120 a LiDE 220 s možnosťou skenovania do cloudu a kvalitným zobrazovaním vo vysokom rozlíšení.

Predstavujeme nové spôsoby pripojenia a tlače

Novinkou najnovších zariadení Canon PIXMA je integrácia technológie pripojenia NFC. Tlač z pripojených smartfónov bude odteraz ešte jednoduchšia: technológia PIXMA Touch & Print umožňuje tlač a skenovanie pomocou inteligentných zariadení s rozhraním NFC ich jednoduchým priložením ku kompatibilným tlačiarňam.

Spoločnosť Canon tiež aktualizovala službu PIXMA Cloud Link, aby poskytla ešte lepší prístup k fotografiám a dokumentom uloženým v cloude. PIXMA Cloud Link je dostupná cez aplikáciu PIXMA Printing Solutions alebo z displeja kompatibilnej tlačiarne. Teraz poskytuje prístup k službám Google Drive™ a OneDrive™, a tiež k existujúcim službám typu Facebook™, Evernote™, Drop Box™ alebo Twitter™. Používatelia tlačiarní PIXMA MG5650, MG6650 a MG7550 tiež môžu skenovať súbory JPG a PDF priamo do cloudových úložísk typu DropBox, Google Drive apod. – buď priamo z displeja tlačiarne, alebo prostredníctvom smartfónov a tabletov
s nainštalovanou aplikáciou PIXMA Printing Solutions.

Canon okrem toho predstavuje funkciu skenovania do e-mailu pre modely PIXMA MG5650, MG6650 a MG7550, ktorá používateľom umožní šetriť čas a odosielať naskenované dokumenty a snímky v podobe e-mailových príloh priamo z tlačiarne.

Aby sa ešte zlepšilo používanie tlače na tabletoch, Canon pridal do aplikácie PIXMA Printing Solutions odkaz na novú službu: Easy Photo Print+. Nová služba umožňuje upravovať a jednoducho tlačiť fotografie uložené v zariadení alebo v cloude z tabletu. Používateľom tiež umožňuje kreatívne narábanie s fotografiami – poskytuje množstvo šablón na tvorbu originálnych pohľadníc, kalendárov a koláží.

Vysoká inteligencia a výkon: PIXMA MG7550

Nová PIXMA MG7550 nahrádza súčasný model MG7150. Ide o špičkové multifunkčné zariadenie so šiestimi atramentmi s možnosťou fototlače, s 8,8 cm dotykovým displejom a dotykovým ovládacím panelom. Unikátny Inteligentný dotykový systém z dielne Canon v kombinácii s pripojením Wi-Fi, Ethernet a NFC umožňuje tlač aj skenovanie pomocou inteligentných zariadení.

Vďaka šesťatramentovému systému, ktorý zahrnuje čierny atrament na báze pigmentu aj farbiva spolu s azúrovou, purpurovou, žltou a sivou farbou, dokáže PIXMA MG7550 vytvárať výtlačky s plynulými prechodmi dokonca aj v prípade čiernobielych snímok. Získate tak bezokrajové fotografie v profesionálnej kvalite fotolabu dotykovom jediného tlačidla. Rozlíšenie tlače 9600 dpi a farebná tlač v kvalite fotolabu robia zo zariadenia PIXMA MG7550 ideálny model pre nadšencov požadujúcich výsledky v profesionálnej kvalite a kompaktný dizajn.

Vysokovýkonná domáca tlač: MG6650 a MG5650

Modely MG6650 a MG5650 nahradzujú modely PIXMA MG6450 a MG5550, obsahujú päť samostatných atramentových zásobníkov a sú určené pre používateľov, ktorí chcú tlačiť vysokokvalitné dokumenty aj fotografie doma. Obe zariadenia disponujú pripojením Wi-Fi a podporujú viacero bezdrôtových funkcií tlače – od kompatibility
s aplikáciou Canon PIXMA Printing Solutions pre zariadenia iOS a Android až po tlač z fotoaparátov s rozhraním Wi-Fi. Súčasťou zariadení je aj podpora Apple AirPrint™ a Google Cloud Print™.

