Hore

Canon EOS 77D

    Canon EOS 77D je dobre vybavený prístroj klasickej DSLR konštrukcie, jeho ergonómia je príkladná, dlhoročného užívateľa značky ničím neprekvapý, nováčik sa zorientuje, raz-dva. Vďaka plne pohyblivému (je ho možné vyklopiť a otočiť do režimu autoportrét *Selfie*) dotykovému displeju ergonómia ovládania predčí aj drahšie modely (napr. 7D II, 6D).

    Fotoaparát produkuje farebne verné obrázky plné detailov. Dynamický rozsah vo formáte RAW je veľmi dobrý, ak teda potrebujete dostať späť informácie v tmavých častiach obrazu, ani +3EV nepredstavuje problém, šum ostane na uzde, detaili zachované. Žiaľ svetlé oblasti sa často zachrániť nedajú, tu Canon oproti konkurentom naďalej stráca…

    AF systém cez menší a tmavší optický hľadáčik je na danú triedu fotoaparátu fajn, Dual Pixel CMOS AF v živom náhľade a vo videu vás očarí, je ho radosť používať.

    Zrkadlovku je možné spárovať s mobilným telefónom, k dispozícií je plná kontrola nad expozíciou, autofokusom, diaľkovo je možné ostriť aj manuálne, a to s veľkou precíznosťou. Živý náhľad reaguje svižne, spojenie s telefónom je stabilné.

    Osobne môžem 77D odporučiť každému fotonadčencovy, ktorý potrebuje bohato vybavený prístroj kompatibilný so systémom EOS. Treba ale prehltnúť horkú pilulku marketingového oddelenia spoločnosti Canon, a teda akceptovať absenciu 4K videa a ďalších viac, či menej minoritných funkcií, ktoré ostali vyhradené drahším modelom, pričom konkurencia ich v danej cenovej relácií ponúka.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
markato1
2017-11-24 17:22:39
kolega z prace ho ma a nevie si vynachvalit..predtim mal 100D,ktoru utopil bol spokojny,ale toto je uz zase niekde inde a to 100d je velmi sikovny model.Ja mam 760D co je asi predchodca..jedine co mi vadi je mensia vydrz baterie a pomalsie nacitavanie fotografii na kartu(oproti ale 7D co je zase uplne ina trieda)..
 

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.