Hore

Rajtopíky

Image titleRozhodol som sa napísať zopár článkov o menej poznaných miestach na Slovensku, ktoré stoja za navštívenie, ak sa chcete prejsť v prírode, vidieť niečo krásne a načerpať energiu. 

Branisko...pod týmto pojmom som si vždy predstavoval len tunel, avšak nikdy som netušil, že toto pohorie skrýva množstvo krásnych a nepoznaných miest na turistiku  Začnem prvým miestom Rajtopíky (1036m.n.m) v spomínanom pohorí, na ktoré sa dá pomerne ľahko dostať z dediny Dúbrava. 

Ak prídete autom, môžete ho zaparkovať pri materskej a základnej škole kde sa nachádza parkovisko. Od parkoviska sa pustíte mierne do kopca po modrej značke  smerom na sedlo Humenec, cesta trvá približne 40 - 50 minút chôdze. Približne v polovici sa dá oddýchnuť v prístrešku.
Ďalej pokračujeme mierne strmým kopcom po zelenej značke smerom na Rajtopíky (15 - 20 minút) Výhľad z Rajtopíkov je trošku schovaný, a preto treba pozorne následovať zelenú značku. Pri rázscestniku sa odpojíme od zelenej značky a zamierime smerom hore na skalu. 

Za ideálneho počasia je z výhliadky vidieť nádhernú panorámu Tatier, Kráľovu Hoľu, aj Spišský hrad. Cestou na Rajtopíky pár metrov od výhliadky sa nachádza prírodná zaujímavosť skalné okno vysoké približne 4 metre.

Na tejto výhliadke sme boli aj s naším superpsom mopsom,  takže ak hľadáte miesta kde sa dostanete aj s vašimi štvornohými miláčikmi, toto miesto odporúčam.

Image title
Odkaz na presnú trasu:
RAJTOPÍKY

Pre lepšiu a presnejšiu orientáciu odporúčam stiahnuť si do mobilu nejakú aplikáciu s turistickými trasami. :)



Autor tohto článku nemá aktuálne napísaný žiadny text o sebe

profil autora

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Inzercia