Kodak OLED wireless

Spoločnosť Eastman Kodak Company predstavila na Photokine prvý bezdrôtový digitálny rámik pre bežných užívateľov s technológiou Organic Light Emitting Diode (OLED). Technológia, za ktorej objavom a vývojom stojí práve Kodak, prináša doposiaľ nepoznanú ostrosť a sýtosť farieb. Okrem výrazne väčšej farebnej hĺbky prináša technológia OLED do segmentu aj markantné zmeny v dizajne rámikov, ktoré môžu

byť teraz o mnoho tenšie a pre spotrebiteľa tak atraktívnejšie.

Nový rámik disponuje displejom s uhlopriečkou 7,6" a rozlíšením 800 x 480 bodov (16:9), pričom jeho kontrastný pomer je 1:30 000! To všetko pri 180° pozorovacom uhle. O dokonalú kvalitu zobrazenia obrázkov sa starajú pokročilé technológie ako sú Kodak Perfect Touch (automatická úprava expozície, jasu a farieb) a Kodak Image Science (úprava obrázku pre zobrazenie na OLED displeji).

Odlíšiť OLED rámik od ostatných vo vystavenej ponuke Kodaku nebolo vôbec náročné. Vynikal moderným dizajnom,

ale najmä kvalitou obrazu, ktorý bol o triedu lepší než u tradičných rámikov Kodak, ktoré pritom patria medzi tie kvalitnejšie na trhu.

Vstavanú pamäť rámika s kapcitou 2GB môžete zo svojich pamäťových kariet, USB kľúčov alebo priamo z PC zaplniť

až 10.000 obrázkami. Kodak vybavil navyše svoj najmodernejší rámik Wi-Fi technológiou, ktorá umožňuje užívateľom zobrazovať na displeji fotografie z ktoréhokoľvek PC v dome alebo ponúka rovno prístup k zdieľaným obrázkom, videám a obľúbeným informačným stránkam na webe.

Kvalita zobrazenia už zdá sa nebude limitujúcim faktorom pre ďalší rozvoj týchto zaujímavých produktov, zostáva ním len vysoká cena, ktorá aj v tomto prípade nepritiahne hneď zo začiatku k OLED rámiku davy. Nový Kodak sa bude v USA predávať za 999,- USD.

Aktuálne reportáže a novinky z veľtrhu Photokina 2008 Vám prináša:

hlavný partner Ephoto
pre  Photokina 2008

Cohen
2008-09-24 10:31:44
pri tej kvalite ale ta cena nebude az tak hrozna, teda pokial to u nás obchodníci nepreženú

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-09-24 10:46:53
Ta cena je uplne neprijatelna, za to sa da dnes kupit 32´ LCD televizor s SPVA panelom a knemu aj DVD. Proste tak ako vzdy, prachaci zaplatia vyvoj a my normalne zarabajuci si taku vec kupime o 2-3 roky neskor, ked bude cena zodpovedat pouzitelnosti zariadenia. Techologia OLED je perspektivna ale zatial priserne draha. Ked sa zacali predavat prve fotoramiky stali okolo 10 000,-, dnes je to pod 3 000,- za slusny ramik.

Z kategórie