Hore

Vapenná 2017

Vapenná alebo Roštún, ako je tento kopec často nazývaný je vrchol v Malých Karpatoch, z ktorého je neskutočný výhľad. Vrchol má výšku 752 m.n.m. a nachádza sa pri obci Plavecké podhradie. My sme sa na kopec vybrali kao inak ako na východ slnka. Po dôkladnom pozretí počasia a trase našej cesty sme ráno 9.4. vyrazili z domu. Auto sme zastavili už v spomínanej dedinke Plavecké Podhradie. Trasa začala pozvolným výstupom, kedy sa jeho strmosť časom zväčšovala. Na vrchol sme vyšli ešte po skoro po tme. Ako je vidieť na vrchole kopca je postavená veža s krížom.
Image titleImage titlePočasie vyško presne podľa predpovede a my sme netrpezlivo čakali na prvé slnečné lúče, avšak nemarnili sme čas popri čakaní sme si pofotili pár fotiek, za spevu skorých ranných vtáčat.

Image title

Image titlePrvé slnečné lúče boli úplne magické a krajina pred namy ožila farbami.Image title

Image title

Image titleMalé porovnanie rovnakej scény pred a po východe slnka.

Image title

Image titlePotom ako sme zhodnotili, že to najlepšie nám slnko už ponúklo vydali sme sa ďalej. Spravili sme si ešte menšiu túru cez vrch Klokoč až na Plavecký hrad. Po ceste nám robili spoločnosť rôzne zvieratá v lese ako aj na hrebeni. Najprekvapivejšie boli však tieto muflony, ktoré sa zrazu zjavili v lese pri nás.

Image title

Vrchol je to skutočné krásny a relatívne dostupný, keďže cesta nám trvala okolo 50min až na vrchol.Ďakujem za prečítanie a pekný deň prajem.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované