Predstavujeme FUJINON GF30mmF3.5 R WR

Kompaktný objektív s vysokým rozlíšením, ideálny pre každodenné dobrodružstvo.

Spoločnosť FUJIFILM Corporation (prezident: Kenji Sukeno) s potešením oznamuje, že koncom júla 2020 bude uvedený na trh nový objektív „FUJINON GF30mmF3,5 R WR“ („GF30mmF3.5 R WR“).

GF30mmF3,5 R WR je širokouhlý objektív s ohniskovou vzdialenosťou ekvivalentnou 24 mm (vo filmovom formáte 35 mm) a dopĺňa rad objektívov GF navrhnutých pre systém GFX Large Format*1, ktorý využíva senzor o 70% väčší ako full-frame snímač. Tento prémiový objektív bol navrhnutý s použitím pokrokových optických technológií spoločnosti Fujifilm a poskytuje úžasné množstvo detailov a kompaktné rozmery.

GF30mmF3,5 R WR je kompaktný, ľahký objektív, odolný voči poveternostným vplyvom, odolný proti prachu a vlhkosti. Použitie vnútorného zaostrovacieho systému umožňuje rýchle a tiché automatické zaostrovanie a minimalizuje „dýchanie“ zaostrenia na iba 0,05%, čo z neho robí skvelý objektív pre video.

*1 Obrazový snímač, ktorý meria diagonálne 55 mm (43,8 mm x 32,9 mm), s plochou cca. 1,7-krát väčšia ako u 35-snímača

Hlavné vlastnosti

(1) Kvalita obrazu

Objektív sa skladá z 13 prvkov v desiatich skupinách, vrátane dvoch asférických prvkov a dvoch ED prvkov. Vysoko výkonné skupiny šošoviek sú umiestnené tak, aby zvládali aberácie, najmä skreslenie a ostrosť v rohoch. Objektív je schopný rozlíšiť pôsobivé množstvo detailov, kompatibilných so 100MP senzormi.

(2) Kompaktnosť

Objektív váži iba 510g a meria 99,4mm s maximálnym priemerom 84 mm. Kompaktný dizajn navyše dobre vyváži fotoaparát GFX, vďaka čomu je ideálnym objektívom na cestovanie či street fotografiu.

(3) Výkon

Objektív používa interný zaostrovací systém, ktorý ponúka rýchle a tiché automatické zaostrovanie. Fotograf tak nezmešká žiadnu príležitosť. „Dýchanie“ zaostrovania bolo znížené na iba 0,05%, čo z neho robí skvelý objektív pre natáčanie videa. Systém AF môže sledovať objekty v konštantnom zornom uhle, aj keď sa poloha zaostrenia zmení.

(4) Odolnosť

Objektív je odolný voči nepriazni počasia na deviatich miestach, aby bol odolný voči prachu a striekajúcej vode a môže byť použitý pri teplotách až -10°C. Fotografom to ponúka istotu pri fotografovaní v nepriaznivom alebo v prašnom prostredí.

GF30mmF3.5 produktové video:

GF30mmF3.5 fotografické projekty:

Jean-Michel Lenoir / France:

Patrick La Roque / Canada:

FUJINON GF30mmF3.5 R WR

Dostupnosť: koniec júla 2020