PIXMA MG6650 je vybavená 7,5 cm dotykovým displejom TFT a PIXMA MG5650 klasickým 6,2 cm displejom TFT. Oba displeje umožňujú prístup ku všetkým menu a funkciám, čo uľahčuje tlač a skenovanie priamo zo zariadenia. Model MG6650 tiež podporuje NFC pripojenie k smartfónom a tabletom.

Možnosti pripojenia pre každého: PIXMA MG2950

PIXMA MG2950 je kompaktné multifunkčné zariadenie s Wi-Fi pripojením za veľmi prijateľnú cenu, ktoré umožňuje tlač, skenovanie aj kopírovanie. Model MG2950 je určený pre domácich používateľov, ktorí chcú tlačiť a skenovať priamo z rôznych typov pripojených zariadení či dokonca z cloudu prostredníctvom služby PIXMA Cloud Link. Súčasťou zariadenia MG2950 je aj režim Access Point Mode, ktorý umožňuje priame prepojenie s bezdrôtovými zariadeniami bez potreby internetového pripojenia.

Tlač na cestách: PIXMA iP110

PIXMA iP110 je ľahká a štíhla tlačiareň určená na prenosnú tlač, ktorá vám poskytne rýchle a kvalitné výtlačky solídne vyzerajúcich dokumentov aj atraktívnych fotografií. Model iP110 nahrádza súčasný model iP100, obsahuje množstvo nových možností pripojenia – vrátane Wi-Fi tlače a tlače z cloudu – a podporuje služby Google Cloud Print™ a Apple Air Print™ aj aplikáciu Canon PIXMA Printing Solutions.

Tlačiareň iP110 produkuje výtlačky s rozlíšením až 9600 dpi rýchlosťou 5,8 sním./min. farebne a 9,0 sním./min. čiernobielo. Bezokrajovú fotografiu formátu 4 x 6 dokáže vytlačiť približne za 53 sekúnd.

Vysokokvalitné skenovanie: CanoScan LiDE 120 a LiDE 220

Canon okrem uvedenia nových inovácií do produktovej série PIXMA obohacuje svoju sériu skenerov CanoScan o dva nové modely – LiDE 120 a LiDE 220.

CanoScan LiDE 120 je štýlový skener LiDE, ktorý nahrádza súčasný model LiDE 110. Vďaka snímaču CIS dokáže poskytnúť rozlíšenie skenovania 2400 x 4800 dpi a vytvoriť sken A4 v kvalite 300 dpi za 16 sekúnd.

Skener CanoScan LiDE 220, ktorý nahrádza model LiDE 210, obsahuje navyše piate tlačidlo EZ, umožňujúce používateľom vytvárať viacstranové dokumenty PDF bez použitia počítača. LiDE 220 tiež šetrí cenné miesto na pracovnom stole: jeho súčasťou je elegantný stojan, ktorý slúži na používanie vo vertikálnej polohe. Vďaka snímaču CIS dokáže poskytnúť rozlíšenie skenovania 4800 x 4800 dpi a vytvoriť sken A4 v kvalite 300 dpi za 10 sekúnd. Oba skenery sú napájané cez USB a dodávajú sa s bohatou ponukou softvéru, ako je aplikácia Auto Document Fix alebo Auto Photo Fix II. Majú rozhranie s jednoduchým ovládaním, ktorého súčasťou je aj tlačidlo automatického skenovania, uľahčujúce dosiahnutie požadovaných výsledkov. Oba skenery tiež umožňujú skenovanie do cloudu z počítača.

Dostupnosť

• Zariadenia PIXMA MG6650, MG5650, MG2950, CanoScan LiDE 120 a LiDE 220 budú dostupné na trhu od septembra 2014.
  • Zariadenia PIXMA MG7550 a iP110 budú dostupné od októbra 2014.

Roman Point
2014-09-20 20:38:30
Otázka. V čom je hlavný rozdiel medzi Pixma 7150 a 7550?